Očkování - hexavakcína

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8911
7.11.13 15:26

@quinny Chytrá jak na co. Když jsem od ní chtěla do zprávy z kontroly připsat, že vzhledem k predispozici doporučuje individuální očkovací plán nebo něco podobného, tak jsem se se zlou potázala a sklidila přednášku „jak za časů našich rodičů se na některé nemoci umíralo a že bych doktory měla poslouchat!“. Tož tak.

@MaDoRaBe Naše obvoďačka konzultovala na té Hygieně (chápu, od tama ji pruděj a kontrolují, jak očkuje). A tam jí řekli, že do 6měsíců není ještě imunitní systém tak vyzrálý (či co, už nevím přesně jak to říkala) a že účinnost 2+1 je tudíž menší, a proto toto schéma pouze po 6.měsíci věku. A nikam jinam se ptát nebude. I na tu Hygienu chce poslat mě, že když si to tam vyjednám, že je to takto v pořádku, tak ona se tím bude řídit. Že musí být krytá a bla bla bla…

@kamillka2 Pošli to mně do SZ, já AJ jakš takš umím. Nicméně takový studií z té či oné strany tábora už bylo. A vždycky to nakonec někdo obvinil z účelovosti a objednávky na přání… Takže to je stejně těžké, nic jiného než „věřit“ (ať tomu či onomu) nám nezbývá. Jedině, že bychom si ty studie udělaly samy. Ale to bychom musely asi nejdřív vystudovat imunologii a vakcinologii… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
7.11.13 20:53

@Wiolla vis jak, preci si nebude postvavat kolegyni proti sobe :think:

Tvoji mudru chapu. Na druhou stranu rozhodujes ty, pokud jsi ochotna ji podepsat, ze chces 2+1 nevidim problem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
8.11.13 00:33

@quinny (Asi) nejsem za cenu toho, že si zavřu dveře do státní školky, na dětské tábory, školy v přírodě atd. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
8.11.13 08:06

@Wiolla to je nesmysl. Dite bude radne ockovane, dle schematu, ktere vyrobce pripousti a ve spouste zemi se tak ockuje. Takze nema narok odmitnout potvrdit prihlasku. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25161
8.11.13 10:09

To je přesně ono… na internetu najdu studie pro i proti… Tak jsem chtěla znát váš názor.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
8.11.13 10:43

@quinny Hehe, můžeš jí to zkusit přijít vysvětlit… :jazyk: Nechce o tom ani slyšet. Jedině, že prý mi to schválí na té Hygieně. Ani vytištěná moje mailová komunikace s RNDr. Petrášem pro ni nebyla argument (psal, že je to OK). Myslím, že jsem jí dávala i vytištěný ten příbalový leták, kde je příklad prvních 2 dávek ze schématu 2+1 uvedený 3.+5.měsíc. Pro ni je směrodatné: česká vyhláška hovoří o 3+1 a tečka. Hledala jsem ji, nenašla. V zákoně se dá dohledat také jen schéma 3+1, schéma 2+1 tam není vůbec uvedeno jako možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
8.11.13 11:08

@Wiolla a ceska vyhlaska taky hovori o 18 m a ted co vratime se v case a vsechno preockujeme??blbost
Nebo co ona teda navrhuje? Promin asi jsi to psala jdu to docist
Nase dr je silne proockovaci a s reversem uz zkouska ledacos.
Za sebe ti ale reknu, ze pro me by tohle byl duvod ke zmene lekare

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
8.11.13 12:36

Ona navrhuje:

1. abych získala souhlasné stanovisko od Hygienické stanice, že tak jak je syn naočkován, je to v pořádku. Tím se chce krýt (obvoďáky chodí z HS kontrolovat, kontrolují záznamy o očkování/naočkování dětí atd.).
  2. abych soulhasila se 4.dávkou.

Předpokládám, že je jí jasná i 3)možnost a to podepsání reversu z mé strany.

Já právě nevím, jestli bych si změnou doktora pomohla. S touto jinak nemám problém, dokonce neočkuje při rýmě, jako mnozí jiní doktoři, sestra mě nenahání, že něco MUSÍ být, jak tu mnohdy maminky píší a tak. Jen s tímto má prostě problém, resp. nechce udělat nic navíc (rozuměj „proti“ vyhlášce)… :nevim: Její postoj je: za 30 let mé praxe se nikdy nic při/po očkování nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
8.11.13 14:25

@Wiolla bavime se o tom mladsim z metriku, tedy ted je mu 2r a skoro 5m. A davky tedy dostal ve 4 a 6m a 12m. Tudiz booster mel dostat v max 24m takze uz to prosvihla o 5m, tedy i pro ni by snad bylo vyhodnejsi hrat to na schema 2+1. Popravde by me zajimalo, co by k tomu rekli z te hygienicke stanice.
Jinak chapu ze HS je kontroluje, ale rekla bych vcelku nahodne a spis je bude zajimat nekdo kdo neockuje vubec nez ten kdo ma jine schema :think: treba se seredne pletu a nekdo na nas brzo skoci.
Ten postoj je podle me logickej, protoze je to spis tak, ne ze by se nic nestalo, ale cokoliv se stalo ona odmitla jakoukoliv souvislost s ockovanim..a naprosto ji chapu, kdyby to totiz uznala vsechny problemy vcetne zalob od rodicu padaji na jeji bedra a to si kazdy rad usetri 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kateřina379
8.11.13 15:52

Ahojky, no měli by si to ti pediatři nějak ujasnit. Naše doktorka očkovala 2+1 úplně v pohodě, ve 3.,4. a 10. měsíci. Do očkováku napsala poznámku, že máme schéma 2+1 a tím je to vyřízeno :nevim: Tak já nevím, někde to jde, někde to nejde…a pak se v tom vyznejme :roll:

• Citovat
  • Upravit
8911
8.11.13 20:38

@quinny Ano, jde o toho mladšího, co má už skoro 2,5 roku. A přesně tak, očkován byl 4.,6. a 12m. Asi to zkusím přes tu Hygienu. Jen přemýšlím, že se mi tam nechce osobně, že jim pošlu „letter“. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
10.11.13 00:39

@Wiolla no ja bych pokud lze na tech 2,5roku vyckala, protoze pak bude promlcen ten „prestupek“ ktery jsi vlastne spachala kdyz byl ockovan jen 2+1 a pak bych jim napsala 8) nicmene je nam obema myslim jasne, ze rekace bude zalezet na osobe, ktera bude odpovidat :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
10.11.13 13:52

Dcera tu třetí dávku dostala v pátek a má oteklou, rudou skoro třetinu stehna. Brečí, špatně spí. Fujtajbl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
10.11.13 14:01

@avm3 my neočkujeme, dceři jsou 3 roky a její tělo a imunita fungují bezvadně, černým kašlem můžou onemocnět děti bez ohledu na očkování.

Ad. hygiena - dr. nemá právo hlásit na hygienu, je to porušení lékařské mlčenlivosti a můžeš na něj pak podat žalobu a stížnost. Vím ale že to hodně z nich zkouší na rodiče…

Je potřeba si ale uvědomit, že odpovědnost za dítě neseme jen my a nikdo jiný, takže se každá musíme rozhodnout podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
10.11.13 14:04

@Wiolla ale na hygieně ti nemusí schvalovat vůbec nic. Dr. bych dala svoje vyjádření ať je dr. z obliga a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek