Očkování - hexavakcína

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25161
10.11.13 14:13

@Monika H. A co povinné? Vy nežijete v ČR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
10.11.13 14:17
@avm3 píše:
@Monika H. A co povinné? Vy nežijete v ČR?

Žádné očkování není povinné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
10.11.13 14:18
@Monika H. píše:
@avm3 my neočkujeme, dceři jsou 3 roky a její tělo a imunita fungují bezvadně, černým kašlem můžou onemocnět děti bez ohledu na očkování.

Tohle se tak krásně čte. Věřím, že za pár let budu moci napsat to samé :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
10.11.13 14:43

@avm3 taky zatím dcera nemá nic, do budoucna možná dáme jen některé nemoci, kterých se opravdu bojíme, což je zatím tetanus, dcera má 20 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adam755
10.11.13 14:44

@avm3 neočkovala bych v té největší zimě. Taky zvaž, jestli nepojedete nikam ani na Vánoce. U nás se sjede celá rodina, spousta děcek…
Já jsem u mladšího odkládala hexu na 6m a kdykoli zakašlal, už jsem se děsila. Příjemný to nebylo. Teď má v sobě 3 dávky, neměl žádný problém a já jsem ráda, že jsem to stihla do podzimních plískanic.
Taky záleží na tom, kolik dítě váží, náš měl skoro 9 kg. Ono je rozdíl píchat stejnou injekci do 5 nebo do 9 kg živé váhy. Věk bych řekla, že je až druhotný.

• Citovat
  • Upravit
12064
10.11.13 15:09

@avm3 vjerunqa už odpověděla, povinné není vůbec nic. Nehledě na to, i kdyby bylo, mám na očkování tak negativní pohled, že bych neočkovala ani kdyby mě honili po soudech.

@vjerunqa také věřím :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25161
10.11.13 17:31

Jaktože není, hexa má nějaké podmínky ne… Zase nejsem takový blázen, abych nedala nic. Chtěla jsem odložit, protože jsme malou od porodu jakž takž dali dohromady, ale nedávat vůbec nic je bláznovství… ono když je naočkovaný každý okolo, tak to se pěkně neočkuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
10.11.13 17:49

@avm3 asi máš na mysli tzv. stádní imunitu, kterou se drři ohánějí, to je ale nesmysl :lol:. Podle zákona máš právo na výběr vakcíny a hexa není dána ze zákona. Neočkování opravdu nemám potřebu si obhajovat, je to naše rozhodnutí, ke kterému jsme postupně došli po letech studia a konzultací s různými lékaři, tak to jen pro informaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adam755
10.11.13 18:11

Já už na tohle začínám být alergická. Tenhle týden jsem seděla v čekárně u doktora, moje ani ne roční dítě mělo horečku a vyrážku, seděli jsme tam snad 20 minut a nějaká ženská vlezla před nás, protože jde „jen na chvilku“ a snad 5 minut tam se sestrou mezi dveřmi diskutovala každé slovo v příbalovém letáku vakcíny, jak má napsat negativní revers atd. atd. Už jsem měla chuť na ní zařvat HALÓ, TADY ČEKAJÍ NEMOCNÉ DĚTI!!!
Jestli chce někdo neočkovat, tak klidně, ale ať si to laskavě zařídí tak, aby to neubíralo časovou kapacitu lékařům. Pokud přijdou dealeři farma firem, sestra je hned pošle pryč, ale pacientku jaksi odeslat nemůže, že.

• Citovat
  • Upravit
12064
10.11.13 18:32

Teď nechápu co je na tom špatného diskutovat příbalový leták? Mě to přijde naprosto normální a v pořádku zajímat se co se píchá nejen do dětí a co to obsahuje, vysvětlení pojmů, kterým maminky nerozumí. Nechápu na co ta alergie? Pokud lékař chce být z obliga, tak negativní revers mi přijde naprosto v pořádku a fér z obou stran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adam755
10.11.13 19:06

@Monika H. Mně nepřijde v pořádku, že tam ženská přijde v době, kdy má doktorka ambulanci a léčí nemocné děti. Naše doktorka má jednou týdně hodiny „pro zvané“ a s jiným než akutním problémem je možné se tam objednat. Několikrát jsme to využili, třeba když jsme chtěli zkontrolovat, jestli malej pase dobře koniky. S tím nebudu blokovat čas určený nemocným dětem. Ne, tyhle mladé paní - a už jsem jich tam zažila několik - nějak nedokážou pochopit, že doktorka má momentálně důležitější věci na práci než diskutovat s nimi jejich moudra vyčtená na internetu.

• Citovat
  • Upravit
3594
10.11.13 20:04
@avm3 píše:
Jaktože není, hexa má nějaké podmínky ne… Zase nejsem takový blázen, abych nedala nic. Chtěla jsem odložit, protože jsme malou od porodu jakž takž dali dohromady, ale nedávat vůbec nic je bláznovství… ono když je naočkovaný každý okolo, tak to se pěkně neočkuje…

Cítím to přesně naopak. Dle mne je bláznovství očkovat. Ale neodsuzuji, když to někdo dělá. I přesto, že si myslím, že pokud by neočkoval nikdo, bylo by nám všem - a hlavně našim dětem - podstatně lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
10.11.13 20:41
@vjerunqa píše:
Cítím to přesně naopak. Dle mne je bláznovství očkovat. Ale neodsuzuji, když to někdo dělá. I přesto, že si myslím, že pokud by neočkoval nikdo, bylo by nám všem - a hlavně našim dětem - podstatně lépe.

Souhlasím s tebou, ubylo by takových nemocí… ale zase nechávám každému jeho svobodnou volbu. Nechtěla jsem to psát takto tvrdě… kolikrát se přistihnu, že je mi líto dětí, do kterých jejich maminky v dobré víře perou vakcíny jednu za druhou a ještě se na pískovišti předhánějí co všechno už jejich děti mají napíchané :( Dnes je bohužel normou být nemocný, proč asi? Podle mě ale má být normou děti zdravé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
10.11.13 20:44
@adam755 píše:
@Monika H. Mně nepřijde v pořádku, že tam ženská přijde v době, kdy má doktorka ambulanci a léčí nemocné děti. Naše doktorka má jednou týdně hodiny „pro zvané“ a s jiným než akutním problémem je možné se tam objednat. Několikrát jsme to využili, třeba když jsme chtěli zkontrolovat, jestli malej pase dobře koniky. S tím nebudu blokovat čas určený nemocným dětem. Ne, tyhle mladé paní - a už jsem jich tam zažila několik - nějak nedokážou pochopit, že doktorka má momentálně důležitější věci na práci než diskutovat s nimi jejich moudra vyčtená na internetu.

Nemyslím si, že jde o moudra načtená z internetu. Jinak asi vím jak to myslíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25161
10.11.13 21:32

@Monika H. @vjerunqa Já neříkám očkovat vše a za každou cenu. Sama dávám jen povinné a ještě posouvám… ale kdyby byla všechna očkování dobrovolná, hodně lidí by mluvilo a jednalo jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek