Očkování - hexavakcína

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9024
10.11.13 21:36
@avm3 píše:
@Monika H. @vjerunqa Já neříkám očkovat vše a za každou cenu. Sama dávám jen povinné a ještě posouvám… ale kdyby byla všechna očkování dobrovolná, hodně lidí by mluvilo a jednalo jinak…
:pankac: Mas velkou pravdu. :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
10.11.13 22:00

@avm3 samozřejmě. U nás by to neočkování zůstalo tak jak to máme, v tomhle máme už jasno. Jen tak mezi námi, neočkovat vůbec nic jsem před několika lety také považovala za bláznovství a původně jsme jen chtěli očkování odsunout, pak ne všechny nemoci a díky neuvěřitelně hloupým argumentům ze strany dr. jsme se začali víc a víc zajímat a nakonec je to takto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
10.11.13 23:52
@Monika H. píše: ..Ad. hygiena - dr. nemá právo hlásit na hygienu, je to porušení lékařské mlčenlivosti a můžeš na něj pak podat žalobu a stížnost. Vím ale že to hodně z nich zkouší na rodiče…
To já přece vím. Také nešlo o to, že by mě chtěla hlásit (ve smyslu na mě žalovat), ale že chtěla, bych z HS přinesl papír pro NI, že to takto je dle očkovacího řádu v pořádku a že to tak můžeme nechat. Rozuměj, bez reverzu. Prostě aby ona byla z obliga, až jí příjde kontrola a bude se jí ptát, proč zrovna toto dítko má v kartě jen 3 dávky a kde je ta čtvrtá.
@Monika H. píše:
@Wiolla ale na hygieně ti nemusí schvalovat vůbec nic. Dr. bych dala svoje vyjádření ať je dr. z obliga a je to.

Vyjádřením myslíš reverz? Jenže já od ní budu po Novém roce chtít potvrzení na přihlášku do MŠ… :nevim:

Takže to, o co mě jde, aby mi to odsouhlasili, že mé dítě JE řádně očkované (což taky dle výrobce je, ale ne dle vyhlášky ČR), takto sem to měla i na přihlášce a mohlo být přijato do MŠ.

Protahováním do 2,5 let riskuji, že bude chtít malýho re-očkovat. :roll:

No uvidíme, jak to dopadne, a zda na ten reverz nakonec stejně nedojde. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
11.11.13 11:43
@Wiolla píše:
Vyjádřením myslíš reverz? Jenže já od ní budu po Novém roce chtít potvrzení na přihlášku do MŠ… :nevim:

Takže to, o co mě jde, aby mi to odsouhlasili, že mé dítě JE řádně očkované (což taky dle výrobce je, ale ne dle vyhlášky ČR), takto sem to měla i na přihlášce a mohlo být přijato do MŠ.

No uvidíme, jak to dopadne, a zda na ten reverz nakonec stejně nedojde. :roll:

Na přihlášce do školky se potvrzuje, že „dítě je očkované nebo je proti chorobám imunní…“. Tj. pokud má protilátky po naočkovaném schematu, tak se to dá ověřit testem protilátek. I kdyby nebylo schváleně očkované, pokud má protilátky, tak je požadavek splněn.
Drobný problém je, že pediatři odmítají poslat děti na odběr protilátek, prý to nemá smysl a je to moc drahé (hádám, že zjistit protilátky na 6 nemocí z hexy vyjde na 3000 Kč). A to že to nemá smysl zdůvodňují pediatři tím, že
a) před přeočkováním ti řeknou - je to zbytečné, nemůže mít protilátky, chybí mu totiž přeočkování
b) po přeočkování ti řeknou - test je zbytečný, je právě přeočkovaný, samozřejmě, že má protilátky
:zed: :zed:
Takže jedině zacvakat z vlastní kapsy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
11.11.13 13:04
@Wiolla píše:

No uvidíme, jak to dopadne, a zda na ten reverz nakonec stejně nedojde. :roll:

Zalezelo by jak reockovat. Kdyt ta ctvrta davka i podle legislativy ma byt do 18m. Starsi dite uz se 4davkama neockuji. Hexa jako takova se pouziva max do tri let veku :think:

Me ten revers prijde jako nejlepsi reseni. Ty jen podepises ze chces pro sve dite skandinavske schema tedy 2+1 ktere uz bylo naockovano a je i dlevyjadreni vyrobce naprosto dostatecne. Tim doresite legislativu a ochranu dr pred pripadnymi problemy s hygienickou stanici.
Myslim ze na to aby si lekarka vymyslela kvuli potvrzeni do skolky uz je jaksi trochu pozde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Almara
26.11.13 13:49

Zdravím, mohl by mi někdo vysvětlit, co znamená schéma 2+1 u Hexavakcíny, nějak to nechápu a jaké je teda běžné schéma? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
17221
26.11.13 13:57
@Almara píše:
Zdravím, mohl by mi někdo vysvětlit, co znamená schéma 2+1 u Hexavakcíny, nějak to nechápu a jaké je teda běžné schéma? Děkuji.

Velmi stručně (bez rozepsaných možných variant):
Běžné schéma v ČR je 3+1 = první tři dávky s měsíčním rozestupem a za půl roku čtvrtá dávka. První dávka se dává v 9. týdnu takže díky interferenci s mateřskými protilátkami jde její podstatná číst do kytek.

Běžné schéma v jiných zemích 2+1 = první dvě dávky s dvouměsíčním rozestupem a za půl roku třetí dávka.

Dle výrobce je výsledkem obou schémat stejná ochrana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Almara
26.11.13 14:04

Děkuji, můj syn dostal 1.dávku v 9.týdnech, to znamená, že 2+1 pro nás asi už není, že? Jinak jsem úplně rozpolcená, co se týče očkování, jestli ano nebo ne, pravda asi bude někde uprostřed,… :|

• Citovat
  • Upravit
14309
26.11.13 14:09
@kamillka2 píše:
Ahoj, četla jsem nejnovější studii z USA, ještě není přeložena do češtiny. vyvrátili vše co doposavad tvrdili. nebyla prokázána prima souvislost s autismem, alergiemi, neurologickymi problémy atd. studie je asi 14 dnů stará.

mohla by si mi pls poslat odkaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
26.11.13 14:18
@Almara píše:
Děkuji, můj syn dostal 1.dávku v 9.týdnech, to znamená, že 2+1 pro nás asi už není, že? Jinak jsem úplně rozpolcená, co se týče očkování, jestli ano nebo ne, pravda asi bude někde uprostřed,… :|

Schéma 2+1 je možné třebaže se očkuje v 9. týdnech. Zdroj vakciny.net poradna
V ČR je ale vyhláškou stanoveno 3+1, ale výrobce uvádí, obe schemata jako rovnocenná. Z ekonomických důvodů NE ZE ZDRAVOTNICH je ve vyhlášce zaneseno schéma 3+1. Takto to uvádí česká vakcinologická spolecnost.
Mezi základními dávkami muze byt rozestup az pul roku, mezi základní a tzv +1 az rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
26.11.13 14:19
@Almara píše:
Děkuji, můj syn dostal 1.dávku v 9.týdnech, to znamená, že 2+1 pro nás asi už není, že? Jinak jsem úplně rozpolcená, co se týče očkování, jestli ano nebo ne, pravda asi bude někde uprostřed,… :|

Myslím, že pokud další dávka nebude dřív než za dva měsíce, tak se schéma 2+1 dá očkovat taky, ale lepší ochranu to poskytuje, když se začne později. :nevim: S tímhle neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
26.11.13 14:20

Bod 35
http://files.mudr-novotna-zdena.cz/…58832681d/ČVS_Odpovědi%20na%20dotazy%20antivakcinistů_2013.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
26.11.13 14:25
@Bubiii píše:
Bod 35
http://files.mudr-novotna-zdena.cz/…58832681d/ČVS_Odpovědi%20na%20dotazy%20antivakcinistů_2013.pdf

Ten odkaz mi nefunguje, ale odpovědi vakcinologické společnosti se dají rozkliknout na téhle webové stránce:

http://www.mudr-novotna-zdena.cz/

A bod 35 je samozřejmě hezounká perlička. V příštím vydání ho nepochybně upraví. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
26.11.13 14:27
@miisenka píše:
mohla by si mi pls poslat odkaz?

Mně prosím taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024