Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@avm3 píše:
@Monika H. @vjerunqa Já neříkám očkovat vše a za každou cenu. Sama dávám jen povinné a ještě posouvám… ale kdyby byla všechna očkování dobrovolná, hodně lidí by mluvilo a jednalo jinak…
@avm3 samozřejmě. U nás by to neočkování zůstalo tak jak to máme, v tomhle máme už jasno. Jen tak mezi námi, neočkovat vůbec nic jsem před několika lety také považovala za bláznovství a původně jsme jen chtěli očkování odsunout, pak ne všechny nemoci a díky neuvěřitelně hloupým argumentům ze strany dr. jsme se začali víc a víc zajímat a nakonec je to takto…
@Monika H. píše: ..Ad. hygiena - dr. nemá právo hlásit na hygienu, je to porušení lékařské mlčenlivosti a můžeš na něj pak podat žalobu a stížnost. Vím ale že to hodně z nich zkouší na rodiče…To já přece vím. Také nešlo o to, že by mě chtěla hlásit (ve smyslu na mě žalovat), ale že chtěla, bych z HS přinesl papír pro NI, že to takto je dle očkovacího řádu v pořádku a že to tak můžeme nechat. Rozuměj, bez reverzu. Prostě aby ona byla z obliga, až jí příjde kontrola a bude se jí ptát, proč zrovna toto dítko má v kartě jen 3 dávky a kde je ta čtvrtá.
@Monika H. píše:
@Wiolla ale na hygieně ti nemusí schvalovat vůbec nic. Dr. bych dala svoje vyjádření ať je dr. z obliga a je to.
Vyjádřením myslíš reverz? Jenže já od ní budu po Novém roce chtít potvrzení na přihlášku do MŠ… ![]()
Takže to, o co mě jde, aby mi to odsouhlasili, že mé dítě JE řádně očkované (což taky dle výrobce je, ale ne dle vyhlášky ČR), takto sem to měla i na přihlášce a mohlo být přijato do MŠ.
Protahováním do 2,5 let riskuji, že bude chtít malýho re-očkovat. ![]()
No uvidíme, jak to dopadne, a zda na ten reverz nakonec stejně nedojde. ![]()
@Wiolla píše:
Vyjádřením myslíš reverz? Jenže já od ní budu po Novém roce chtít potvrzení na přihlášku do MŠ…![]()
Takže to, o co mě jde, aby mi to odsouhlasili, že mé dítě JE řádně očkované (což taky dle výrobce je, ale ne dle vyhlášky ČR), takto sem to měla i na přihlášce a mohlo být přijato do MŠ.
Protahováním do 2,5 let riskuji, že bude chtít malýho re-očkovat.
No uvidíme, jak to dopadne, a zda na ten reverz nakonec stejně nedojde.
Na přihlášce do školky se potvrzuje, že „dítě je očkované nebo je proti chorobám imunní…“. Tj. pokud má protilátky po naočkovaném schematu, tak se to dá ověřit testem protilátek. I kdyby nebylo schváleně očkované, pokud má protilátky, tak je požadavek splněn.
Drobný problém je, že pediatři odmítají poslat děti na odběr protilátek, prý to nemá smysl a je to moc drahé (hádám, že zjistit protilátky na 6 nemocí z hexy vyjde na 3000 Kč). A to že to nemá smysl zdůvodňují pediatři tím, že
a) před přeočkováním ti řeknou - je to zbytečné, nemůže mít protilátky, chybí mu totiž přeočkování
b) po přeočkování ti řeknou - test je zbytečný, je právě přeočkovaný, samozřejmě, že má protilátky
![]()
Takže jedině zacvakat z vlastní kapsy.
@Wiolla píše:Protahováním do 2,5 let riskuji, že bude chtít malýho re-očkovat.
No uvidíme, jak to dopadne, a zda na ten reverz nakonec stejně nedojde.
Zalezelo by jak reockovat. Kdyt ta ctvrta davka i podle legislativy ma byt do 18m. Starsi dite uz se 4davkama neockuji. Hexa jako takova se pouziva max do tri let veku ![]()
Me ten revers prijde jako nejlepsi reseni. Ty jen podepises ze chces pro sve dite skandinavske schema tedy 2+1 ktere uz bylo naockovano a je i dlevyjadreni vyrobce naprosto dostatecne. Tim doresite legislativu a ochranu dr pred pripadnymi problemy s hygienickou stanici.
Myslim ze na to aby si lekarka vymyslela kvuli potvrzeni do skolky uz je jaksi trochu pozde ![]()
Zdravím, mohl by mi někdo vysvětlit, co znamená schéma 2+1 u Hexavakcíny, nějak to nechápu a jaké je teda běžné schéma? Děkuji.
@Almara píše:
Zdravím, mohl by mi někdo vysvětlit, co znamená schéma 2+1 u Hexavakcíny, nějak to nechápu a jaké je teda běžné schéma? Děkuji.
Velmi stručně (bez rozepsaných možných variant):
Běžné schéma v ČR je 3+1 = první tři dávky s měsíčním rozestupem a za půl roku čtvrtá dávka. První dávka se dává v 9. týdnu takže díky interferenci s mateřskými protilátkami jde její podstatná číst do kytek.
Běžné schéma v jiných zemích 2+1 = první dvě dávky s dvouměsíčním rozestupem a za půl roku třetí dávka.
Dle výrobce je výsledkem obou schémat stejná ochrana.
Děkuji, můj syn dostal 1.dávku v 9.týdnech, to znamená, že 2+1 pro nás asi už není, že? Jinak jsem úplně rozpolcená, co se týče očkování, jestli ano nebo ne, pravda asi bude někde uprostřed,… ![]()
@kamillka2 píše:
Ahoj, četla jsem nejnovější studii z USA, ještě není přeložena do češtiny. vyvrátili vše co doposavad tvrdili. nebyla prokázána prima souvislost s autismem, alergiemi, neurologickymi problémy atd. studie je asi 14 dnů stará.
mohla by si mi pls poslat odkaz?
@Almara píše:
Děkuji, můj syn dostal 1.dávku v 9.týdnech, to znamená, že 2+1 pro nás asi už není, že? Jinak jsem úplně rozpolcená, co se týče očkování, jestli ano nebo ne, pravda asi bude někde uprostřed,…
Schéma 2+1 je možné třebaže se očkuje v 9. týdnech. Zdroj vakciny.net poradna
V ČR je ale vyhláškou stanoveno 3+1, ale výrobce uvádí, obe schemata jako rovnocenná. Z ekonomických důvodů NE ZE ZDRAVOTNICH je ve vyhlášce zaneseno schéma 3+1. Takto to uvádí česká vakcinologická spolecnost.
Mezi základními dávkami muze byt rozestup az pul roku, mezi základní a tzv +1 az rok.
@Almara píše:
Děkuji, můj syn dostal 1.dávku v 9.týdnech, to znamená, že 2+1 pro nás asi už není, že? Jinak jsem úplně rozpolcená, co se týče očkování, jestli ano nebo ne, pravda asi bude někde uprostřed,…
Myslím, že pokud další dávka nebude dřív než za dva měsíce, tak se schéma 2+1 dá očkovat taky, ale lepší ochranu to poskytuje, když se začne později.
S tímhle neporadím.
Bod 35
http://files.mudr-novotna-zdena.cz/…58832681d/ČVS_Odpovědi%20na%20dotazy%20antivakcinistů_2013.pdf
@Bubiii píše:
Bod 35
http://files.mudr-novotna-zdena.cz/…58832681d/ČVS_Odpovědi%20na%20dotazy%20antivakcinistů_2013.pdf
Ten odkaz mi nefunguje, ale odpovědi vakcinologické společnosti se dají rozkliknout na téhle webové stránce:
http://www.mudr-novotna-zdena.cz/
A bod 35 je samozřejmě hezounká perlička. V příštím vydání ho nepochybně upraví.
![]()
@miisenka píše:
mohla by si mi pls poslat odkaz?
Mně prosím taky.