Očkování hexy 2+1 v roce 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13837
30.11.17 08:47

@lucillee ale pediatři kolikrát soudní nejsou…Vymáhat se nijak nedá, ale prudit rodiče může pediatr celkem úspěšně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
30.11.17 09:38
@Hadumi píše:
@lucillee ale pediatři kolikrát soudní nejsou…Vymáhat se nijak nedá, ale prudit rodiče může pediatr celkem úspěšně.

To mas bohuzel asi pravdu… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
30.11.17 21:15

@KKatka23 kdo ví, jestli to ten pediatr vůbec ví :lol: Jako setkala jsem se bohužel i s tím, že pediatři očkují, ale o očkování a o tom, co je v příbalovém letáku, nemají vůbec ponětí.

Trochu OT, ale neřekli vám někomu pediatři, jak to bude vymahatelné, pokud nenaočkuji dle termínu uvedených v nové vyhlášce?
Nejlepší na tom je, že tento „nátlak“ na rodiče kritizuje veřejně na svých stránkách dr. Petráš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
30.11.17 21:19

@Ha-ni no v tom je vtip, že oni to právě vymáhat nemůžou - vyhláška není zákon. Má povinnost vás nahlásit na hygienu (a ta posléze vás pokutovat), v případě, že odmítáte očkovat. Pokud, ale budete tvrdit, že očkovat chcete, jen chcete odkládat, tak nemůže ten pediatr si myslím nic… :nevim: no já si myslím, že on to věděl moc dobře, jen mi to prostě neřekl… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
30.11.17 21:23

@KKatka23 díky za odpověď. Příjde mi, že to tou novou vyhláškou dopatlali úplně :zed: Doočkovat hexu do roka, priorix od 13-18m :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
30.11.17 22:30

@KKatka23 ale pediatr na hygienu hlásit nesmí, ne? Nebo nějaká změna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
1.12.17 00:13

@Hadumi já to nevím jistě, ale myslím, že jo pokud odmítáte očkovat úplně. při odkladu ne, to nesmí, ale myslela jsem, že když vůbec nechcete, tak to ano…ale nevim. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
1.12.17 09:43

@KKatka23 to nemůže, hygiena přijde a kontroluje sama. Ale neofiko si dokážu představit, že pediatr řekne, tak dneska si zkontrolujte písmena D…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
6.12.17 13:28
@lucillee píše:
@jajabibi já očkuji syna nyní 2r a 8m hexou s odkladem a teď dostal druhou dávku, třetí někdy okolo 3.narozenin, jinak i starší děti se oproti doporučení výrobce očkují hexou i přímo v očko centrech…

Jasně že je nějaký očko kalendář, doporučené schéma, ale když se do něj někdo nevejde tak se prostě nedá nic dělat.

@Hadumi Žádný zákon na tom nic řekla bych nezmění, prostě když je dítě nemocné, nenaočkuje ho přece nikdo soudný. Já například měla u syna odklad pro výrazně sníženou buněčnou imunitu, měli jsme začít po 2 narozeninách 1.hexou a ejhle, dostal neštovice, takže nastal další 8 týdenní odklad, a teď ma 2 dávky a booster bude mít až na 3. narozeniny. Ten zákon je obecně paskvil, nemyslím, že by se v praxi dal vymáhat :think:

Fakt? To slyším prvně… 8o Hexa je do tří let…co vím, pak se ockuje jinými vakcinami… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
6.12.17 15:04

@MarieP pokud se nestihne do 2 resp 3 let tak takzvaně „off label“ očkují i několik měsíců po 3.narozeninách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
6.12.17 15:32

Právě jdeme od doktorky. Říkala, že k té nové vyhlášce ještě nemají pokyny, psala kamsi a sama neví, na které děti se to vlastně vztahuje. Cílem je, aby stát ušetřil. Mělo by to platit pro děti s počátkem očkování v roce 2018 a ty přelomové děti, narozené na podzim a začátek očkování prosinec, si prý pravděpodobně mohou vybrat, záleží na přání rodičů. Ale Prevenar 13 nebo Synflorix zároveň s Hexou prý pravděpodobně bude muset zůstat třikrát.

Jen podávám info od naší dr. se 40 let praxe, co kdo očkuje nebo neočkuje, co odkládá, je mi jedno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
6.12.17 17:08

@Jana206 já už se informovala, platí to na děti, které na to mají věk. Takže já mám syna nar. 1/17 a hexu má mít postaru a MMR ponovu. Psala jsem přímo na MZ, odpověď přišla ze SÚKL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
6.12.17 17:16
@Hadumi píše:
@Jana206 já už se informovala, platí to na děti, které na to mají věk. Takže já mám syna nar. 1/17 a hexu má mít postaru a MMR ponovu. Psala jsem přímo na MZ, odpověď přišla ze SÚKL.

Mam taky dceru 1/2017 a je mi srdecne jedno co za paskvil si schvalili, pred druhym rokem mmr nedostane ani omylem. ;) hexu-booster bude mit pokud vse bude OK nekdy v kvetnu/cervnu, to ji bude 16m a s mmr fakt spechat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
6.12.17 17:54

@lucillee píšu, co mi napsali, pro někoho je to užitečná info. Já taky neočkuji dle očko kalendáře, ale spousta lidí ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
6.12.17 20:29

@Hadumi jj urcite super informace pro vsechny, to rozhodne nijak nerozporuji :palec: asi jsem se jen vic rozohnila, protoze me to vzdycky nastartuje, kdyz ctu o te debilni vyhlasce :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek