Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lucillee ale pediatři kolikrát soudní nejsou…Vymáhat se nijak nedá, ale prudit rodiče může pediatr celkem úspěšně.
@Hadumi píše:
@lucillee ale pediatři kolikrát soudní nejsou…Vymáhat se nijak nedá, ale prudit rodiče může pediatr celkem úspěšně.
To mas bohuzel asi pravdu… ![]()
@KKatka23 kdo ví, jestli to ten pediatr vůbec ví
Jako setkala jsem se bohužel i s tím, že pediatři očkují, ale o očkování a o tom, co je v příbalovém letáku, nemají vůbec ponětí.
Trochu OT, ale neřekli vám někomu pediatři, jak to bude vymahatelné, pokud nenaočkuji dle termínu uvedených v nové vyhlášce?
Nejlepší na tom je, že tento „nátlak“ na rodiče kritizuje veřejně na svých stránkách dr. Petráš.
@Ha-ni no v tom je vtip, že oni to právě vymáhat nemůžou - vyhláška není zákon. Má povinnost vás nahlásit na hygienu (a ta posléze vás pokutovat), v případě, že odmítáte očkovat. Pokud, ale budete tvrdit, že očkovat chcete, jen chcete odkládat, tak nemůže ten pediatr si myslím nic…
no já si myslím, že on to věděl moc dobře, jen mi to prostě neřekl… ![]()
@KKatka23 díky za odpověď. Příjde mi, že to tou novou vyhláškou dopatlali úplně
Doočkovat hexu do roka, priorix od 13-18m ![]()
@KKatka23 ale pediatr na hygienu hlásit nesmí, ne? Nebo nějaká změna?
@Hadumi já to nevím jistě, ale myslím, že jo pokud odmítáte očkovat úplně. při odkladu ne, to nesmí, ale myslela jsem, že když vůbec nechcete, tak to ano…ale nevim. ![]()
@KKatka23 to nemůže, hygiena přijde a kontroluje sama. Ale neofiko si dokážu představit, že pediatr řekne, tak dneska si zkontrolujte písmena D…
@lucillee píše:
@jajabibi já očkuji syna nyní 2r a 8m hexou s odkladem a teď dostal druhou dávku, třetí někdy okolo 3.narozenin, jinak i starší děti se oproti doporučení výrobce očkují hexou i přímo v očko centrech…Jasně že je nějaký očko kalendář, doporučené schéma, ale když se do něj někdo nevejde tak se prostě nedá nic dělat.
@Hadumi Žádný zákon na tom nic řekla bych nezmění, prostě když je dítě nemocné, nenaočkuje ho přece nikdo soudný. Já například měla u syna odklad pro výrazně sníženou buněčnou imunitu, měli jsme začít po 2 narozeninách 1.hexou a ejhle, dostal neštovice, takže nastal další 8 týdenní odklad, a teď ma 2 dávky a booster bude mít až na 3. narozeniny. Ten zákon je obecně paskvil, nemyslím, že by se v praxi dal vymáhat
Fakt? To slyším prvně…
Hexa je do tří let…co vím, pak se ockuje jinými vakcinami… ![]()
@MarieP pokud se nestihne do 2 resp 3 let tak takzvaně „off label“ očkují i několik měsíců po 3.narozeninách.
Právě jdeme od doktorky. Říkala, že k té nové vyhlášce ještě nemají pokyny, psala kamsi a sama neví, na které děti se to vlastně vztahuje. Cílem je, aby stát ušetřil. Mělo by to platit pro děti s počátkem očkování v roce 2018 a ty přelomové děti, narozené na podzim a začátek očkování prosinec, si prý pravděpodobně mohou vybrat, záleží na přání rodičů. Ale Prevenar 13 nebo Synflorix zároveň s Hexou prý pravděpodobně bude muset zůstat třikrát.
Jen podávám info od naší dr. se 40 let praxe, co kdo očkuje nebo neočkuje, co odkládá, je mi jedno ![]()
@Jana206 já už se informovala, platí to na děti, které na to mají věk. Takže já mám syna nar. 1/17 a hexu má mít postaru a MMR ponovu. Psala jsem přímo na MZ, odpověď přišla ze SÚKL.
@Hadumi píše:
@Jana206 já už se informovala, platí to na děti, které na to mají věk. Takže já mám syna nar. 1/17 a hexu má mít postaru a MMR ponovu. Psala jsem přímo na MZ, odpověď přišla ze SÚKL.
Mam taky dceru 1/2017 a je mi srdecne jedno co za paskvil si schvalili, pred druhym rokem mmr nedostane ani omylem.
hexu-booster bude mit pokud vse bude OK nekdy v kvetnu/cervnu, to ji bude 16m a s mmr fakt spechat nebudu.
@lucillee píšu, co mi napsali, pro někoho je to užitečná info. Já taky neočkuji dle očko kalendáře, ale spousta lidí ano.
@Hadumi jj urcite super informace pro vsechny, to rozhodne nijak nerozporuji
asi jsem se jen vic rozohnila, protoze me to vzdycky nastartuje, kdyz ctu o te debilni vyhlasce ![]()