Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky prosím o radu. S manželem se snažíme o miminko, ale syna 2,5roku v nejbližším mesici čeká 1.očkování MMR. Pokud bych byla těhotná ( úplný začátek tehu) a syn by v té době byl naockovan, může být nějaké riziko? Děkuji za odpověď
@Klaarusa prý ne, ja jsem naockovala az po 2.tehotenstvi v nějakých 34 mesicich.
@Klaarusa Taky to řeším. Ráda si počtu diskusi ![]()
Příspěvek upraven 15.09.16 v 21:07
Děkuji za odpovědi. Říkám si, že je lepší naočkovat teď, když jsme zatím ve fázi snažení. A naočkovat již bohužel musíme, kvůli školce.
@Klaarusa ahoj, jsem těhotná a doktorka mi dvouletou dceru nenaockovala. Až časem, není kam spěchat..
Ja syna naockovala a byla jsem cerstve tehotna, jen to jeste nevedela. Dle gynekologa se nemusim bat, ze je to ok.
Měla jsem to stejné..mělo se očkovat a já byla na začátku těhu..psala jsem Petrášovi a odpověděl, že očkovat klidně ano, že to nevadí..nekde tu odpověd možná ještě v mailu mám, ale hledat se mi nechce..
Podle http://www.vakciny.net/…ta/P_MMR.htm je to v pohodě, taky jsme očkovali v těhotenství.
Taky jsem nechala očkovat když jsem byla v 8 tt. Ptala jsem se jak na gyndě tak i u pediatra a oba říkali že nevidí důvod proč by se nemohlo. Navíc naše pediatrička dříve pracovala u nedonošených dětí, takže jí věřím a vůbec jsem to neřešila…
Nechávala jsem dítě očkovat, když jsem byla ve třetím měsíci. Ta rizika (co se týká nakaženi někoho po očkování) jsou celkem malá.