Očkování proti meningitidě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2857
25.2.06 18:26

Děkuju za názory,

počkáme, a vyzkoušíme to ve dvou letech… ale určitě ho očkovat nechám taky mám prostě strach a když tady to očkování je.....

Třeba proti planým neštovicím to nevyužiju, to mi přijde zbytečné… možná tak pro dospělé tam mají neštovice daleko hrůznější průběh než u dětí…

tak ještě jednou dík

Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
25.2.06 18:47

Holky, asi záleží na tom kde žijete a do jakých oblastí se chystáte cestovat.
My bydlíme v cizině, shodou okolností ve městě, kde za posledních osm let proběhly tři těžké epidemie meningitidy. Takže tady se děti proti tomu očkují snad už ve třech měsících a já jsem ráda. Když najednou během týdne zemře deset mladých lidí a miminek, člověk má dost strach.
Nikdo neví proč tu ty epidemie proběhly, nebo jestli se ještě vrátí, ale všechny rizikové skupiny (malé děti a teenageři) jsou už očkovány, tak snad to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
25.2.06 20:06

Pavličko,přeočkování se dělá myslím každé 3 roky.
 Binky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1255
25.2.06 20:20

Ahoj holky,

ja se na ockovani proti meningokokovi chystam. Ptala jsem se na to sve Dr a ta mi rekla, ze mam prijit az bude mit maly rok. Ze by ho mohla naockovat i hned, ale musel by to dostat ve dvou davkach. Deti po jednom roce se ockuji jen jednou. Podle toho co se mi zatim podarilo zjistit, tak uz se nepreockovava a je to celozivotni ochrana. Toto se tyka vakciny NeisVac-C
tzn. proti C. U te kombinovane to nevim. To Cecko stoji 800 Kc.
Pojistenci HZP si to mohou nechat proplatit v ramci toho rocniho prispevku na dite.

Co se tyce encefalitidy, tak na tu se nechystam. Nebydlime v oblasti kde se vyskytuje. Tady jako i jinde radi borelka a na tu jak vite zatim nic neni. Jedine nad cim jeste uvazuju je ta zloutenka.

Preju vsem zdravi, zdravi a zdravi

AJKA, Lenicka 3,5 roku a Lukasek 1,5 roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1255
25.2.06 20:30

Jinak poctenicko o Meningokokovi a o dostupnych vakcinach je na

http://www.vakciny.net/…i/menab.html

:wink: Ajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
25.2.06 21:02

taky mam dilema s ockovani proti klistovce a meningokovi. Dceri je necelych dva a trictvrte a nase pediatricka doporucuje dodatecne ockovani po ctvrtem roce. Tak nevim. Urco se na odkaz podivam a za tuhle diskuzi jsem rada.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
28.2.06 11:05

My jdem na ockovani na klistovku v patek, tak jsem na to zvedava. Detska doktorka rikala, ze toto ockovani nijak telicko nezatezuje a ani nema zadnou reakci. Pry je tohle nejzazsi doba, tak uvidime…Hanka1

• Citovat
  • Upravit
6594
21.8.17 14:51

Ahoj holky a prosím o rady.

Chtěla bych dítko 4r nechat očkovat proti meningitidě, ale nějak v tom mám hokej.
Našla jsem dvě vakcíny. První Bexsero jen proti typu B a druhá NIMENRIX proti typům A, C, W135, Y.
Co dát očkovat a proč? Jaké jsou u nich nežádoucí účinky a jak dlouho očkování chrání před nemocí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
21.8.17 14:57

@Salorka vakciny.net a tvuj pediatr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
21.8.17 14:59

@jenny.fields Můj pediatr má dovolenou, takže zjišťuji nejdříve tady, abych o tom něco věděla. Na vakcíny net mrknu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
21.8.17 15:33

My ted 2 letounu ockovali Bexerem a mela jeden den teplotu 37,5 a 2 dny ji bolela ruka od vpichu, jinak úplne v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.8.17 15:37

@Salorka Děti mají nimenrix, starší ma rozockovane Bexero. „Nezadouci ucinky“ viz. pribalove letaky a dle citlivosti jedincům. Po nimenrixu nic, max. zvysena teplota, po bexeru nemohl kluk par dni zvednout ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
21.8.17 16:04

…Jinak meningokok typu „B“ je nejzakernejsi, je dobře, že chceš ockovat☺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
21.8.17 16:17

@anikahen @Svistice Holky díky, asi dám to B Bexsero. Ptala jsem se na případné očkování kamarádky ze zdravotnictví a prý teď momentálně je B nedostupné z důvodu plošného očkování v GB, nevíte o tom něco? Dětské se zeptám až se vrátí z dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.8.17 17:01

@Salorka Ja si objednavala v cervnu rovnou obe davky v lekarne. Rekli mi, ze muzu cekat az mesic, ze je dostupnost omezena. Nakonec jsem ho měla za 3 dny od objednání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí