Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Svistice píše:
@Salorka Děti mají nimenrix, starší ma rozockovane Bexero. „Nezadouci ucinky“ viz. pribalove letaky a dle citlivosti jedincům. Po nimenrixu nic, max. zvysena teplota, po bexeru nemohl kluk par dni zvednout ruku.
Ale to je celkem mazec, ne? Já bych chtěla očkovat malou, má 4 roky, ale je velká bolestínka. Představa, že několik dní nezvedne ruku, to bych si asi těžce vyžrala…
@Keyllah píše:
Ale to je celkem mazec, ne? Já bych chtěla očkovat malou, má 4 roky, ale je velká bolestínka. Představa, že několik dní nezvedne ruku, to bych si asi těžce vyžrala…
Já nejsem outlocitna matka. Raději at dite 3 dny knoura a odmítá si prevlect tricko, než mít dite mrtvý nebo postizeny v dusledku meningitidy. A mne samotnou po monovakcine priusnic v mych 24 letech ruka taky bolela, jenže dospělý proste není uknourane hysterizujici dite.
Já teď očkovala tříletou dceru Bexserem, ruka jí také pár dní bolela, jinak žádná reakce.
Já očkovala čtyřletou dceru před rokem Bexserem a taky jí bolela ruka, asi 3 dny. Je to velká cíťa, ale přežila to
Před 14 dny dostala nimenrix a to bylo v pohodě.
@Salorka píše:
@anikahen @Svistice Holky díky, asi dám to B Bexsero. Ptala jsem se na případné očkování kamarádky ze zdravotnictví a prý teď momentálně je B nedostupné z důvodu plošného očkování v GB, nevíte o tom něco? Dětské se zeptám až se vrátí z dovolené.
U moji dr jsme ho dostali bez čekání a objednání
@Salorka píše:
@anikahen @Svistice Holky díky, asi dám to B Bexsero. Ptala jsem se na případné očkování kamarádky ze zdravotnictví a prý teď momentálně je B nedostupné z důvodu plošného očkování v GB, nevíte o tom něco? Dětské se zeptám až se vrátí z dovolené.
No, to oni tvrdili i loni, když jsem nechávala očkovat dceru a nebyl problém
Teď jsem uvažovala o očkování syna a pediatr mi o nedostatku vakcíny nic neříkal. Jenže synovi je rok, takže by musel dostat 3 dávky, tak to nechám až po 2 narozeninách, to už mu budou stačit dávky 2.
Holky, moc díky. Hned jak se dětská vrátí, začnu to řešit. Ale raději očkovat až bude chladněji, ne?
@Salorka píše:
Holky, moc díky. Hned jak se dětská vrátí, začnu to řešit. Ale raději očkovat až bude chladněji, ne?
Je lepsi očkovat, dokud není sychrave počasí a není tolik viróz