Očkování proti obrně

268
11.5.06 12:18

Očkování proti obrně

Ahoj holky,
nevíte náhodou, kdy se dělá očkování proti obrně. Malá má za chvíli tři měsíce a dnes byla prvně očkována od porodnice. NEmáme tu drahou vakcínu, takže musí být očkována víckrát. Dneska dostala očkování do každé nožičky. Čekala jsem, že budeme mít dneska očkování na lžičce proti té obrně, ale nic. Vyčetla jsem, že se to dělá v březnu a pak v květnu celoplošně, ale my pořád nic. Tak nevím. Prosím , poraďte mi. :idea:
Díky moc Kocca a Anetka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11.5.06 12:26

Ahojky,
je tam delší časové rozpětí. V březnovém termínu očkování musí mít mimi minimálně 10 týdnů. Jsou to 2 dávky - březen + květen. Určitě půjdete příští rok, dostanete pozvánku. My jsme loni v březnu v termínu první dávky měli necelé 2 měsíce, takže jsme loni nebyli, letos přišly pozvánky.

V očkovacím kalendáři mám napsáno 10. týden až 18. měsíc.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2619
11.5.06 12:29

Ahojky,

obrna se dava na lzicku. V breznu prvni davka, v kvetnu druha. Vas se to bude tykat az pristi rok, do 18 mesicu se da dat kdykoliv. Za dalsi rok pak pujdete jeste jednou zase na dve davky.

Mata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KataS
11.5.06 12:52

Ahojky,

protože se Kačka narodila v r. 2005, očkování (na lžičce) jsme dostaly v březnu a jdem teď v květnu. Vy jste se narodily až letos, tak jdete příští rok. (Kamarádka má holčičku nar. 2.1. 2006 a jde až př. rok.) Určitě vás to nemine. Rekce na očkování proti obrně nebyly žádný…

Káťa

• Citovat
  • Upravit
268
11.5.06 13:19

Holky, všem Vám moc děkuji za odpovědi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
12.5.06 21:15

Adámek se narodil 12/2004, ale na lžičku jsme šli až tento rok. Už přesně nevím, co nám Dr. loni řekla, ale něco jako, že nechce kombinovat víc očkovaní. No, omlouvám, se ale přesně nevím.
Ale určitě s enemusíš bát, že by na vás zapomněli, budete to mít příští rok. :wink:
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
13.5.06 19:43

Ahoj.

V řadě případů se očkování obrny posouvá rok - kumulace více očkování nebo zdravotní problémy. Radimek měl pro sledování na neurologii a ABKM první očkování povolené až v 8 měsících, takže obrnu máme až letos.

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.3.07 20:50

Máme jít na očkování obrnou na lžičku teď v pondělí (6 měsíců), takže musíme jít letos, příští rok by se to už do 18 nestihlo:( No a co se nestalo, zena je nemocna (asi chripka) a maly ma teploty, al ene velke, do 38… nevidel jsem v tom zadny problem, nez jsem prohodil s mojí mámou pár slov. No a zjistil jsem, že já na obrnu očkovanej vůbec nejsem, protože jsem byl vždy nemocný a prý se NESMI očkovat na obrnu, když je jakýkoli infekt, žádné onemocnění, i sebebanálnější. Máte k tomu někdo nějaké relevantní informace? Pátrám po netu, ale moc jsem toho nenašel. Samozřejmě, že se zeptám doktorky, ale už byl malý jednou nemocný u jiného očkování a odpověď byla stylu - to se musíte rozhodnout sami, jo, něco se může stát, ale já si to nemyslím, tak se rozhodněte… Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
10.3.07 23:10

Ahoj,

já jsme jen laik, ale podle mě by mělo být dítě před očkováním zdravé a to pokud možno aspoň 14 dní zpětně. Naše malá ještě očkovaná proti obrně není, takže těch 18 měsíců bych rozhodně nebrala jako nějakou nejdelší možnou hranici.

Jinak také doporučuji se u lékaře informovat na možnost očkování injekčně. Jistě najdete řadu diskuzí a to i odborných, že tato vakcína je mnohem šetrnější, protože obsahuje neživou složku a i počet následných komplikací je výrazně nižší. Je placená, ale není nijak drahá. Spoustu informací najdete na www.vakciny.net.

Suri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky