Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím holky, sbírám info a názory ohledně očkování proti pneumokokům. Čím jste dítka nechávali očkovat? Synflotix vs. Prevenar 13. Děkuji za odpovědi ![]()
Ahoj. Mája měla první tři dávky Prevenarem (tím „obyč“) a poslední dostala PRevenar 13. Doktorka to komentovala v tom smyslu, že je teď aspoň víc chráněná, kdybychom chtěli cestovat po exotice
.
http://dokumentarni.tv/…-oder-unsinn
Doporučuju se podívat.. Sama nevím jak budu jednou postupovat až budu mít děti, ale čím dál víc mám pocit, že je lepší do sebe nic necpat a nepodporovat farmaceutický firmy, kterým jde hlavně o business a né o zdraví ( doporučuju i jiné dokumenty, zajímavý pohled i na jiné problémy). Ohledně pneumokoků jsem slyšela, že vakcíny jsou jen na některé typy a dítě může chytnout jiný druh, takže chráněné stejně nebude..Myslím, že by mělo smysl, pokud dítě trpí opakovaně např. na záněty středouší, jinak bych nedávala.
my máme synflorix první dávku za sebou a v poho
aspoň je chráněná ![]()
U Matyho jsem neočkovala, Berunka má prozatím 2 dávky Prevenaru 13 ![]()
PRvní dítko nemá proti pneum..Druhé má prevenar 13,čerstvě první dávku,bez problému.Moje mudra říkala,že synflorix ani nemá,že on celkově není nějak ve světě dobře odzkoušený a že v prevenaru je 13 těch kmenů,takže je lepší
Ono co mudr to jiný názor ![]()
jowana píše:
Ohledně pneumokoků jsem slyšela, že vakcíny jsou jen na některé typy a dítě může chytnout jiný druh, takže chráněné stejně nebude..
Může chytnout jiný druh, a proto nemá smysl očkovat proti ŽÁDNÉMU druhu? To jako že když to není stoprocentní, tak je to úplně zbytečné? Tak tohle jsem už slyšela/četla mockrát a moc logické mi to nepřijde. ![]()
Nejsem ani pro to očkovat všechno, co se dá, ani proti očkování vůbec, většinou se řídím doporučením naší pediatričky - ze všech nepovinných očkování mi doporučila jedině tohle
.
jowana píše:
http://dokumentarni.tv/…-oder-unsinnDoporučuju se podívat.. Sama nevím jak budu jednou postupovat až budu mít děti, ale čím dál víc mám pocit, že je lepší do sebe nic necpat a nepodporovat farmaceutický firmy, kterým jde hlavně o business a né o zdraví ( doporučuju i jiné dokumenty, zajímavý pohled i na jiné problémy). Ohledně pneumokoků jsem slyšela, že vakcíny jsou jen na některé typy a dítě může chytnout jiný druh, takže chráněné stejně nebude..Myslím, že by mělo smysl, pokud dítě trpí opakovaně např. na záněty středouší, jinak bych nedávala.
Nojo, ale když už bude mít opakované záněty středouší, je pozdě - proto ho dávám očkovat, aby je neměl, ne? Dostal Synflorix, dokrotka pravila, že s ním má lepší zkušenosti. Měl večer slabou teplotu, jinak nic.
Dcera měla Prevenar a dr. doporučila ještě naočovat, jednou dávkou Prevenar 13, syn má synflorix, naše dr. nám ani Prevenar 13 nenabízela, ale asi dám taky poslední dávku Prevenar 13. Někde jsem četla, že Synflorix je pro malé děti šetrnější, ale co člověk to názor.
Ahoj, tak my jedem taky v Synflorixu
V úterý jdem na třetí dávku, očkovali nám to s hexou a v pohodě. Malá vždycky jenom celý odpoledne prospí, teploty žádný.
Ano, nechává se očkovat, aby něco nedostal, ale že vakcíny obsahují rtuť, hliník a viry nechávají množit na nádorových buňkách ( protože se pak rychleji množí) a pak to vpraví do nezralého organismu mi prostě přijde hrozné..Říkám si, co je horší..myslím, že hlavní by mělo být posilovat imunitu, aby byla schopná si pomoct s různými nemocemi sama a né jí ještě oslabovat očkováním..Nikomu tento názor nevnucuji. Také mi příjde, že se očkuje už proti kde čemu a myslím, že ustrašené maminky jsou nejlepší skupina, kde se peníze dají velmi dobře vydělávat, kdo by přece nechtěl ochránit své dítě..
Dali jsme Synflorix 11.
Manžel v dětství trpěl na záněty středního ucha,šasto mu píchali uši.Dnes dokonce na jedno špatně slyší.Vůbec jsme se nerozmýšleli.