Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@z1908 píše:
To uz nevim, ale vic jak 500 za jednu injekci to urcite nebylo
Tak to byl ale pouze doplatek, základ vám hradila pojišťovna.
Ahoj. Měli jsme odklad očkování, teď neurolog povolil s tím, že nejdřív máme očkovat pneumokoky a pak hexu. Malé už bylo 7 měsíců - budeme pneumokoky platit? Nevíte kolik to stojí?
Tak pneumokoky hlavne vubec ockovat nemusite.
I ta hexa se da rozlozit, z neuro hlediska dela problemy hlavne slozka cerneho kasle (tu bych klidne vynechala) a hepatitida B (tu taky).
@Lucie_Sx píše:
Tak pneumokoky hlavne vubec ockovat nemusite.
I ta hexa se da rozlozit, z neuro hlediska dela problemy hlavne slozka cerneho kasle (tu bych klidne vynechala) a hepatitida B (tu taky).
Na neurologii se ptali jestli pneukoka budeme očkovat - já nevěděla, jelikož furt říkali že s očkováním nebudeme spěchat, tak jsem nad tím ani moc nepřemýšlela. Doktor nám to ale v podstatě doporučil.
Rozdělení očkování máme akorát tak že nejdřív pneumokoky a hexa po 2 týdnech
Ještě to budu řešit s pediatrem ale myslím že se bude řídit doporučením z neurologie
@Anonymní píše:
Ahoj. Měli jsme odklad očkování, teď neurolog povolil s tím, že nejdřív máme očkovat pneumokoky a pak hexu. Malé už bylo 7 měsíců - budeme pneumokoky platit? Nevíte kolik to stojí?
Na pneumokoky existují 2 vakcíny. Prevenar a Synflorix. Prevenar se doplácí vždy. Synflorix je hrazen z pojištění, když se dokončí očkování do 7 měsíců…ale pokud byla zdravotní indikace k odložení očkování (což u vás zřejmě ano), tak by se nemělo doplácet nic. Zavolej ale pediatrovi, určitě ti dá přesné info. ![]()
My jsme odkládali očkování že zdravotních důvodů až po 7.mesici věku dítěte a neplatili jsme nic.
@JanaDaR píše:
@Lucie_Sx tím pádem ale dítě nebude očkováno ani proti difterii.
Uprimne ted nevim, jake jsou dostupne vakciny.
Existuje napr. zaskrt+tetanus, ale nevim, jestli je dostupna.
Clovek by to musel trochu nastudovat.
@Anonymní píše:
Na neurologii se ptali jestli pneukoka budeme očkovat - já nevěděla, jelikož furt říkali že s očkováním nebudeme spěchat, tak jsem nad tím ani moc nepřemýšlela. Doktor nám to ale v podstatě doporučil.
Rozdělení očkování máme akorát tak že nejdřív pneumokoky a hexa po 2 týdnechJeště to budu řešit s pediatrem ale myslím že se bude řídit doporučením z neurologie
Je to na tobe, co a kdy naockujete.
Moznosti a kombinaci je hodne.
@JanaDaR píše:
@Lucie_Sx není.
Leda se jeste zeptat v ockocentru.
V pribalaku hexy je info, ze v urcitych pripadech se ma doockovat bez pertussove slozky. Tak snad na to nejake reseni maji.