Očkování proti pneumokokům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9592
27.3.11 21:09
Asteria píše:
jowana píše:
http://dokumentarni.tv/…-oder-unsinnDoporučuju se podívat.. Sama nevím jak budu jednou postupovat až budu mít děti, ale čím dál víc mám pocit, že je lepší do sebe nic necpat a nepodporovat farmaceutický firmy, kterým jde hlavně o business a né o zdraví ( doporučuju i jiné dokumenty, zajímavý pohled i na jiné problémy). Ohledně pneumokoků jsem slyšela, že vakcíny jsou jen na některé typy a dítě může chytnout jiný druh, takže chráněné stejně nebude..Myslím, že by mělo smysl, pokud dítě trpí opakovaně např. na záněty středouší, jinak bych nedávala.
Nojo, ale když už bude mít opakované záněty středouší, je pozdě - proto ho dávám očkovat, aby je neměl, ne? Dostal Synflorix, dokrotka pravila, že s ním má lepší zkušenosti. Měl večer slabou teplotu, jinak nic.

Ahoj, ptala jsem se na to dr a říkala, že je rozdíl jestli se jedná o pneumokokovou infekci ( proti té se teda dá očkovat ) nebo o klasickou infekci ( klidně opakující se a na tu očkování nezabírá ). A očkovat lze ( pokud se jedná o pneumokokovou infekci ) i po prodělání nemoci. JE to nějak odstupňované. Pokud by bylo 1.očkování kolem toho 3.měsíce ( nebo kdy se to píchá ), tak dítě podstoupí dohromady 4× očkování a pak je to snad po 6.měsíce už jen 3×, po roce 2× a po 3.roce ( nebo 5., fakt netuším ), tak už jen 1×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
27.3.11 21:14

Nechali jsme ockovat Synflorixem zaroven s hexou a bez problemu.
Nekde, uz ale nevim kde, jsem cetla, ze Synflorix byl vyvijen pro Evropu a Prevenar pro USA :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21632
27.3.11 21:20

klárce jsem před lety platila jako samoplátce prevenar 7. to bylo v době, kdy začínal a doktorka nám ho doporučila s ohledem na nástup do jeslí. vikimu jsem teď dala prevenar 13. naše doktorka není zastánce očkování za každou cenu. k povinnému očkování doporučuje navíc jenom prevenar a žloutenku A. tahle kombinace se mi zdá rozumná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
28.3.11 07:00

Prevenar 13. Vse OK.

Jojojo, je to desne skodlivy a sam Bil Gates rekl, ze vakciny se vyrabeji zamerne tak, aby lidstvo zneplodnili :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
28.3.11 08:33

Mi jsme dali prevenar 13.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
28.3.11 12:40

Lůca

Ahojky,první dítko proti pneumo očkované nemám a malej první dávka synflorix+hexa horečky 39,2,druhá dávka to stejné horečky zarudnutí kolem ďobance a ztvrdnutí :-( celkově byl nevrlej atd. ale i ramínko se nám hojilo dlouho tak asi záleží na imunitě.Dr.mi říkal že očkuje vakcínama tak půl na půl,ale četla jsem že synflorix je šetrnější tak hodně štěstí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13118
23.5.11 22:02

My jdeme ve středu na Hexu a máme se rozhodnout mezi Synflorixem a Prevenarem.Z jakého důvodu jste se rozhodovali??Já jsem ještě pro očko.proti klíšťovce… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
23.5.11 22:34
verunielka píše:
My jdeme ve středu na Hexu a máme se rozhodnout mezi Synflorixem a Prevenarem.Z jakého důvodu jste se rozhodovali??Já jsem ještě pro očko.proti klíšťovce… :nevim:

naše doktorka je spíš pro očkování, ale konkrétně klíšťovku nám pro malého doporučila až po 3. roce jeho věku. Prý až bude mít dovyvinutou nervovou soustavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
23.5.11 23:29
verunielka píše:
My jdeme ve středu na Hexu a máme se rozhodnout mezi Synflorixem a Prevenarem.Z jakého důvodu jste se rozhodovali??Já jsem ještě pro očko.proti klíšťovce… :nevim:

Synflorix chrání asi jen proti 9 pneumokokům a prevenar 13 proti 13.My jsme dali prevenar13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.14 18:42

Názor pro rozhodování na očkování

Všimla jsem si, že jsou v diskusi i různé názory obecně proti očkování proti pneumokokům. Napíšu sem svůj pohled na věc, třeba někomu pomůže v rozhodování.

Jsem silně alergická na antibiotika penicilinového typu (alergii jsem získala po 7 dnech braní Duomoxu). Stejnou alergii má i moje mamka a to mi lékař říkal, že taková věc ale není dědičná. Zažila jsem si strach o život (než mi dali kalciovku), léčbu léky, které mi celkem dost rozhodily organismus (asi kortikosteroidy nebo něco, co se jmenovalo podobně) a přísnou dietu.

Samozřejmě mám strach, že můj syn může takovou alergii také po braní antibiotik získat. Potom mi přijde jedno očkování pro pneumokokům jako procházka růžovým sadem oproti situaci, kdy by malý pneumokokovou infekci dostal a museli by jej léčit antibiotiky a případně si prožil celý ten problém s alergií. Pokud vím (z laických a populárně-naučných článků), tak na očkování není tolik problematických reakcí, jako na antibiotika. Rezistence a alergie na antibiotika prý vznikají i kvůli tomu, že jsou malá množství antibiotik v povrchových vodách, což je věc, kterou bohužel jako jednotlivci neovlivníme. Ze svého okolí znám až překvapivě mnoho lidí, kteří alergii na antibiotika, nebo rezistenci na antibiotika mají.

Proto pro mne jedním z faktorů pro rozhodování na očkování je i to, že si zjišťuji, jak by případně mé dítě léčili v nemocnici, pokud by nemoc dostalo. A zvažuji si, co je horší zátěž pro organismus (zda očkování, nebo ta případná léčba nemoci). Na pneumokoky raději nechám dítě očkovat. (Ale například rotaviry ne.)

Myslím, že mnoho odpůrců očkování se s alergií na antibiotika nesetkalo, a nedokážou si někdy do důsledků u některých nemocí představit, co by znamenala případná léčba za zátěž pro organismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
22.1.14 10:13

No vzhledem k tomu, že jsou dnes velké migrace obyvatel, tak já jsem spíš pro Prevenar 13, nemusí člověk nikam jet, ale stačí jeden přenašeč který přijede sem a pak se člověk jen diví. Naše doktorka taky první očkování dává jednotlivě aby při případné reakci bylo znát na kterou látku byla což je dle mého rozumný přístup. Taky nechám očkovat proti TBC, vzhledem k tomu že toto očkování není povinné se tubera dost rozšířila, ale to už je mimo téma

• Citovat
  • Upravit
6806
22.1.14 12:18

@myšák1187
Kdes prosim vzala info o tom, ze se TBC rozsirila? Ja mam info, ze incidence po ukonceni povinneho ockovani zatim nijak nevzrostla.
Jen pro upresneni, nejsem neockovac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
22.1.14 12:38

@BellinkaX migrací obyvatelstva ano, jen se o tom málo mluví, je to pár let co to proběhlo médii, ale v poslední dobou je ticho, tuto vakcínu asi nepotřebujou prodat tak jako jiné, tak se teď mluví o různých ptačích a prasečích chřipkách. No ale jak říkám je to mimo téma, hlavně my máme příbuzné v Londýně takže tam toho hrozí dost

• Citovat
  • Upravit
6806
22.1.14 12:50

@myšák1187
Epid. Situaci v GB neznam, co se CR tyce, tak zrovna nedavno jsem zhledla prymulu s tim, ze zadne zmeny nenastaly.. a info, co bylo pred par lety jsou k nicemu, i vzhledem k tomu, ze jeste pred 4 lety se plosne ockovalo…
A k tematu, pneumokoky ano, ale to uz jsem psala Xkrat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
22.1.14 12:55

@BellinkaX jasně, taky jsem pro pneumokoky :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie