Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kam se píchá očkování proti Tetanu ve 14ti letech? Děkuji za odpověď.
Já tenkrát dostala do zadku. A za deset let taky
- mohla jsem si vybrat, radši bolavý zadek než ruka.
Syn si vybral do ruky, horní část paže, a vůbec ho to nebolelo ![]()
Klukovi píchali tetanovku do paže, mě na úrazovce do zadku a to nebolelo vůbec.
Spravna aplikace je horni kvadrant hyzde. Kdyz je to nízko, způsobuje to letité bolesti v míste vpichu rozšiřující se do cele nohy.
Děkuji holky, takže zda-li jsem to dobře pochopila, dcera si může vybrat, kam chce píchnout nebo to každý MUDr. píchá jinak? ![]()
@Kossuthe píše:
Děkuji holky, takže zda-li jsem to dobře pochopila, dcera si může vybrat, kam chce píchnout nebo to každý MUDr. píchá jinak?
@Kossuthe píše:
Děkuji holky, takže zda-li jsem to dobře pochopila, dcera si může vybrat, kam chce píchnout nebo to každý MUDr. píchá jinak?
jak kteří. Ale nejmíň bolí ten zadek.
@Kossuthe píše:
Každý doktor (nebo sestra) to píchají jinak. Ale dá se „vydržkovat“ aplikace dle výběru pacienta.
Já doporučuji do zadku mně i dceru takto očkovaly a nebolelo nás to a ani jsme neměly reakce. A doporučuji stát u toho.
Včera jsem byly na tom očkování. Dr. se jí ptala, kam to chce píchnout, ale nabídka byla pouze pravé nebo levé rameno. Vybrala si levé, do něj jí píchají všechna očkování. Ruka jí nebolí, žádné reakce, akorát ji včera bolela hlava, ale jinak v pohodě. Děkuji všem za raekce, Katka ![]()