Očkování v těhotenství - ano či ne

Anonymní
1.2.24 14:55

Očkování v těhotenství - ano či ne

Ahoj holky, dnes jsem byla u svojí obvodní kvůli těhu prohlídce a řekla mi, že bych se měla v 27.týdnu nechat očkovat na TAT+ černý kašel. Je někdo kdo se nechal očkovat v těhotenství?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2986
1.2.24 14:56

Já bych očkování během těhotenství neabsolvovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4114
1.2.24 14:59

Oni mají teď nějakou teorii, a asi na to existuje i nějaká studie, že když se žena nechá naočkovat v 3. trimestru, tak protilátky přejdou i na dítě. Mně nabízela doktorka očkování proti chřipce. Očkovat jsem se nenechala. Na druhou stranu, kdy jsi byla naposledy přeočkovaná proti černému kašli? Miminka patří k ohroženým skupinám a eventuální nákaza může pocházet od nepřeočkovaných dospělých. Když tedy pomineme fakt, že to očkování zrovna u černého kašle moc účinné není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.24 15:04

@Hibou no podle mě někdy v dětství( je mi 24)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.2.24 15:16

Já řešila očkování v těhotenství proti covidu v r. 2021. Odmítla jsem a nechala se očkovat až po šestinedělí. To samé bych udělala i s jinými očkováními.

• Citovat
  • Upravit
2117
1.2.24 15:19

Presne tohle ockovani se tehotnym doporucuje. ochrani to pak i dite do te doby, nez se bude moci nechat samo ockovat. navic je ted novinka se nechat v tehotenstvi ockovat i proti respiracnim virum z tehoz duvodu. ja do toho urcite pujdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27010
1.2.24 15:30

Tak v lékárně mají kolikrát problém prodat pomalu i nosní kapky těhotným ale očkování by se do nich cpalo.Ne rozhodně bych se nenechala očkovat v těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.24 15:39

Nechala to trio tetanus, zaskrt, cerny kasel asi v 28tt a uz bych to asi neudelala. Dali mi to omylem do kloubu a musim chodit na fyzioterapii abych s nim mohla vubec hybat. To ale neni chyba ockovani…

• Citovat
  • Upravit
36071
1.2.24 15:51

Nikdy bych se v těhotenství nenechala očkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.2.24 15:59

Ano, pokud nejsi očkovaná na černý kašel, tak je to vhodné. Ovšem nejen ty, nahnala bych tam všechny, co se budou s miminkem první měsíce stýkat. Černý kašel je na vzestupu a spousta miminek v nemocnicích.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.2.24 16:18

@Janli Já mám jen strach, aby to miminko nějak neohrozilo

• Citovat
  • Upravit
52
1.2.24 16:24

Přidávám se k těm, co by se nenechali očkovat. Samozřejmě nejsem lékař, ale myslím, že je to pro plod určité riziko. Taky sama musíš vědět, s jakým okruhem lidí se stýkáš, a jestli se někdo z nich pohybuje v rizikovém prostředí, kde by se mohl černým kašlem nakazit. Osobně bych se nechala očkovat až po šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2117
1.2.24 16:42
@Anonymní píše:

a z ohrozeni cernym kaslem, na ktery deti umiraji, strach nemas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.2.24 16:46
@Anonymní píše:

Myslíš, že by si někdo dovolil povolit očkování v těhotenství, kdyby to nebylo bezpečný? Vždyť normálně těhotným nedoporučují ani kapky do nosu. To se teda sakra víc bojím černýho kašle na který umírají děti i dneska.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.2.24 16:51

@Janli Tak já se zatim nesetkala s někym, kdo by černý kašel měl
Vim, že by mi to doktorka nedoporučila kdyby to bylo škodlivý, jen má člověk z toho divný pocit, proto se zde ptám na názor a poptám se ještě svého gynekologa

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky