Očkujete proti neštovicím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
teresa20
16.12.10 21:07

Neočkovali jsme, nevidím důvod. Prodělala jsem je a vím, že je to sice nepříjemné, ale nic, co by se nedalo zvládnout.
Bavili jsme se o tom s kamarádkou, ta neštovice neměla, chtěli další mimi, tak děti naočkovat nechala - protože kdyby je shodou náhod dostali v době, když bude těhotná, mohlo by to ohrozit i nenarozené mimi.

• Citovat
  • Upravit
81480
16.12.10 21:10
MadGirlNancy píše:
Tak my, ač všechna očkování velmi zvažujeme a posunujeme co to jde, jsme dceru proti neštovicím naočkovat nechali. Očkuje se proti dříve běžným dětským nemocem zarděnkám a spol. a s tím populace problém nemá a přitom neštovice jsou to samé…pouze spalničky jsou horší, ale třeba já, tehdy se ještě neočkovalo (ročník 80) jsem prodělala příušnice i zarděnky i neštovice…
A nejvíc reaktivní v té vakcíně nejsou neštovice, ale zarděnky. A ty jsou i v obyč Priorixu nejenom v Priorixu tetra. Prostě, přesně si dokážu představit situaci, jak moje mamka třeba v roce 1982 říká, proč bych očkovala proti zarděnkám proboha, tak si je prodělá, no…a teď všichni dělají jak hyeny, když se toto očkování někomu nelíbí…

Tak přesně stejný problém jsem řešila. Podle mé mudry je důvodem povinného očkování proti zarděnkám úplná ERADIKACE zarděnek pro příští generace kvuli těhulím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
16.12.10 21:12

Taky jsem neočkovala, mám dcery a bojím se, abych jim to očkováním neodsunula do staršího věku a nejhůře do těhotenství. Jak tu psala Jana, tak vakcína je „mladá“, nejdřív se tvrdilo, že stačí jedna dávka a dítě je doživotně chráněné, pak se zjistilo, že se musí přeočkovat, to pro mě není jistota, že bude fungovat do smrti a prodělat tuhle povětšinou banální nemoc ve stáří rozhodně výhra není - záněty mozkových blan apod. a průšvih je první trimestr a doba těsně před porodem. Vím, jak lidi kolem mě zapomínaj na očkování proti tetanu každých 10let, tak kdo si bude pamatovat, že by si měl hlídat neštovice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
16.12.10 21:13
Alpaka píše:
MadGirlNancy píše:
Tak my, ač všechna očkování velmi zvažujeme a posunujeme co to jde, jsme dceru proti neštovicím naočkovat nechali. Očkuje se proti dříve běžným dětským nemocem zarděnkám a spol. a s tím populace problém nemá a přitom neštovice jsou to samé…pouze spalničky jsou horší, ale třeba já, tehdy se ještě neočkovalo (ročník 80) jsem prodělala příušnice i zarděnky i neštovice…
A nejvíc reaktivní v té vakcíně nejsou neštovice, ale zarděnky. A ty jsou i v obyč Priorixu nejenom v Priorixu tetra. Prostě, přesně si dokážu představit situaci, jak moje mamka třeba v roce 1982 říká, proč bych očkovala proti zarděnkám proboha, tak si je prodělá, no…a teď všichni dělají jak hyeny, když se toto očkování někomu nelíbí…
Tak přesně stejný problém jsem řešila. Podle mé mudry je důvodem povinného očkování proti zarděnkám úplná ERADIKACE zarděnek pro příští generace kvuli těhulím. :nevim:

Kdyby nechali děti, aby si je v dětství prodělaly, nemuseli by nic eradikovat. Důvodem očkování zarděnek není nic jiného než busines.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
16.12.10 21:16

My bychom chtěli, aby děti neštovice prodělaly, ale mám strach, že je nebudou mít od koho chytit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
16.12.10 21:16
madi píše:
Neočkovali jsme, nevidím důvod. Prodělala jsem je a vím, že je to sice nepříjemné, ale nic, co by se nedalo zvládnout.
Bavili jsme se o tom s kamarádkou, ta neštovice neměla, chtěli další mimi, tak děti naočkovat nechala - protože kdyby je shodou náhod dostali v době, když bude těhotná, mohlo by to ohrozit i nenarozené mimi.

Já jsem radši dceru řízeně nakazila a tím i sebe, nebylo to příjemné, ale jí jsem oočkovat nechtěla a moje dr.mě očkovat nechtěla, že mám neštovice v kartě, ale máma si byla jistá, že jsem je neměla. Kdybych měla možnost, asi změním dr., třeba o zjištění protilátek nemohla být ani řeč, ale tady jsou obvoďáci děsná bída a tahle je aspoň fajn v jiných věcech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
16.12.10 21:17

reaguji na marketu:
přesně tak. to samé s pneumokokem a plošným zavedením vloni. Ty firmy mají od státu krásné jisté peníze za každého očkovaného.
Ale proč, i když je mi toto jasné jsme očkovali i varicellu, protože dceram má ekzém a já prostě nebudu riskovat, aby v tom měla ještě neštovice. To je totiž hodně nebezpečné.

Příspěvek upraven 16.12.10 v 21:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
16.12.10 21:17
LucaLuca píše:
My bychom chtěli, aby děti neštovice prodělaly, ale mám strach, že je nebudou mít od koho chytit. :lol:

Ale neštovice určitě jo. Je to skutečně běžné dětské onemocnění a epidemie probíhají stále. Ve školkách jsou většinou k dostání jednou do roka :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
16.12.10 21:20
Markéta M píše:
LucaLuca píše:
My bychom chtěli, aby děti neštovice prodělaly, ale mám strach, že je nebudou mít od koho chytit. :lol:
Ale neštovice určitě jo. Je to skutečně běžné dětské onemocnění a epidemie probíhají stále. Ve školkách jsou většinou k dostání jednou do roka :wink: .

Já vím, už jsme je v okolí měli. :-) Ale je jich fakt míň než za nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
16.12.10 21:23
LucaLuca píše:
Markéta M píše:
LucaLuca píše:
Ale neštovice určitě jo. Je to skutečně běžné dětské onemocnění a epidemie probíhají stále. Ve školkách jsou většinou k dostání jednou do roka :wink: .
Já vím, už jsme je v okolí měli. :-) Ale je jich fakt míň než za nás.

U nás ve školce právě probíhají. Tak doufám, že je slíznem :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
16.12.10 21:25
LucaLuca píše:

Tak toho bych se zas tak moc nebála, když jsem se rozhodovala - dítě ve školce, kde pořád něco lítalo a já chtěla otěhotnět, tak jsem toho hodně načetla a na jednom webu, který fungoval jako poradna ohledně neštovic, ale podle mě to byla jen propagace očkování, protože tam třeba pan dr.doporučoval očkování i lidem/dětem, které se s neštovicemi právě setkaly, že prý neonemocní :nevim: Bohužel tam bylo i několik rozhořčených reakcí od maminek jejichž naočkované děti měly silně neštovice, tak jim ten dr.odpovídal, že se to stát může, ale většinou bývají slabší :nevim: No mě to nepřesvědčilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
16.12.10 21:28
LucaLuca píše:
Markéta M píše:
LucaLuca píše:
Já vím, už jsme je v okolí měli. :-) Ale je jich fakt míň než za nás.

Ony jsou i slabší, to mi říkala dětská dr., ke které jsem chodila už já, že dřív stačilo mít jedno dítě na izolaci a ostatní nemocní, kteří prošli po stejné chodbě, se jim tam s nima za 14dní vraceli, ale teď prý tak nakažlivé nejsou a mnohem slabší průběhy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
16.12.10 21:29

Ne,neštovice očkovat nebudu
Mé blízké kamarádky měly děti naočkované a ty děti dostaly takové neštovice,že by jim leckteré NEOČKOVANÉ DĚTI mohly závidět :think: :nevim:

Příspěvek upraven 16.12.10 v 21:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
16.12.10 21:37

Ano starsi je a u mladci se jeste musim domluvit s doktorkou kdy ji bude ockovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
16.12.10 21:59

Taky mam Jenika naockovaneho a David dostane tedka na jare Priorix Tetra. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek