Očkujete proti neštovicím?

1180
16.12.10 20:24

očkujete proti neštovicím?

ahoj holky,

byly jsme u paní Dr. a ta mě informovala, že v 15 měsících se bude zase očkovat. Nějaká klasická vakcína , nebo si můžu vybrat ještě tu samou + neštovice. Doma jsme o tom přemýšleli a shodli jsme se na tom, že by možná bylo lepší, kdyby si těmi neštovicemi prošla, co myslíte? Vy očkujete proti neštovicím, nebo ne?

Děkuju za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
16.12.10 20:27

Ahoj. Starší dceru jsem neočkovala, říkala jsem si, že pokud je neprodělá, než půjde do školy, nechala bych naočkovat až pak. Prodělala je vloni v létě. U mladší mám v plánu počkat taky do té doby, než půjde do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65331
16.12.10 20:28

Neštovice jsme neočkovali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
16.12.10 20:30

Neštovice jsem nedala očkovat.
a) si myslím, že to není nijak šílená choroba( prošli jsme tím všichni,že), i když je nepříjemná. Můj stašší syn měl neštovice i v puse - nic moc.
b) na tu vakcínu i s neštovicema jsou prý bouřlivější reakce. Mě teda stačila ta klasická…

Všeobecně nejsem zastáncem očkování proti každýmu „prdu“. Dávala jsem navíc jen pneumokoka.I tak toho do těla dostanou víc, než dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
16.12.10 20:30

Mě doktorka říkala, že výzkumy ukazují, že tohle očkování proti neštovicím by mělo působit i proti pásovému oparu (stejný původce). Takže já o tom uvažuju. Sice i tak může neštovice dostat, ale budou v mírnější podobě. Takže proč ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
16.12.10 20:32

Ahojky - rozhodli jsme se Berunku očkovat. Zrovna minulý týden jsem se ještě pro jistotu ptala v poradně pediatričky na názor a ta je pro (taky má špatnou zkušenost s neštovicemi u staršího potomka) :mavam:

• Citovat
  • Upravit
22006
16.12.10 20:38

Ano, starší dcera je očkovaná a syn bude taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
16.12.10 20:39

toto si stejně musíš přebrat sama, myslím že to bude tak půl na půl. Já jsem očkovat dala. Ale třeba jsem zase nedávala ani pneumokoka ani nic dalšího nepoviného. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.12.10 20:39

Nee, nevěřím, že to má takový dlouhodobý účinek jako klasické prodělání nemoci, takže ho pak než půjdu do práce řízeně nakazím, ať si to odbyde. Kdyby byl nějak oslabený, měl jiné problémy, tak to zvážím, ale takhle ne. Ono v dospělosti se to údajně snáší hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.10 20:40

Ahojky! Ne, neštovice neočkujeme :-) Podle mě to není nic nebezpečného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
16.12.10 20:54

Tak my, ač všechna očkování velmi zvažujeme a posunujeme co to jde, jsme dceru proti neštovicím naočkovat nechali. Očkuje se proti dříve běžným dětským nemocem zarděnkám a spol. a s tím populace problém nemá a přitom neštovice jsou to samé…pouze spalničky jsou horší, ale třeba já, tehdy se ještě neočkovalo (ročník 80) jsem prodělala příušnice i zarděnky i neštovice…
A nejvíc reaktivní v té vakcíně nejsou neštovice, ale zarděnky. A ty jsou i v obyč Priorixu nejenom v Priorixu tetra. Prostě, přesně si dokážu představit situaci, jak moje mamka třeba v roce 1982 říká, proč bych očkovala proti zarděnkám proboha, tak si je prodělá, no…a teď všichni dělají jak hyeny, když se toto očkování někomu nelíbí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
16.12.10 20:56

Obě dcery neštovice naočkovány mají.
Já osobně jsem měla neštovice strašné, všude, i v puse, byla jsem natřená fialkou snad celá :mrgreen: a ještě mi zanechaly následek ve snížené činnosti štítné žlázy :cert:. Léky beru doteď :-(. Takže hlavně kvůli této osobní špatné zkušenosti jsem děti očkovat dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
16.12.10 20:59

Obě moje děti neštovice prodělaly, dcera v roce, průběh nebyl dramatický.
Kdyby neprodělali, do puberty bych neočkovala. Vakcína je nevyzkoušená, neví se, jak dlouho působí, jsou studie, že se musí po 10 letech přeočkovávat a taky jsou případy, kdy očkovaný neštovice nakonec prodělal.

Očkovala bych až před pubertou, ale jen, pokud by mé dítě nemělo podle krevních testů protilátky. Lze neštovice prodělat i bezpříznakově. Já jsem je tak asi prodělala - nikdo si nepamatuje, že bych je měla, ani v záznamu u dr. psané nejsou, chtěla jsem se nechat naočkovat, ale protilátky mám. Starší dítě mělo taky pár pupínků se zvýšenou teplotou, raději časem necháme udělat krevní testy. Mladší byla opupínkovaná od hlavy až k patě, ale bez teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
16.12.10 21:06

Čtyři děti z pěti neštovice prodělaly a ta pátá je, doufám, chytne ve školce. Bude tak mít doživotní imunitu, tu by ji žádná vakcína neposkytla.

Příspěvek upraven 16.12.10 v 21:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.12.10 21:06

Jo a způsobují neštovice u dospělých mužů pak problémy s potencí/plodností, nebo si to s něčím pletu, nechce se mi hledat.
Zarděnky mi očkovali v jedenácti letech, ale jen holky, jelikož jsou pak nebezpečné v těhu. Teď je to holt jinak, teď si stejně nemůžu vybírat jako že zarděnky ne a spalničky jo, když na trhu je jen ta trojvakcína :-? Příušnice jsem si prodělala, ale byl to masakr oproti neštovicím. Ty jsem si náhodou užívala - pár beďarů a 14 dní jsem nemusela do první třídy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek