Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
po zkušenosti s průběhem u klárky nechám vikiho naočkovat. nechci si to zažívat znova…
Ockovali jsme, zatim ma prvni davku, v breznu ho ceka druha. Prvni byla naprosto bez reakce, jako vzdy vsechna ockovani.
Markéta M píše:Alpaka píše:Kdyby nechali děti, aby si je v dětství prodělaly, nemuseli by nic eradikovat. Důvodem očkování zarděnek není nic jiného než busines.MadGirlNancy píše:Tak přesně stejný problém jsem řešila. Podle mé mudry je důvodem povinného očkování proti zarděnkám úplná ERADIKACE zarděnek pro příští generace kvuli těhulím.
Tak my, ač všechna očkování velmi zvažujeme a posunujeme co to jde, jsme dceru proti neštovicím naočkovat nechali. Očkuje se proti dříve běžným dětským nemocem zarděnkám a spol. a s tím populace problém nemá a přitom neštovice jsou to samé…pouze spalničky jsou horší, ale třeba já, tehdy se ještě neočkovalo (ročník 80) jsem prodělala příušnice i zarděnky i neštovice…
A nejvíc reaktivní v té vakcíně nejsou neštovice, ale zarděnky. A ty jsou i v obyč Priorixu nejenom v Priorixu tetra. Prostě, přesně si dokážu představit situaci, jak moje mamka třeba v roce 1982 říká, proč bych očkovala proti zarděnkám proboha, tak si je prodělá, no…a teď všichni dělají jak hyeny, když se toto očkování někomu nelíbí…
Marketo prosim ...... ![]()
Ty bys nechala deti nejradsi prodelat vsechno.
tak já dcerku (19 měs.)naočkovat nechala, prý jsem je neměla a bála jsem se komplikací, kdybych znovu otěhotněla. Reakce kupodivu nebyly žádné…
nakukovatelka píše:Markéta M píše:Marketo prosim ......Alpaka píše:Kdyby nechali děti, aby si je v dětství prodělaly, nemuseli by nic eradikovat. Důvodem očkování zarděnek není nic jiného než busines.MadGirlNancy píše:Tak přesně stejný problém jsem řešila. Podle mé mudry je důvodem povinného očkování proti zarděnkám úplná ERADIKACE zarděnek pro příští generace kvuli těhulím.
Tak my, ač všechna očkování velmi zvažujeme a posunujeme co to jde, jsme dceru proti neštovicím naočkovat nechali. Očkuje se proti dříve běžným dětským nemocem zarděnkám a spol. a s tím populace problém nemá a přitom neštovice jsou to samé…pouze spalničky jsou horší, ale třeba já, tehdy se ještě neočkovalo (ročník 80) jsem prodělala příušnice i zarděnky i neštovice…
A nejvíc reaktivní v té vakcíně nejsou neštovice, ale zarděnky. A ty jsou i v obyč Priorixu nejenom v Priorixu tetra. Prostě, přesně si dokážu představit situaci, jak moje mamka třeba v roce 1982 říká, proč bych očkovala proti zarděnkám proboha, tak si je prodělá, no…a teď všichni dělají jak hyeny, když se toto očkování někomu nelíbí…
Holky, omluvte mou asi blbost ![]()
ale ono existuje a diskutujeje o očkování proti planým neštovicím, nebo myslíte očkování proti pravým? Dítě nemám a očkovací kalendář si nepamatuju. Dík
já děti očkované mám, sama jsem měla neštovice ve 20ti letch a byla to hrůza, manžel na mě měl tenkrát paragraf. Navíc u dvojčat nevím, jak bych to přežila já a taky zaměstnavatel, až bych byla dva měsíce doma kvůli neštovicím. Takže já jsem rozhodně pro a reakce byly u obou normální - zvýšená teplota, žádné drama.
Nainuva Jedná se plané neštovice, který mi se většinou nakazíme v dětství. Já teda až v 17-ti letech.
befana píše:nakukovatelka píše:Markéta M píše:Marketo prosim ......Alpaka píše:Kdyby nechali děti, aby si je v dětství prodělaly, nemuseli by nic eradikovat. Důvodem očkování zarděnek není nic jiného než busines.MadGirlNancy píše:Tak přesně stejný problém jsem řešila. Podle mé mudry je důvodem povinného očkování proti zarděnkám úplná ERADIKACE zarděnek pro příští generace kvuli těhulím.
Všechno ne, holky, Záškrt si ráda nechám ujít. A co Vy? Vy byste nejradši měly děti úplně bez nemocí? Ani ty neštovice jim nedopřejete? ![]()
Nainuva píše:
Holky, omluvte mou asi blbost
ale ono existuje a diskutujeje o očkování proti planým neštovicím, nebo myslíte očkování proti pravým? Dítě nemám a očkovací kalendář si nepamatuju. Dík
Pravé neštovice už se neočkují.
za me ne.zbytecnost.Nenechala jsem starsiho,nenecham ani mladsiho.Starsi teda,ac uz 4.rok ve skolce je porad jeste nechytil
,v blizkem kontaktu-pri vysevu(kazdorocne)byl,tento rok mel i manzel pasovy opar,tak jsem myslela,ze se nam to promeni v nestovice a kde nic tu nic…No v puberte mu necham zjistit protilatky..
Markéta M píše:befana píše:Všechno ne, holky, Záškrt si ráda nechám ujít. A co Vy? Vy byste nejradši měly děti úplně bez nemocí? Ani ty neštovice jim nedopřejete?nakukovatelka píše:Markéta M píše:Marketo prosim ......Alpaka píše:Kdyby nechali děti, aby si je v dětství prodělaly, nemuseli by nic eradikovat. Důvodem očkování zarděnek není nic jiného než busines.MadGirlNancy píše:Tak přesně stejný problém jsem řešila. Podle mé mudry je důvodem povinného očkování proti zarděnkám úplná ERADIKACE zarděnek pro příští generace kvuli těhulím.
A tak kdyby to slo,tak ja bych ty nemoce teda nemusela
,u deti kor ![]()
starší dceru jsem nenechala naočkovat, počítala jsem, že chytne neštovice ve školce a že je zvládne.
Mladší dceru jsem nechala naočkovat. Byla nedonošená, je děsně ukňouraná trpitelka
. Bylo to dobré rozhodnutí, protože týden po naočkování je dotáhla starší dcera ze školky týden po naočkování, fakt strašný, mohli jsme jí natírat válečkem, ale nesla to statečně
. Neumím si představit, jak bych 1,5letému dítěti vysvětlila, že se nesmí škrabat ![]()
Markéta M píše:befana píše:Všechno ne, holky, Záškrt si ráda nechám ujít. A co Vy? Vy byste nejradši měly děti úplně bez nemocí? Ani ty neštovice jim nedopřejete?nakukovatelka píše:Markéta M píše:Marketo prosim ......Alpaka píše:Kdyby nechali děti, aby si je v dětství prodělaly, nemuseli by nic eradikovat. Důvodem očkování zarděnek není nic jiného než busines.MadGirlNancy píše:Tak přesně stejný problém jsem řešila. Podle mé mudry je důvodem povinného očkování proti zarděnkám úplná ERADIKACE zarděnek pro příští generace kvuli těhulím.
Tak to bych určitě moc ráda ![]()
Dcera je neměla nijak strašné a i tak to nebylo moc pěkné, třeba to, že jí to svědí a nic na to nepomáhá. To bych si ráda odpustila
Ale o téhle vakcíně vážně nejsem přesvědčená, že dítěti tu nemoc nepřesunu do dospělosti, kdy to bude jen horší, což jsem si zažila a to jsem měla na dospělého lehký průběh, co jsem tak četla a slyšela. I tak bolesti veliké, já je snad měla i v žaludku ![]()
Holky, děti nemoci potřebujou pro vývoj svého imunitního systému. Tím, že je budete proti každému svědění a bolení chránit, jim nepomůžete. ![]()
Příspěvek upraven 17.12.10 v 00:42