Oční vada různé dioptrie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.5.16 12:07

Oční vada různé dioptrie

Dobrý den maminky, obracím se na vás s žádostí o vaše zkušenosti. Mám syna 33 měsíců, který dnes dostal brýlky. Na jednom oku má +4 dioptrie a na druhém +1 dioptrie. Dostal brýlky kde jedno sklíčko +2,5 dioptrie (na to horší očičko) a na druhé sklíčko je bez dioptrie. Myslíte, že se to spraví? Co když se to nespraví, jaký je pak postup, další řešení?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1185
12.5.16 12:19

Co vím, tak se vždy do brýlí dává méně, než se naměří…pokud se to nebude srovnávat, postupně přidají dioptrie ve sklíčkách. Nedali Vám i okluzor, aby jste lepili na „zdravější“ očičko a tím posilovali to „horší“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
12.5.16 12:20

@Petrule78 zatím ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
12.5.16 12:40

Pokud se to nespraví, postupně budou přidávat dioptrie. Tak jsem to měla já, žádná tragédie o není, jako dítě jsem zhoršení zraku ani moc nevnímala a neprožívala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
12.5.16 12:52
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky, obracím se na vás s žádostí o vaše zkušenosti. Mám syna 33 měsíců, který dnes dostal brýlky. Na jednom oku má +4 dioptrie a na druhém +1 dioptrie. Dostal brýlky kde jedno sklíčko +2,5 dioptrie (na to horší očičko) a na druhé sklíčko je bez dioptrie. Myslíte, že se to spraví? Co když se to nespraví, jaký je pak postup, další řešení?

Z vlastni zkusenosti to nemam, ale znam nekolik dospelych, kteri jako mali, dvouleti-ctyrleti nosili bryle s pluskovyma dioptriema a uplne se to zpravilo, a to behem nekolika mesicu. A i kdyby ne, zadna tragedie to neni;) Dneska se delaji pekne detske bryle a v dospelosti muze jit na korekci:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
12.5.16 13:09

Z dioptrií nepoznám co máte za vadu. Můj syn je dalekozraký, tj. má dioptrie na blízko. Dr. mi řekla, že je šance, že až začne hodně růst, tj.mezi 12 - 14 rokem života, vada se může ztratit/zmírnit. Pokud by ale teď nenosil brýle, slabší oko by ještě více zakrnělo a šilhal by.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
12.5.16 13:34

Malá (3roky) má také brýle (od 10m nosí klapku, pak od roka brýle), ale naším hlavním důvodem je šilhání. Ale i bez brýlí vidí bez problémů naprosto vše, obrázky, barvy, na televizi…je to zvláštní a naměřili jí čtyřky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
12.5.16 14:06

@LadyLada Pluskove dioptrie jsou na dalekozrakost. Minusove dioptrie na kratkozrakost. U pluskovych je moznost vyleceni, u minusovych ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
12.5.16 14:09

@Petrule78 Malé dítě si s tím dokáže dobře poradit. Umí to nějak vyrovnávat - už si nepamatuji přesně, někde jsem to četla.

@LucianS Myslela jsem si to, ale nebyla jsem si jistá a nechtěla jsem machrovat :oops: Díky za objasnění, zase si to budu chvilku pamatovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
12.5.16 15:13

@LadyLada Tak ja bych si to taky nepamatovala, kdybych sama nemela vadne oci;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
12.5.16 16:05

Mam obe deti s pluskovymi dioptriemi.ja sama jsem mela v detstvi taky. bryle jsem odlozila kolem 16let.ted uz se zase k nim vracim uz se mi zrak horsi.
Mam jeste dotaz jestli to nekdo vi. zalepuje se oko kdyz je slabsi nebo kdyz uz silha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
13.5.16 07:42

@petra79 My lepíme od té doby, co jsme zjistili, že malá šilhá…to by vám řekl oční…lepíme to zdravé, abychom šilhavé posilovali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20799
26.4.18 22:47

Dobrý den,

jen připomínám, že na eMiminu najdete také Poradnu očního lékaře. Zeptejte se tu odborníka na všechno, co vás zajímá ohledně problémů s očima.

Hodně štěstí :kytka:
adminka Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.18 13:11
@Anonymní píše:

Stojí za to přečíst si knihu Zdraví je v naší hlavě. Chlapec může mít primárně úplně jiný problém a horší zrak je „jen“ důsledkem. Když mu necháte brýle, zrak se mu za nimi ještě více otupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.18 13:14
@LadyLada píše:
Z dioptrií nepoznám co máte za vadu. Můj syn je dalekozraký, tj. má dioptrie na blízko. Dr. mi řekla, že je šance, že až začne hodně růst, tj.mezi 12 - 14 rokem života, vada se může ztratit/zmírnit. Pokud by ale teď nenosil brýle, slabší oko by ještě více zakrnělo a šilhal by.

S poslední větou se nedá souhlasit. Oči zakrní právě za brýlemi a šilhání nijak nezabrání. To znám z vlastní zkušenosti - mít současné informace před 45 lety, dávno bych znala brýle jen jako realitu z dávné minulosti. Každopádně stojí za přečtení kniha ZDRAVÍ JE V NAŠÍ HLAVĚ a určitě i KDO MI VYPNUL MOZEK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí