Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj všichni potřebovala bych radu malý ma 13 měsiců venku ma 1,2 a už i stoličky nedavno jsem si všimla že mu roste oční zub a od včerejška ma horečky včera jen 37,6 ale dneska už 38,2 je strašně protivny a ubrečeny jen jestly někdo z vas měl u děti to same jen doufam že nebudeme nemocni předem děkují za odpovědi.
Myslis spicaky? Muze to k tomu byt i nemusi. Uvidis jak se to vyvine.
@lovesmile píše:
Co je oční zub?![]()
![]()
Taky jsem to ještě neslyšela ![]()
Nevím, které zuby jsou oční… tento výraz slyším poprvé, ale jestli to jsou trojky, tak naše malá před jejich prořezním měla 40 horečky, které trvaly cca 3 dny… jinak ji nich nebylo a po horečkách se ji trojky začaly prořezávat, tak to muselo být jedině z toho.
@Dagi13 taky nevím co je oční zub. Ta teplota bude k zoubkům a i ta uplakanost. Můžeš prckovi třeba na noc dát sirup nurofen nebo paralen co máš, aby si od tý bolesti trošku odpočinul ![]()
Náš prcek dneska v noci chytil takovej hysterák, že už jsem nevěděla co s nim tak jsem mu zkusila namazat dásně mundisalem a za chvilku byl klid. Takže taky asi zuby. Nám už ale chybí jen pětky
Tak oční zub vůbec neznám, ale když rostou zuby, tak je jasné, že dítě je protivné a má třeba i teplotu. Samotné mi teď roste osmička a protivná jsem až až. ![]()
@SussieS píše:
Našla jsem, že špičáky
Já jsem taky zkoušela hledat, ale nic mi to nenašlo. ![]()
@lovesmile píše:Údajně existují i lícní zuby
Já jsem taky zkoušela hledat, ale nic mi to nenašlo.
@SussieS píše: Údajně existují i lícní zuby
Ale taky i upíří zuby ![]()
Každý den se člověk něco nového dozví - i ve zvířecí (savčí) terminologii alternativní název (eye tooth), u lidí je ještě méně zmiňovaným pojmem, ale skutečně jde o špičák. Tady dobře rozebráno: http://english.stackexchange.com/…of-eye-teeth, zmínky ze 17. století… Jsou zkrátka „pod očima“. ![]()
Pěkné. ![]()