OČR - při rodičáku

10
20.3.22 18:52

OČR - při rodičáku

Zdravím všechny! :)

Chtěla bych se zeptat, jak vyplnit formulář OČR, když jsem na rodičovské?

Byla jsem marod a manžel zůstává do zítra doma.
Dostali jsme formulář od mojí obvodní Dr., je :) to na mé jméno, zaškrtla tam, že nejsem schopná se postarat o dítě.
Co tedy vyplnit z druhé strany? Manžela jakožto zaměstnance a pak údaje naší dcery o kterou se po tu dobu bude starat i když je očr na mě a nebo jí tam vůbec zmiňovat nemáme?
Díky moc!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4706
20.3.22 18:56

Vyplní sebe a pak dceru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
20.3.22 19:15
@Elishka1 píše:
Vyplní sebe a pak dceru

Ano, přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1362
20.3.22 19:47

@MarketKlim ano manzel zadatel, ose osoba dcera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
22.3.22 21:00

Kdo z rodiny může pobírat očr

Dobrý večer. Chtěla bych se zeptat zda nevíte kdo může čerpat OCR na mou 5ti letou dceru. Mám ještě druhou dceru které jsou 2,5roku. Ve společné domácnosti žijí s mou matkou která je zaměstnaná a mým přítelem (otcem mladší dcery) ten ma trvale bydliště v jiné vesnici. U starší dcery v rl nemám psaného otce. Já už rodičovský příspěvek nepobiram a jsem vedená u své pojišťovny jako osoba starající se o dítě do sedmi let věku. Dnes jsem nastoupila do práce na zkoušku. Nemám od zaměstnavatele žádný papír. Mám to teď do konce měsíce,,na černo,, než se zaběhnu. Smlouvu na částečný úvazek dostanu až od 1.4. myslíte, že může OCR pobírat má matka když mám starší dceru nemocnou? A partner musí chodit do práce. Vystaví OCR praktický lékař dcery? Nebo musím zavolat svému obvodnímu lékaři a zalhat, že jsem nemocná a nemůžu se starat o nemocnou dceru? Zítra musím jít zase na zkoušku do práce. Moc vám děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24692
22.3.22 21:08

Vaše matka může na OČR, které vystaví dětský lékař té nemocné dcerky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
22.3.22 21:16

@lucad77 a nebudou nikde řešit, proč se nestarám já? Jde mi o to, že ani teď na těch 8 pracovních dní co se budu zaučovat nemám vystavenou dohodu prostě nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24692
22.3.22 21:32
@tereza141 píše:
@lucad77 a nebudou nikde řešit, proč se nestarám já? Jde mi o to, že ani teď na těch 8 pracovních dní co se budu zaučovat nemám vystavenou dohodu prostě nic.

To nevím, kdo by to řešil. Kolikrát jsou ženský doma na rodičáku s mladším dítětem a chlap si bere OČR na starší dítě a jsou doma všichni spolu, i když by ta matka mohla to nemocné děcko ohlídat sama. Když doktorka dítě za nemocné uzná, je na vás, kdo o něj bude pečovat. Když tak jí řekněte, že se jdete zaučovat do nové práce, a tak musí nastoupit babička. Lhát nebudete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
22.3.22 21:53

@lucad77 ano to je jasné. Jen já právě budu mít smlouvu až od nového měsíce. Teď nemám ani dohodu, abych měla aspoň potvrzení, že se chodím zaučovat. Volala jsem i pediatrovi a ten říkal, že očr vystaví. Dcera má kašel a horečky. Donesla zas něco ze školky.. No snad to bude v pohodě 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24692
22.3.22 22:03
@tereza141 píše:
@lucad77 ano to je jasné. Jen já právě budu mít smlouvu až od nového měsíce. Teď nemám ani dohodu, abych měla aspoň potvrzení, že se chodím zaučovat. Volala jsem i pediatrovi a ten říkal, že očr vystaví. Dcera má kašel a horečky. Donesla zas něco ze školky.. No snad to bude v pohodě 🙏

Do toho doktorce nic není, jak to máte v práci se smlouvou. Nic jí předkládat nemusíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat