Podvod na sociálku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Ahoj,
Zajímá mě váš názor, zda by jste toto oznámily na sociálku:
Sousedka bydlí společně s partnerem a 3 dětmi (2 má s partnerem, 1 z předchozího vztahu ) v nájmu.
Ona pobírá příspěvek na bydlení, partner má trvalé bydl. jinde a ona jej v žádosti zatajila, přestože tam bydlí po celou dobu.
Oba jsou pracující, příjmy každý přes 20 tis čistého…
Nájem včetně inkasa cca 12tis.
Ona se nám v baráku chlubí, jak ‚vydrbáva‘ se sociálku, kolik má výplatu, kolik měsíčně ušetří, jak jí stát pěkně ' sype' atd…
Z mého pohledu ' vycurane' a její velká hloupost, že to každému vykládá
Nahlásili by jste ji?
ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není třeba. Na tohle momentálně chodí kontroly, takže na ni taky brzo dojde…
- Citovat
- Upravit
??? Ne v zadnem případě, styděla bych se neco takoveho jim provést! Že to úřady nemaji pod kontrolou neni tvoje věc, nahlásila bych vraždu a zneužívání, ze se nekdo obohacuje na sociálních dávkách bych nenahlasila. A odnesly by to ty děti. Jdi do ha.jzlu ty bonzaku!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proč bys to chtěla prosím tě hlásit? Co tě k tomu vede? Ty jí to zavidíš? Já se teda starám o sebe a ostatní ať si žijí podle svého svědomí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, děvčata. Ty poznámky o bonzáctví a závisti jsou teda těžce mimo. Koukat se bojem, když někdo krade……
. Já bych to ohlásila s naprostým klidem a vůbec kvůli tomu neměla špatný svědomí. Krade? Krade, tak ať si to vyžere, když je ještě ke všemu tak blbá, že se tím chlubí….
- Citovat
- Upravit
Též mám známou, co tímto způsobem léta zneužívá systém, navíc vysokoškolsky vzdělaný člověk. Chápu, je mi z toho taky smutno. Nehlásila bych, ale opovrhovala bych, to jo. Je to krádež.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každýho věc, taky znám jednu takovou… Myslím si svý, ale určitě bych jí nenahlásila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Královna Kosmíru
Děkuji, já se jen slušně zeptala na Váš názor… nemusíte mě hned posílat někam ![]()
- Citovat
- Upravit
Žalovat se nemá, ale hlásit se to musí že jo? Tak ji udej, když ti to udělá dobře. Bude se ti potom líp spát?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše:
No, děvčata. Ty poznámky o bonzáctví a závisti jsou teda těžce mimo. Koukat se bojem, když někdo krade……. Já bych to ohlásila s naprostým klidem a vůbec kvůli tomu neměla špatný svědomí. Krade? Krade, tak ať si to vyžere, když je ještě ke všemu tak blbá, že se tím chlubí….
Máš vlastně pravdu. V zemích západní Evropy by lidé považovali za otázku cti takové zloděje nahlásit. My Češi jsme z bonzování díky komunistické minulosti tak vystresovaní, že se bojíme nahlásit i krádež, abychom zlodějovi neublížili. Každopádně je to k zamyšlení
Co jiného než strach z trestu lidi odradí od podobných lumpáren? Kradou z našeho společného solidárního systému.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cucajz píše:
Každýho věc, taky znám jednu takovou… Myslím si svý, ale určitě bych jí nenahlásila
Není to každého věc, je to placeno z daní, takže vetsina lidi na tyhle podvodníky platí, pak chybí peníze jinde. Je to soc. podvod, krádež, dávala bych za tohle tvde tresty.
- Citovat
- Upravit
@Cucajz píše:Není to každého věc,je to placeno z daní,takže vetsina lidi na tyhle podvodníky platí,pak chybí peníze jinde. Je to soc.podvod,krádež,dávala bych za tohle tvde tresty.
Každýho věc, taky znám jednu takovou… Myslím si svý, ale určitě bych jí nenahlásila
@Veveří píše:
Máš vlastně pravdu. V zemích západní Evropy by lidé považovali za otázku cti takové zloděje nahlásit. My Češi jsme z bonzování díky komunistické minulosti tak vystresovaní, že se bojíme nahlásit i krádež, abychom zlodějovi neublížili. Každopádně je to k zamyšleníCo jiného než strach z trestu lidi odradí od podobných lumpáren? Kradou z našeho společného solidárního systému.
Ano v západní Evropě tohle netoleruji vůbec tak jako v CR. Máme sociální detektivy dokonce a je to dobře. tohle není o závisti a bohatství, tohle je kriminální čin
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
Zajímá mě váš názor, zda by jste toto oznámily na sociálku:
Sousedka bydlí společně s partnerem a 3 dětmi (2 má s partnerem, 1 z předchozího vztahu ) v nájmu.
Ona pobírá příspěvek na bydlení, partner má trvalé bydl. jinde a ona jej v žádosti zatajila, přestože tam bydlí po celou dobu.
Oba jsou pracující, příjmy každý přes 20 tis čistého…
Nájem včetně inkasa cca 12tis.
Ona se nám v baráku chlubí, jak ‚vydrbáva‘ se sociálku, kolik má výplatu, kolik měsíčně ušetří, jak jí stát pěkně ' sype' atd…
Z mého pohledu ' vycurane' a její velká hloupost, že to každému vykládá
Nahlásili by jste ji?