Podvod na sociálku

Anonymní
19.3.22 20:48

Podvod na sociálku

Ahoj,
Zajímá mě váš názor, zda by jste toto oznámily na sociálku:
Sousedka bydlí společně s partnerem a 3 dětmi (2 má s partnerem, 1 z předchozího vztahu ) v nájmu.
Ona pobírá příspěvek na bydlení, partner má trvalé bydl. jinde a ona jej v žádosti zatajila, přestože tam bydlí po celou dobu.
Oba jsou pracující, příjmy každý přes 20 tis čistého…
Nájem včetně inkasa cca 12tis.
Ona se nám v baráku chlubí, jak ‚vydrbáva‘ se sociálku, kolik má výplatu, kolik měsíčně ušetří, jak jí stát pěkně ' sype' atd…
Z mého pohledu ' vycurane' a její velká hloupost, že to každému vykládá :think:
Nahlásili by jste ji?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6794
19.3.22 20:52

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65241
19.3.22 21:01
@Anonymní píše:
Ahoj,
Zajímá mě váš názor, zda by jste toto oznámily na sociálku:
Sousedka bydlí společně s partnerem a 3 dětmi (2 má s partnerem, 1 z předchozího vztahu ) v nájmu.
Ona pobírá příspěvek na bydlení, partner má trvalé bydl. jinde a ona jej v žádosti zatajila, přestože tam bydlí po celou dobu.
Oba jsou pracující, příjmy každý přes 20 tis čistého…
Nájem včetně inkasa cca 12tis.
Ona se nám v baráku chlubí, jak ‚vydrbáva‘ se sociálku, kolik má výplatu, kolik měsíčně ušetří, jak jí stát pěkně ' sype' atd…
Z mého pohledu ' vycurane' a její velká hloupost, že to každému vykládá :think:
Nahlásili by jste ji?

ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
19.3.22 21:03

Není třeba. Na tohle momentálně chodí kontroly, takže na ni taky brzo dojde…

• Citovat
  • Upravit
15332
19.3.22 21:04

??? Ne v zadnem případě, styděla bych se neco takoveho jim provést! Že to úřady nemaji pod kontrolou neni tvoje věc, nahlásila bych vraždu a zneužívání, ze se nekdo obohacuje na sociálních dávkách bych nenahlasila. A odnesly by to ty děti. Jdi do ha.jzlu ty bonzaku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
19.3.22 21:10

A proč bys to chtěla prosím tě hlásit? Co tě k tomu vede? Ty jí to zavidíš? Já se teda starám o sebe a ostatní ať si žijí podle svého svědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
19.3.22 21:12

Tak ji nahlas. My ti v tom nezabráníme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
19.3.22 21:14

No, děvčata. Ty poznámky o bonzáctví a závisti jsou teda těžce mimo. Koukat se bojem, když někdo krade…… :roll:. Já bych to ohlásila s naprostým klidem a vůbec kvůli tomu neměla špatný svědomí. Krade? Krade, tak ať si to vyžere, když je ještě ke všemu tak blbá, že se tím chlubí….

• Citovat
  • Upravit
5633
19.3.22 21:15

Též mám známou, co tímto způsobem léta zneužívá systém, navíc vysokoškolsky vzdělaný člověk. Chápu, je mi z toho taky smutno. Nehlásila bych, ale opovrhovala bych, to jo. Je to krádež.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
19.3.22 21:19

Každýho věc, taky znám jednu takovou… Myslím si svý, ale určitě bych jí nenahlásila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.22 21:19

@Královna Kosmíru
Děkuji, já se jen slušně zeptala na Váš názor… nemusíte mě hned posílat někam :think:

• Citovat
  • Upravit
5926
19.3.22 21:20

Žalovat se nemá, ale hlásit se to musí že jo? Tak ji udej, když ti to udělá dobře. Bude se ti potom líp spát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
19.3.22 21:22
@Janli píše:
No, děvčata. Ty poznámky o bonzáctví a závisti jsou teda těžce mimo. Koukat se bojem, když někdo krade…… :roll:. Já bych to ohlásila s naprostým klidem a vůbec kvůli tomu neměla špatný svědomí. Krade? Krade, tak ať si to vyžere, když je ještě ke všemu tak blbá, že se tím chlubí….

Máš vlastně pravdu. V zemích západní Evropy by lidé považovali za otázku cti takové zloděje nahlásit. My Češi jsme z bonzování díky komunistické minulosti tak vystresovaní, že se bojíme nahlásit i krádež, abychom zlodějovi neublížili. Každopádně je to k zamyšlení :think: Co jiného než strach z trestu lidi odradí od podobných lumpáren? Kradou z našeho společného solidárního systému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka1
19.3.22 21:22
@Cucajz píše:
Každýho věc, taky znám jednu takovou… Myslím si svý, ale určitě bych jí nenahlásila :nevim:

Není to každého věc, je to placeno z daní, takže vetsina lidi na tyhle podvodníky platí, pak chybí peníze jinde. Je to soc. podvod, krádež, dávala bych za tohle tvde tresty.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka1
19.3.22 21:24
@Cucajz píše:
Každýho věc, taky znám jednu takovou… Myslím si svý, ale určitě bych jí nenahlásila :nevim:
Není to každého věc,je to placeno z daní,takže vetsina lidi na tyhle podvodníky platí,pak chybí peníze jinde. Je to soc.podvod,krádež,dávala bych za tohle tvde tresty.
@Veveří píše:
Máš vlastně pravdu. V zemích západní Evropy by lidé považovali za otázku cti takové zloděje nahlásit. My Češi jsme z bonzování díky komunistické minulosti tak vystresovaní, že se bojíme nahlásit i krádež, abychom zlodějovi neublížili. Každopádně je to k zamyšlení :think: Co jiného než strach z trestu lidi odradí od podobných lumpáren? Kradou z našeho společného solidárního systému.

Ano v západní Evropě tohle netoleruji vůbec tak jako v CR. Máme sociální detektivy dokonce a je to dobře. tohle není o závisti a bohatství, tohle je kriminální čin

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat