OČR při rodičovské dovolené ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
OČR při rodičovské dovolené ?
Zdravím, mam takovy dotaz - když je manželka na rodičáku, ale už pracuje a je dcera nemocná a nemůže do školky, nemůže si vzít OČR že? Ani já vlastně ne..? Takže kdyby měla být s dcerou doma, co by měla říct v práci? Resp. jak by se to řešilo vůči zaměstnavateli..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Gumidci aha takže i když na dceru pobírá rodičovský příspěvek, tak si na ni kůže vzít i OČR?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kollerB píše:
@Gumidci aha takže i když na dceru pobírá rodičovský příspěvek, tak si na ni kůže vzít i OČR?
Ano, prijemce RP muze cerpat i OCR. Taly jsem to tak mela. Ale ty bys byl na OCR zadarmo (jen omluvena absence bez davek).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
Ano, prijemce RP muze cerpat i OCR. Taly jsem to tak mela. Ale ty bys byl na OCR zadarmo (jen omluvena absence bez davek).
jak to?
měli jsme v plánu, že když zavřou školy na dýl, tak manžel půjde na OČR a já si navýším úvazek v práci. Pobírám RP… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kve-tinka píše:
jak to?měli jsme v plánu, že když zavřou školy na dýl, tak manžel půjde na OČR a já si navýším úvazek v práci. Pobírám RP…
Na dite skolou povinne pobiras RP? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
Na dite skolou povinne pobiras RP?
na jiné
jsem v nějakém pátečním útlumu, takže asi zakladatelčin dotaz zněl jinak
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kve-tinka píše:
na jinéjsem v nějakém pátečním útlumu, takže asi zakladatelčin dotaz zněl jinak
![]()
![]()
Teoreticky: Mate 2 deti. Starsi chodi do skoly. Na mladsi pobiras RP. Pak pokud onemocni starsi dite, muze na neho otec cerpat placene OCR. Na mladsi dite, na ktere pobiras RP muzes placene OCR, pokud pracujes, pobirat pouze ty. Manzel muze mit pouze neplacene OCR.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
Teoreticky: Mate 2 deti. Starsi chodi do skoly. Na mladsi pobiras RP. Pak pokud onemocni starsi dite, muze na neho otec cerpat placene OCR. Na mladsi dite, na ktere pobiras RP muzes placene OCR, pokud pracujes, pobirat pouze ty. Manzel muze mit pouze neplacene OCR.
Já k tomu dodám - vyzkoušeno i v praxi
Je to, jak píšeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit