Proplácení školy,školky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ano, sociálně slabším se doplácí, ale pravidla jsou stejná pro všechny. Je jedno, jestli jsou černí, bílí nebo zelení. Musíš splňovat zákonem dané podmínky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MrsNorris píše: Školkovné je myslím sleva na dani, ne?
Slevu na dani neproplaci socialka. A pokud nepracuje, nema nikde zadnou slevu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie008 píše:
Ano, sociálně slabším se doplácí
Tvl, tady jde fakt podojit stát na všem.
Vůbec se nedivím, že to lidi, kteří tohle sponzorují, se*e.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono je fuk jestli jsi cerna, bila, zluta nebo ufo, ale proplaci to proste socialne slabym rodinam. Kdyz budes samozivitelka na hranici chudoby, tak ti to proplati taky, musis proste splnit podminky a zažádat o to
ja se nad tim nepohorsuju o nic vic, nez nad jinymi davkami. Nekomu tusim proplaci i obedy ve skole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás ve školce je každý rok na nástěnce papír pro sociálku k vyplnění a kdo pobírá hmotku, tak tomu se proplácí i skolkovne (nevím, jestli i obědy)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si myslím, že jsi rasista a jde ti o to rozpoutat tady hádku.
A k tématu - obecně mi přijde špatně, že povinná školní docházka, která by měla být dostupná ve stejné kvalitě všem bez rozdílu, ve skutečnosti vyžaduje skryté platby a úspěšnost dětí je velmi závislá na vzdělání rodičů a jejich sociálním prostředí. Je to jeden z důvodů, proč podle mě školství nutně potřebuje komplexní reformu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, hned z kraje chci napsat, že v žádném případě nejsem rasista! Ale mám mozna otázku, dnes jsem se ve školce dozvěděla že jedné romské mamince školkovné proplácí sociálka? Kamarádka co má prvňaka a sháněla výbavu jak mourovata, nechala za to pár tisíc, a opět to romským rodinám proplácí sociálka?já jsem z toho úplně v šoku, my se otáčíme, aby jsme se měli dobře, všechno poctivě platím a dozvím se že to někteří mají proplácene?
přijde mi to nefér, rasista opravdu nejsem.. Ale sakra proč to nepropláci i nám? Co si o tom myslíte?
Skolkovne si můžeš uplatnit i ty slevou na dani… Co je na tom nespravedlivého?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem taky školkovné dostávala proplaceno, v rámci slevy na dani. A že se dávají příspěvky na školní pomůcky a někde i obědy, je známá věc. Těm dětem to přeju a je to dle mého jeden z mála smysluplných příspěvků. Ony za své rodiče nemohou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
I obědy i školkovné, pokud pobirate HN proplatí rmto i Vám. Pokud HN nepobírate tak to nepotřebujete
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, hned z kraje chci napsat, že v žádném případě nejsem rasista! Ale mám mozna otázku, dnes jsem se ve školce dozvěděla že jedné romské mamince školkovné proplácí sociálka? Kamarádka co má prvňaka a sháněla výbavu jak mourovata, nechala za to pár tisíc, a opět to romským rodinám proplácí sociálka?já jsem z toho úplně v šoku, my se otáčíme, aby jsme se měli dobře, všechno poctivě platím a dozvím se že to někteří mají proplácene?
přijde mi to nefér, rasista opravdu nejsem.. Ale sakra proč to nepropláci i nám? Co si o tom myslíte?
Plácáš nesmysly - tyto příspěvky se poskytují VŠEM potřebným bez ohledu na etnikum. Místo závisti si radši něco nastuduj a rozšiř obzory, bude Ti to evidentně k prospěchu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, hned z kraje chci napsat, že v žádném případě nejsem rasista! Ale mám mozna otázku, dnes jsem se ve školce dozvěděla že jedné romské mamince školkovné proplácí sociálka? Kamarádka co má prvňaka a sháněla výbavu jak mourovata, nechala za to pár tisíc, a opět to romským rodinám proplácí sociálka?
já jsem z toho úplně v šoku, my se otáčíme, aby jsme se měli dobře, všechno poctivě platím a dozvím se že to někteří mají proplácene?