Proplácení školy,školky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já jsem rasista, ale zrovna s tímto souhlasím. Nedělá mi problém, že dítě, jehož rodiče jsou na tom blbě (a je jedno, jestli bílé, černé nebo kostkované) dostane na pomůcky, které by jinak nemělo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je snad jedno ne, to je pro ty děti. Tyhle rasisty zboznuju. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nam take proplaci skolkovne, co je na tom? 1× za rok a to FU. Nerikej, ze vam ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je mi to fuk. Kdo chce ždímat stát a sedět doma na zadku, má tady v tomhle státě dveře otevřené. To se asi ještě dlouho nezmění. Pracující rodič si na to holt musí vydělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se tu pomalu každý týden dovím a nějaké nové dávce, příspěvku, finanční pomoci,… To množství příležitostí přijít k penězům někoho jiného je fascinující. Rodičovství jako slalom mezi dávkami - od porodného po proplacenou péči o dítě. Rozhodně to pomáhá pochopit, proč se některé sorty lidí, které údajně nemají peníze na nic, množí tak urputně.
Příspěvek upraven 15.10.20 v 14:08
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kassy Jenže bohužel úspěšnost dětí je závislá na mnoha okolnostech a právě rodina na tom má velký podíl - jejích vzdělání i rodinné prostředí dělá opravdu, ale opravdu hodně. Dítě může být sebevětší talent, ale pokud nemá dostatečně kvalitní podmínky v rodině, tak má prostě smůlu. Škola rodinu nenahrazuje. Pokud bude rodina na vše dlabat, tak z dítěte vysokoškolák nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, hned z kraje chci napsat, že v žádném případě nejsem rasista! Ale mám mozna otázku, dnes jsem se ve školce dozvěděla že jedné romské mamince školkovné proplácí sociálka? Kamarádka co má prvňaka a sháněla výbavu jak mourovata, nechala za to pár tisíc, a opět to romským rodinám proplácí sociálka?já jsem z toho úplně v šoku, my se otáčíme, aby jsme se měli dobře, všechno poctivě platím a dozvím se že to někteří mají proplácene?
přijde mi to nefér, rasista opravdu nejsem.. Ale sakra proč to nepropláci i nám? Co si o tom myslíte?
Tak buď hrdá na to, že na tom nejsi tak bledě, abys neměla dítěti na školku a školní tašku. ![]()
Upřimně je mi z takových jako ty na
Závist a jen bohapustá závist.
Já jsem ráda, že ty romské či jinak znevýhodněné děti se do školky alespoň dostanou a třeba jim to zlepší trochu startovací pozici do života. Ony za to totiž nemůžou, víš, jakým rodičům se narodily.
Btw, moje dítě taky chodí do školky zadarmo. Vrací mi to všechno na daních. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kassy píše: úspěšnost dětí je velmi závislá na vzdělání rodičů a jejich sociálním prostředí
Zajímalo by mě, kolik studií, které tohle zkoumaly, bralo v úvahu například dědičnost inteligence.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, hned z kraje chci napsat, že v žádném případě nejsem rasista! Ale mám mozna otázku, dnes jsem se ve školce dozvěděla že jedné romské mamince školkovné proplácí sociálka? Kamarádka co má prvňaka a sháněla výbavu jak mourovata, nechala za to pár tisíc, a opět to romským rodinám proplácí sociálka?já jsem z toho úplně v šoku, my se otáčíme, aby jsme se měli dobře, všechno poctivě platím a dozvím se že to někteří mají proplácene?
přijde mi to nefér, rasista opravdu nejsem.. Ale sakra proč to nepropláci i nám? Co si o tom myslíte?
Jo holka, kdyby jenom toto. Ono to zacina uz proplacenim tehotenskeho obleceni, kocarku a vybavicky pro mimino ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kazimíra Olejovka píše:
@Kassy Jenže bohužel úspěšnost dětí je závislá na mnoha okolnostech a právě rodina na tom má velký podíl - jejích vzdělání i rodinné prostředí dělá opravdu, ale opravdu hodně. Dítě může být sebevětší talent, ale pokud nemá dostatečně kvalitní podmínky v rodině, tak má prostě smůlu. Škola rodinu nenahrazuje. Pokud bude rodina na vše dlabat, tak z dítěte vysokoškolák nebude.
Já netvrdím, že to může být úplně nezávislé, ale u nás je ta závislost větší, než by být musela. Velká část už základního vzdělání stojí na domácí přípravě a podpoře rodiny a tím vznikají obrovské rozdíly. Škola nemá nahrazovat rodinu, ale nemá ji ani úkolovat a přenášet na ni za vzdělávací proces zodpovědnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MrsNorris vlohy se kterými se dítě narodí, které podědí se dají poměrně hodně ovlivnit následnou výchovou, pokud si dobře pamatuji ze studií - dědičnost má na inteligenci vliv cca 40-50%.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kazimíra Olejovka píše:
"pokud si dobře pamatuji ze studií - dědičnost má na inteligenci vliv cca 40-50%.
Pamatuješ si špatně.
Twin studies of adult individuals have found a heritability of IQ between 57% and 73% with the most recent studies showing heritability for IQ as high as 80%.
(Citace z Wiki , zdroje studie v Journal of Neurobiology a Molecular Psychiatry)
Takže ten vliv bude dominantní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kassy píše:
Já netvrdím, že to může být úplně nezávislé, ale u nás je ta závislost větší, než by být musela. Velká část už základního vzdělání stojí na domácí přípravě a podpoře rodiny a tím vznikají obrovské rozdíly. Škola nemá nahrazovat rodinu, ale nemá ji ani úkolovat a přenášet na ni za vzdělávací proces zodpovědnost.
Jenže domácí příprava je poměrně zásadní ve výukovém procesu a procesu zapamatování. Opakování, procvičování - to zkrátka by ty děti musely být ve škole od rána do večera. Něco jiného je zodpovědnost za vzdělávací proces a něco jiného je zodpovědnost za vlastní dítě. Když dítěti něco nejde, tak může chodit na doučování nebo to rodič zkusí vysvětlit sám. S tím pochopitelně souvisí i zájem rodiče o dítě. Každému dítěti jde něco jiného, někdo lepší v tom a onom a existují děti, které se musí učit víc, aby látku pobraly.
Pochopitelně dnešní situace je trochu jiná - distanční výuka dává zabrat všem. Můj nevlastní syn je na střední a na jaře to byla katastrofa. Nejdřív dostal úkoly, z nich 5 a pak jim to teprve učitel vysvětloval. Jedná se o průmyslovku a nedal to ani můj poměrně inteligentní manžel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MrsNorris Jenže on ty děti ze znevýhodněného prostředí nejsou v meinstreamu českého školství znevýhodněné z důvodu, že by byli méně inteligentní.
Ale protože neumí řeč (načti něco o romském etnolektu češtiny), pochází ze zcela jiného kulturního a hodnotového prostředí, plus to prostředí je prost nepodnětné a nevychovávající k hodnotám většinové společnosti.
A škola určité gró prostě očekává a staví na něm. A ty děti ho prostě nemají. Proto i to, že se ji odpustí blbých 500 za čkolku měsíčně, když je tam ten rodič je ochoten vodit, tak je pro ty děti velkým přínosem.
I speciální pedagogové přiznávají, že u školkových a mladších školních dětí nejsou zcela adekvátně za pomoci standartních těstovacích metod zcela jasně označit, kdy je dítě neúspešné z důvodu snížené inteligence a kdy je to vlivem toho, že nerozumí, nezná (protože nemělo možnost si něco osvojit).
Navíc jen čistá inteligence v podobě IQ není jediný parametr důležitý k tomu, aby člověk ve vzdělávací a následně pracovní procesu uspěl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit