Od čeho jsou kruhy pod očima?

212
24.8.17 10:26

Od čeho jsou kruhy pod očima?

Ahoj, už pár let mám hodně tmavé kruhy pod očima. Muž mi říká, že vypadám jako feťák. Všimla jsem si stejného problému u svého otce. Může to být dědičné? Jde o nějakou nemoc? Nebo je to jen kosmetická vada? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9371
24.8.17 10:30

Ahoj, dědičné to je také, do určité míry. Jinak je největší faktor nedostatek kvalitního spánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
24.8.17 10:33

Atusim zelezo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
24.8.17 10:33

Jestli to má i otec, tak je velmi pravděpodobné, že máte dědičné kruhy a nic moc s nimi nenaděláte - jde o vyšší pigmentaci a jemnější kůži v oblasti očí, skrze kterou jsou holt cévy prosvítají a ztmavují ji.

Další velmi rozšířená příčina je že jde o důsledek alergických reakcí - zajít na alergologii a nechat si udělat testy ničemu neuškodí. Pak by to mohla zlepšit antihistaminika a minimalizace konktaktu s alergenem.

Do té doby holt chcete dobrý korektor. V českých drogeriích konečně začali mít alespoň základní Instant Age Rewind Eraser od Maybelline, což je na drogerkovou kosmetiku přípravek, který kryje, nedráždí a nezalézá do jemných vrásek.

Z drahé kosmetiky je pak výtečný Yves Saint Laurent Touche Eclat Radiant Touch.

Býval naprosto skvělý od l'orealu roll on s pigmentem a kofeinovým výtažkem, který pomáhal i na otoky, jenže ho co? Přestali dělat…

jo a teda ještě mi moc pěkně funguje oranžový korektor od cartrice (normálně ve větších řezězcových drogeiích). Nebudete pak oranžová, ale zneutralizuje to ony fialové tóny, které jsou v kruzích pod očima (prosvítající žilní řečiště). Musí se to patlat jen na tmavší místa a dobře zapracovat - štěcem nebo houbičkou.
Mažu ho pod oči před namazáním make-upu, když chci být jó krásná, tak pak na to ještě dám nějaký ten světlý, rozjasňující korektor jako třetí vrstvu.

https://tvar.heureka.cz/…ktor-10-6-g/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
24.8.17 10:53

Super je taky paletka korektorů od dermacolu, kryje kruhy pod očima dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
24.8.17 10:59

Mám také tmavé kruhy pod očima a souhlasím, že ta oranžová úplně zázračně eliminuje fialové kruhy, nevěřila jsem tomu, ale je to bomba. Ten kofeinový roll on podle mě spíš funguje na polštářky pod očima, mně tedy nepomohl.
Jo a je fakt, že málo železa mívám, teď zrovna železo beru, tak uvidíme, jestli se to zlepší :) Ale v mém případě je to nejspíš dědičné, takže pomůže leda makeup :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
24.8.17 11:14
@Emimin7 píše:
Ahoj, dědičné to je také, do určité míry. Jinak je největší faktor nedostatek kvalitního spánku.

Ja spíš prespavam než abych měla spánku málo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
24.8.17 11:15
@Shaari90 píše:
Bohužel je to z velké části dědičné :? závidím těm, co vypadají svěže i po 4 hodinách spánku. Já nemám kruhy od očima tak 2 dny v roce :roll:, když se vyspím tak minimálně 10 hodin v kuse. Kruhy pod očima se mi trochu zlepšily, když jsem omezila solení. Podle čínské medicíny totiž oblast pod očima souvisí s ledvinama. A sůl ledviny zatěžuje. Jinak korektor je mým věrným přítelem ;)

Pokud by to bylo od ledvin, tak jsem nejspíš doma. Hrozně málo piju :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
24.8.17 11:17
@Vikynika píše:
Ja spíš prespavam než abych měla spánku málo :mrgreen:

To je taky špatně, pokud spíš skutečně hodně. :) Jinak pokud nemáš nějaký zdravotní problém, budeš to mít asi jen dědičné a s tím se musíš smířit. Ještě cvičení může pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
24.8.17 11:17
@Ou píše:
Jestli to má i otec, tak je velmi pravděpodobné, že máte dědičné kruhy a nic moc s nimi nenaděláte - jde o vyšší pigmentaci a jemnější kůži v oblasti očí, skrze kterou jsou holt cévy prosvítají a ztmavují ji.

Další velmi rozšířená příčina je že jde o důsledek alergických reakcí - zajít na alergologii a nechat si udělat testy ničemu neuškodí. Pak by to mohla zlepšit antihistaminika a minimalizace konktaktu s alergenem.

Do té doby holt chcete dobrý korektor. V českých drogeriích konečně začali mít alespoň základní Instant Age Rewind Eraser od Maybelline, což je na drogerkovou kosmetiku přípravek, který kryje, nedráždí a nezalézá do jemných vrásek.

Z drahé kosmetiky je pak výtečný Yves Saint Laurent Touche Eclat Radiant Touch.

Býval naprosto skvělý od l'orealu roll on s pigmentem a kofeinovým výtažkem, který pomáhal i na otoky, jenže ho co? Přestali dělat…

jo a teda ještě mi moc pěkně funguje oranžový korektor od cartrice (normálně ve větších řezězcových drogeiích). Nebudete pak oranžová, ale zneutralizuje to ony fialové tóny, které jsou v kruzích pod očima (prosvítající žilní řečiště). Musí se to patlat jen na tmavší místa a dobře zapracovat - štěcem nebo houbičkou.
Mažu ho pod oči před namazáním make-upu, když chci být jó krásná, tak pak na to ještě dám nějaký ten světlý, rozjasňující korektor jako třetí vrstvu.

https://tvar.heureka.cz/…ktor-10-6-g/

Před týdnem jsem začala používat micelární vodu od Mixa a udělaly se mi pod očima šupinky a hrozně to svědí, navíc mě natekly oči. Takže kruhy pod očima, na nich šupinky a jsem teď krasavice :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
24.8.17 11:19
@Emimin7 píše:
To je taky špatně, pokud spíš skutečně hodně. :) Jinak pokud nemáš nějaký zdravotní problém, budeš to mít asi jen dědičné a s tím se musíš smířit. Ještě cvičení může pomoct.

Spím tak deset hodin a jsem neskutečně unavená, takže podle všeho prespala. Jaké cvičení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
24.8.17 11:21
@Vikynika píše:
Spím tak deset hodin a jsem neskutečně unavená, takže podle všeho prespala. Jaké cvičení?

Aha, deset hodin je strašně moc. Já sám sem jednu dobu spával devět a i to bylo moc. To budeš unavená pořád, když budeš takhle pospávat a je to i nezdravé.
A cvičení jednoduše horlivé, takové, které ti rozproudí krev. Třeba jízda na kole ne, spíše běh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
24.8.17 11:26

@Vikynika ehm, no to se stává, citliá pleť reaguje na ledacos a mixa není žádný zázrak, co se týče složení.

Moment - 10 hodin denně a pořád jste unavená?

Nejste přespalá, ale někde je něco nepořádku.

Donuťte se oběhat kolečko lékařů -základní krevní panel a endorkinologii, imunologii a alergologii.

A teda neberte železité doplňky, pokud nemáte diagnostikovanou anémii na základě nedostatku železa. (ne každá anémie je z nedostatku železa)

Hyperpigmentace, tedy kruhy pod očima bývá naopak z hemochromatozy - tedy z přebytku železa, který může vznikat i na základě neuváženého zobání vitamínů. Železo tělo neumí vyloučit a hromadí se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12589
24.8.17 11:29
@Vikynika píše:
Ahoj, už pár let mám hodně tmavé kruhy pod očima. Muž mi říká, že vypadám jako feťák. Všimla jsem si stejného problému u svého otce. Může to být dědičné? Jde o nějakou nemoc? Nebo je to jen kosmetická vada? :think:

No tmavé kruhy prý znamenají problémy s játry, žlučníkem..já mam zase jako pytle pod očima, otoky. Máme to dost dědičné, ale mám to hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
24.8.17 11:41

@lilith1

Pokud to není přebytečná kůže, což se dá řešit pouze chirurgicky, tak otoky pod očima jsou často způsobeny zánětem - tedy dermatitidou, nejčastěji pod vlivem podráždění kosmetickými a hygienickými přípravky, a nebo alergie. Případně jako důsledek problematického hospodaření s vodou těle (moc soli, alkohol, málo pohybu, málo tekutin).

To že jde o důsledek stárnutí pokožky se pozná tak, že se ty otoky prostě nemění, pokud to je někdy lepší a někdy horší, tak se to dá upravovat k tomu aby to vydrželo co nejdéle „lepší“.

Tedy - používat pouze nedráždivé přípravky na mytí vlasů a na obličeje a stejně tak vyměnit kosmetiku. (hypoalergenní, případně pro atopiky). Kosmetiku správně skladovat a nepoužívat po době spotřeby, většinou je tam už docela pěkná mikrobiální sbírka, zejména pokud ji neuchoáváte v lednici. Ledaskdy taky pomůžou brýle místo čoček.

Identifikovat alregeny a minimalizovat kontakt, příapdně to zaléčit antihistaminky či imunologicou léčbou.

Omezit solení, pořádně pít a dostatečně se hýbat, pravidelně si jemně masírovat obličej, případně používat nějaký kosmetický přístroj s jemnou elektrostimulací.

https://www.youtube.com/watch?…

Jako první pomoc je ideální mít v lednici pytlíky černého čaje, které namočíte a dáte zamrazit a dávat si je na oči tak na 5 minut, během kterých relaxujete. Kofein a chlad na ty otoky dost pomáhají.

Jestli někde objevíte kofeinový korektor pod oči, tak ten taky může pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí