Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat těch z Vás kdo jste prodělal srůsty ( gynekologického původu) jaké jste měly příznaky? Já šla na gyndu s tím, že mě bolí podbřišek a trápí mě výtok. Lékařka udělala potřebné stěry a ty všechny vyšly v pořádku. Ale řěkla mi, že vzhledem k tomu, že jsem za poslední dobu prodělala hodně zánětů, tak se může jednat o srůsty. Mě pobolívá podbřišek a k tomu mám i častější plynatost. ![]()
@melismeg ahoj ja jsem sice nezaznamenala zadne bolesti.. Ale minuly tyden jsem prodelala laparaskopii a nasli mi srusty na deloze az spojene s predni brisni dutinou ktere mi rozrusili.
Mela jsem to zrejme po cisarskem rezu.
Na zanety jsem netrpela.
Mám srůsty na deloze, strevu, vajecnicich i vejcovodu. Je to potvrzena endometrioza. Měla jsem bolesti, výtoky ne. Zjistilo se to az na laparoskopii
Příspěvek upraven 23.08.17 v 21:26
Ahoj, já mám srůsty po panevnim zanetu( zánět dělohy, vejcovodů a vaječníku),prodělala jsem min.rok a od té doby mě trápí vše možné - plynatost, napínání v podbřišku při stolici, různé pobolivavani v podbřišku, píchání… Chodím na utz každé dva měsíce ( podrobný utz v nemocnici, kde jsou vidět i srůsty), vše je způsobeno právě srůsty
Mela jsem je hodne po slepaku ( operace rezem ), bolesti, pichani a tlak v podbrisku, nedarilo se poceti a ms byvala cim dal bolestivejsi. Byla jsem na operaci, zjisteno, ze srusty ucpavaly vejcovody a dali to do poradku. Srusty se pak delaly znovu, pak jsem otehotnela a CS bohuzel tomu nepridal, takze je mam zase, gyndar to hlida, aby to nedelalo moc problemy nebo srusty nebranily dalsimu poceti. Zatim na dalsi operaci nepujdu, cim vice by do mne rezali, tim vice by se srusty delaly rikal gyndar
![]()