Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky mám takovou prozbu jsme 2 krát po SP a dokrot mi předepsal ultrogestam (při druhém tehu) nasadil mi ho hned jak zjistím že jsem těhotná a prý až se budeme snažit a budu mít pozitivní test tak mi ho hned nasadí ale mě jen napadlo že když se tenhle měsíc chceme snažit o miminko tak bych ho mohla začít brát třeba 3 dny po ovulaci je to jen nápad a můj dotaz k Vám jestli jste ho taky někdo takhle bral
a prosím nepište mi že si beru nějaké léky aniž bych se neporadil z doktorem jde mi jen o radu někoho kdo si ho nasadil taky tak nějak po ovulaci kdyby jste mi poradili že je lepší počkat až bude pozitivní test tak počkám jen dotaz
předem děkuji za Vaše vlívné odpovědi ![]()
Příspěvek upraven 14.05.18 v 21:09
@Sofyanda123 Já bych před nebrala, přijde mně, že je to zbytečné. Ono po něm není moc dobře. Když už tak, s tím pozitivním testem. A myslím, že ani Utrogestan SP nezabrání.
Bez doktora bych si sama Utrogestan nenaordinovala. Já ho brala na začátku těhotenství. Na příbaláku je přímo napsané, že by se neměl brát bez vědomí lékaře. Ale to nechceš slyšet. Podle mě prosperující těhotenství podpoří, ale není to všelék.
Ano, UTrogestan se spravne ma zacit brat ihned po ovulaci, napr v cyklu IVF se bere hned po odberu vajicek.
Ahoj, já mám nasazen duphaston, taky k udržení případného těhotenství a beru ho od 20DC, tedy asi tři dny po ovu, napsal mi to tak lékař ![]()
Tedy už jsem viděla hodně zkomolenin názvu léků, ale Utrogestan takhle, to je majstrštyk
K věci- nasadit ho hned po ovulaci má smysl, pokud máš moc krátkou luteální fázi. Jestli ne, je to zbytečné. Prober to s dr. ![]()
@histep píše:
Ano, UTrogestan se spravne ma zacit brat ihned po ovulaci, napr v cyklu IVF se bere hned po odberu vajicek.
Ahoj holky jsem novacek zitra jdu na odběr tak jsem zvedaava…
Já ho měla brát od 15.-23. Dne cyklu, ale z nějakého důvodu a na doporučení lékaře!
Mám děti po IVF a začala jsem brát po odběru 1 -0-1…když to nevyšlo tak jsem při prvním krvácením přestala brát. Mám dvě dcery a to jsem brala až do 3m 2 + 2 +2.
B.
Jestli si to budeš ordinovat sama, jen si rozházíš cyklus a vytouženýmu dítěti se pořádně vzdálíš. To jsou hormony a ne lentilky
. Jak může vůbec někoho taková konina napadnout! Utrogestan po ovulaci berou ženy, aby se vajíčko mohlo zahnízdit a udržet při nedostatku hormonů. To není tvůj případ, ty otěhotnět můžeš, tak neblbni.
Ahojky holky jsem dnes po odběru vajicek a od zítřka mám ultrogestan 3 ráno a 3 večer.. k čemu je to dobré..předem díky za informaci
Ahojte holky 1.4.2019 jsem byla na ET a dali mi tam dvě 5denni embryjka..tak se chci zeptat kdy si mám udělat test..díky za jakékoli rady
Ahoj holky
Mam prosbicku, cela rozhozena z odberu jsem se zapoemla zeptat jak brat utrogestan. Mam mˇho zavadet rano a vecer ale je treba kzdy den ve stejnou dobu nebo je to jedno? Je nejaka urcita doba? Nemohu se nikde docist
moc dekuji za pomoc