Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky…je tu prosím někdo kdo užívá Metypred na snížení NK buněk? Zajímá mě zda se může alkohol ( samozřejmě v rozumné míře ) u těchto léků??
![]()
Samozřejmě bude nejlepší se zeptat přímo lékaře, pokud tato informace není uvedena v příbalovém letáku.
Ne - kombinovat kortikoidy a alkohol je blbej nápad - dráždí to trávicí trakt, dělá to větší bordel v imunitím systému, než samostatně a zesiluje otoky kvůli zadržené vodě.
Moc díky za radu. Já čtu leták už asi potřetí a není tam nic.
A je tu prosím někdo kdo momentálně užívá Metypred před otěhotněním
?
@filik Ahojky, taky mám zvýšené NK buňky a mám brát Metypred. Jak moc zvýšené si je měla a pomohl? ![]()
Ahojky, teď z hlavy přesně nevím, ale brala jsem 6 neděl 1 tabletu denně. A poprvé léčba zabrala a podruhé ne. Teď užívám metypred zase, tak uvidíme. A jak máš vysoké NK buňky ty? A kdy začneš s užíváním? ![]()
@filik Já mám NK buňky 16%. Metypred užívám už 14 dní 1 tabletku, týden před KET budu brát 1,5 tablety.
Tak já měla 17% vysoké. Taky teď užívám skoro stejně…jen pak zvýšíme na dvě tabletky až do výsledku testu. Tak uvidíme…držím palce ![]()
Jo to máme
…a na kdy vidíš ket? Taky máš jednu tabletu na 6 týdnu a pak teprve zvýšit?
@filik Nene, měla sem začít 4 týdny před transferem s 1 tabletou a týden před transferem mám brát 1,5 tablety a hned po transferu 1 a nevysazovat a objednat se když budu těhotná.
Teď v pátek mám jít na kontrolu sliznice, tak se uvidí, doufám že tak do 14 dní.
Co ty?
Tak to já mám na 6 týdnu 1 tabletu a týden před transferem 2 tabletky a nechat do výsledku těhu testu. Ono je to v celku stejné. A to je tvůj první ket? Já teď čekám na MS a další cyklus snad půjdeme na to.
@filik Ano první KET. U 1 IVF bylo jedno embryo a ještě špatné a nevěděla sem, že máme špatnou genetiku a imunologii. A tvůj?
Takže teď postupujete 2 IVF a z toho první ket? My máme 1 IVF a teď jdeme na poslední 5 ket. Jsem na to zvědavá, ale stále doufám, že to vyjde ![]()