Od kdy chrání nehormonální tělísko?

1803
24.7.20 07:52

Od kdy chrani nehormonalno telisko?

Ahoj, od kdy chrani nehormonalni telisko? Pred 8 dny jsem byla na zavedni teliska. Ten tyden jsem mela klidovy rezim, ale protoze je muj gyn na dovolene, tak na prvni kontrolu me pozval az za 3 tydny od zavedeni. Vim, ze tyden jsem nemela sexovat. Dr. rikal, ze by bylo fajn vydrzet do prvni kontroly bez sexu, ale vcera byla takova intimni chvilka :oops: sex byl, ale pouzili jsme pri tom vaginalni globule, tak by to snad melo byt ok. Ma nekdo zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
prcek.leni
24.7.20 08:07

Telisko by melo chranit ihned po zavedeni :)

• Citovat
  • Upravit
9356
24.7.20 08:56

Já se chránila do kontroly na gynde, abych věděla, že je vše v pořádku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
24.7.20 09:32

Chrání hned, jen sem přes něj po 4 letech otěhotněla :mrgreen: Takže až teď budu po šestinedělí řešit na gyndě ochranu, nejdřív dám anti pro kojící a pak asi zase tělísko, ale vyměním dříve :palec:

• Citovat
  • Upravit
1104
24.7.20 09:33

Tělísko chrání ihned po zavedení. Dokonce se zavádí jako spolehlivá dodatečná antikoncepce do 5 dnů po rizikové souloži. Zdrženlivost nebo kombinace s jinou ochranou po zavedení až do kontroly se doporučuje jen proto, že by děloha mohla tělísko vypudit a potom by samozřejmě neúčinkovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
24.7.20 09:35

@Ladeka,, ihned.
Ale už se to tu psalo, u nehormonálního není těhotenství až takovou výjimkou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
24.7.20 11:36

@Liška2014 Doktor mi tvrdil, ze s timhle teliskem jeste nechtene tehotenstvi neresil, a to uz ma praxi pres 20 let. Tak tomu duveruji. Dve deti uz mam a hormony nemuzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí