Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, od kdy chrani nehormonalni telisko? Pred 8 dny jsem byla na zavedni teliska. Ten tyden jsem mela klidovy rezim, ale protoze je muj gyn na dovolene, tak na prvni kontrolu me pozval az za 3 tydny od zavedeni. Vim, ze tyden jsem nemela sexovat. Dr. rikal, ze by bylo fajn vydrzet do prvni kontroly bez sexu, ale vcera byla takova intimni chvilka
sex byl, ale pouzili jsme pri tom vaginalni globule, tak by to snad melo byt ok. Ma nekdo zkusenost?
Já se chránila do kontroly na gynde, abych věděla, že je vše v pořádku..
Chrání hned, jen sem přes něj po 4 letech otěhotněla
Takže až teď budu po šestinedělí řešit na gyndě ochranu, nejdřív dám anti pro kojící a pak asi zase tělísko, ale vyměním dříve ![]()
Tělísko chrání ihned po zavedení. Dokonce se zavádí jako spolehlivá dodatečná antikoncepce do 5 dnů po rizikové souloži. Zdrženlivost nebo kombinace s jinou ochranou po zavedení až do kontroly se doporučuje jen proto, že by děloha mohla tělísko vypudit a potom by samozřejmě neúčinkovalo.
@Ladeka,, ihned.
Ale už se to tu psalo, u nehormonálního není těhotenství až takovou výjimkou ![]()
@Liška2014 Doktor mi tvrdil, ze s timhle teliskem jeste nechtene tehotenstvi neresil, a to uz ma praxi pres 20 let. Tak tomu duveruji. Dve deti uz mam a hormony nemuzu.