Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Myš32 píše:
Ahoj, prosím poradíte, od kdy je pro miminko vpohodě vozík za kolo? Chystáme se na cyklostezky do Rakouska. Vyzkoušeli jsme doma kolem vesnice a malému se to líbilo. Ale je mu teprve necelých 11 měsíců, tak mám strach, jestli na to ještě není maličký a zda se mu nemůže něco stát
Za mě je to brzo. Ale nemáme odpružený Chariot. Syna jsme vozili, až když nebyl ve vajíčku. Moc se mu tam nelíbilo.
Taky nemam primou zkusenost, ale hlavne pocitejte s tim, ze tam maly bude spat. Dcera mi byla schopna vytuhnout i v sedacce pri kratke projizdce. Takze sami zhodnotte, jestli tam nebude moc viset a nebude mu klimbat hlavicka.
Záleží taky co máte za vozík. My měli Chariot cx1 s odpruzenim a jezdili jsme od cca roka, když už dcera delší dobu sama stabilně seděla. Dokupovali jsme opěrku hlavy. Dříve se dá použít miminkovnik, kdy dítě prakticky v leže ve vozíku visí.
Malého už nevozíme v autě ve vajíčku. Sedí sám už pár měsíců, má 10 kg a je dlouhán. Toho spaní se bojím, protože když nám usne v té nové sedačce, padá mu hlavička. Minule jsem jim 3 hodiny držela ![]()
Od cca pul roku s miminkovnikem, pokud sam sedi, tak i bez nej. jen doporucuji takovy ten limec za krk, aby nepadala hlava. A helmu nedavame.
@Myš32 píše:
Malého už nevozíme v autě ve vajíčku. Sedí sám už pár měsíců, má 10 kg a je dlouhán. Toho spaní se bojím, protože když nám usne v té nové sedačce, padá mu hlavička. Minule jsem jim 3 hodiny držela
Koukni na Thule opora hlavy a trupu ![]()
@Alushka.S do tech novych je to jiz na nic, ty maji oporu trupu vyresenou dobre a na tu hlavu to nepomaha, spis to zhorsuje.
@Cuddy píše:
@Alushka.S do tech novych je to jiz na nic, ty maji oporu trupu vyresenou dobre a na tu hlavu to nepomaha, spis to zhorsuje.
Aha, to se omlouvám za mystifikaci. My to měli do ještě do Chariota.
Jezdíme s dcerou od 7 týdnů. V dnešní době je možné dokoupit spoustu věcí i pro malá miminka. Ať si říká kdo chce, co chce, za nás super.