Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mě se odkopává i skoro 5 letý syn. Ale jinak mi nepřijde úplně moc rozdíl deka a peřina.
@andelka83 já mám zavinovačky jenom na zip a on jak sebou kope a sine sebou, tak se to vždycky rozdela a stejně spí tak hole…
Spací pytel nemam, popravdě ani kupovat nechci.
A kdy jste začala dávat peřinu?
@Anonymní píše: Více
Tak mu dej na noc teplejší overal a nemusíš nic řešit. Dětem bývá v noci teplo. Když si odkope zavinovačku i deku, tak si odkope i peřinu.
Spací pytel jsem zkusila a bylo jim v tom akorát vedro a budili se.
Mám s dcerou Francouzkou deku, ale nejvíce spí na ni a nepřikrytá…
@JancaS84 já právě ten spaci pytel ani zkoušet popravdě nechci, on jak je od mimina vztekloun a kope všude, tak at zase nemá problém i s totím
![]()
No já mu dávám punčochy a na to tenký tepláčky.
Jenom kdo ví, jaká bude zima..
Ale je fakt, že prioblict ho můžu kdykoliv. A od kdy jinak doporučení na peřinu a polštář?
Ty jo, ani nevím. Asi od roka? Ale buď menší
deku nebo peřinu, lehouckou. Nejstarší syn přikrytí nesnášel, ten obvykle v zimě měl na sobě dvě pyžama a teplé ponožky.
Polštář jsem dávala taky tak od roka a něco, menší, nízký. Ty peřiny apod se dávají nejdřív až dítě umí kdyžtak zpod ní vylézt, až leze, staví se..Což u nás bylo tak v 10 měsících nejdřív.
tak asi tušíš na kolik stupňů doma topíte? My máme v noci málo cca 18-19, takže ten spací pytel byla nutnost, protože se děti také odkopávali. Ale pokud jste někde v paneláku a máte tam vedro i v noci, tak bych neřešila a dala jen overal.
Jinak klasickou peřinu a polštář jsme dávali až s přechodem do velkých postelí, takže nějak v roce a půl.
Dcera spala až snad do tří let že měla na sobě bavlněný overálek, a na to fleesový…tedy takto fakt v zimě. Nesnela žádnou deku, peřinu… když bylo teplejí tak třeba jen hrubý bavlněný, nebo jen fleesový… v zimě oba.
@KKK85 Jako u nás. Bavlněné a teplé pyžamo. Přikrývku nechtěl ( dočasně, cca od 4-5 spí normálně pod peřinou, zato teď celoročně v trenkach, puberťák).
Dcera má skoro 2 roky a je pořád ve spacím pytli. Máme v ložnici fakt zimu a pod dekou/peřinou mi prostě nevydrží. Když jí spící přikryju, tak se během pár minut vyhrabe. Polštář jsem jí dát chtěla, ale hodně se točí (záda, břicho, záda, břicho,..), takže ho furt ještě nemá.
Jinak v tomhle věku byla ješte dlouho v zavinovačce. Do pytle jsem přecházeli někdy okolo 10m, je zimní, takže přes léto nebylo potřeba nic.
Ahoj děvčata. Od kdy dat polštář a peřinu? Jako ten polštář bych klidně dala az až, to mě asi netrápí, ale spíš ta peřina. Já dávám malému deku přes něho v noci, ale on se hned odkope, má 4.mesice a s blížící se zimou bych ho ráda přikryla. Myslíte, že je brzo na peřinu? Asi jo ze? Skrz hmotnost peřiny ať se něco nestane ze?…