Od kdy kravské mléko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
472
30.8.07 12:48

Od kdy kravské mléko

Ahojky,
zajímalo by mě, od kdy dávat kravské mléko např. kakao apod.?Pudink a krupicovou kaši z mléka jsem již jednou zkoušela, ale úspěch to nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28414
30.8.07 12:53

Ahojky. No, doporučuje se až od tří let (kvůli bílkovinně kravkého mléka a zátěži dětských ledvin, alergie). Mě malej přestal pít UM v roce a pěti měsících, tak pil kravské od roka a půl. Až tak za další dva měsíce jsem mu přidávala kakao (tam se taky uvádí později, kvůli alergii na hořčík). Jo a to mléko pil bez převaření, nejraději ho má spíš studené, nebo jen „oražené“ :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
30.8.07 12:58

Tady jsem našla podobnou diskuzi
https://www.emimino.cz/modules.php?…

a ještě tady
https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
30.8.07 14:03

S tim kravským mlekem je to tezke.
Nekdo rika, ze je mozne ho podavat po roce, nekdo radi az ve dvou letech a nekdo dokonce az ve trech.
Podstatne je jeslti nekdo u vas ma alergii pokud ano tak bych ho skutecne podavala treba az po tom tretim roce. Pokud ne tak to hodl zalezi na Tobe.
Podavani UM se take doporucuje, ze je lepe stravitelne a take, ze je tam vice vitaminu a jinych dulezitach latek.
Nekde jsem cetla, ze po roce muzes z kravskeho mleka varit, ale na primou konzumaci se nedoporucuje.
Jo a pokud uz ho budes davat tak jedine plnotucne.
Verveve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
30.8.07 14:27

Hele a co mléčné kaše, nechutnali by tvé dcerce ? Adam je s chutí jedl do dvou let (plus měsíc) a pak náhle přestal, ale alespoň něco :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
30.8.07 15:21

Díky holky za názory i za odkazy.
Mléčné kaše malé dělám na večeři. Jednu dobu je sice odmítala, ale nyní je s chutí baští. Na kravské mléko jsem se ptala z toho důvodu, že by měla vypít nebo sníst až 0,5 l mléka nebo mléčných výrobků. A to mi asi nesplňujem. Proto jsem jí koupila i k snídani Sunar mléko - ale příliš velký úspěch nemá a večer jí dám právě tu kaši (cca 200 ml) a ještě ji dám asi za 1,5 hod prso (ode mne také moc nevypije, neboť u prsa pravidelně usíná). Tak jsem si říkala, že bych na místo Sunaru zkusila dát třeba to kakao, jestli by jí nechutnalo víc. No tak uvidíme. Zkusím se poptat doktorky. Alergie nikdo z rodiny nemá, tak snad bych jí to kakao mohla zkusit dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
30.8.07 21:18

Ahoj,

tak my jsme zacali davat kravske mleko od roka. Jen rano a vecer jsem porad davala UM. Vsude se pise, ze UM mleko se doporucuje davat do 3 let. To je sice mozna pravda, ale neni nikde napsane, ze nemale procento deti zacne okolo druheho roku po UM mleku zvracet. My jsme ruzne obmenovali znacky, na cas mleko uplne vy:,–(ili a spravilo se to, az jsme UM vy:,–(ili uplne a davali jenom kravske. Jen ty nervy, ktere nas to stalo.
Jinak dcera nam odmalicka odmitala jakekoliv mlecne kase a syry. Jogurty prestala jist okolo druheho roku. Za to po KM by se mohla utlouct. Vypije kazdy den asi tak trictvtre litru a jine mlecne vyrobky do ni az na vyjimky nedostanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4514
5.9.11 18:50

Ahoj, tak jak je to s tim kravskym mlékem?Od kdy jste ho dětem dávali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
5.9.11 19:03

od 13ti m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
5.9.11 21:55
MarkyM píše:
Ahoj, tak jak je to s tim kravskym mlékem?Od kdy jste ho dětem dávali?

Od 8mi měsíců jsem z něj začala dělat krupičnou kaši na doporučení doktora. Instantni nam mala zvracela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4514
10.9.11 11:45

Holky a dáváte normálně trvanlivé mléko nebo nějaký to „lepší“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
10.9.11 20:33

Dávám plnotučné trvanlivé. Když jsem měla bio, dala jsem jí bio, nebo i polotučné. Co bylo doma. Jen by se nemělo nízkotučné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lukyn
21.2.12 16:10

Mléko kravské

Náš mladej ve 14 měsících začal odmítat UM…ta to stylem, že když viděl lahvičku s mlékem tak zdrahal a když už jsem mu to nacpala do pusinky…tak to málem zvrátil..takže po diskuzi s doktorkou dáváme polotučné..prý plnotučné pro prcky dobrý není..děláme kakao a i tak pijeme..není to žádná sláva…ale už alespoň nezdrhá…no a nahrazujeme jogurtama, tvarohama, kaše, sýry atd.

• Citovat
  • Upravit
195
6.11.16 21:50

Muze rocni dite neprevarenou smetanu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat