Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Taky bych spis udelala. Ted je sezona, vse se da koupit od farmaru nebo zahradkaru. Mrkev, cuketa, dyne, rajcata.. vse ted sezenes cerstve..
![]()
@KKaculinKKa a kolik ti toho Nutrilonu vypije? Jinak určitě můžeš udělat nějaký příkrm, přesně jak říkají holky ![]()
Naše malá byla taky na Nutrilonu, vypila mi v pátém měsíci něco mezi 150-180ml na jedno jídlo + teda k obědu měla třeba mrkev, brambor, brokolici.. ![]()
@KKaculinKKa píše:
@Loudalka ahojky, tak já zase nerozumím tomu jak je to s těma měsícemaVojtíšek se narodil 27.března, tak jsem tím pádem myslela, že přesně dneska mu jsou 4m? Jako že začínáme 4měsíc?
No to jsem z toho teď jelen
@Ivuska23 vypije tak 120ml občas 150ml ale to jen vyjímečně..
@Novaska a tu mrkvičku asi jen roztrouhat na jemňoučko že? Nic víc? ![]()
@KKaculinKKa píše:
@Novaska a tu mrkvičku asi jen roztrouhat na jemňoučko že? Nic víc?
Uvarit (nebo na pare) a rozmackat(rozmixovat) na kasicku…
@KKaculinKKa píše:
@hanapospis děkujuu
Ja jsem vzdycky jeste pridavala tu vodu z vareni aby ta kasicka byla ridsi a jemna… ![]()
@hanapospis udělám to tak
a tenhle příkrm jsi dávala v kterou denní dobu, nebo je to jedno jestli mu to dám dopoledne, odpoledne nebo k večeru? Ale vynechávat jednu dávku mléka kvůli tomu určitě nemám že ne? ![]()
@KKaculinKKa píše:
@hanapospis udělám to taka tenhle příkrm jsi dávala v kterou denní dobu, nebo je to jedno jestli mu to dám dopoledne, odpoledne nebo k večeru? Ale vynechávat jednu dávku mléka kvůli tomu určitě nemám že ne?
vis co, ja jsem mu to davala po spani. My jsme spavali v tu dobu kolem pul jedenacte do cca pul jedne a pak znovu kolem pul ctvrte tak na hodku. Takze jak se vzbudil tak dostal „obed“ poprve jsem mu dala ty zminovane tri lzicky a dokrmila mlikem a druhy den uz mel plnou davku a nedokrmovala jsem. My jsem ale snedli vse a nikdy jsme nemeli problem s briskem nebo prdikama… Takze uvidis.
S prikrmama jsem zacala po po ukoncenem ctvrtem mesici kasi na noc. Pak v patem jsem zacala se zeleninou a ostanima vecma.
Po zavedeni prvni mrkvicky mel pak do 14ti dnu tri davky mleka nahrazene prikrmem. Ovoce dopoledne, obed (zeleninu) a vecer kasi.
V sestem mesici jsem pak zacala davat maso.
v tom patem mesici jsme mivali brzo rano mliko, pak ovoce, pak mliko a sel spat, po spani zelenina, na svacinu mliko a sel spat a na veceri kase a sel spat. a spal celou noc.
Kolem 7-8mesice prestal mivat mliko nad ranem a rovnou snidaval a mival nemlecnou kasi s ovocem, mliko pred odpolednim spankem, pak obed a na svacinu odpoledne jogurt s piskotama, nebo s ovocem atd a kasi na noc.
Kolem roku presel na jednodenni spanek. Tak zacal snidavat pecivo s lucinou, syrem, sunkou… dopoledne ruzne krupky, ovoce atd.. pak klasicky masozeleninovy obed kolem 12-12:30 a spanek, svacina jogurt s ovocem, kolac, babovka, proste co bylo doma a na veceri ted miva mliko 200ml nez jde spat..
a to je jeho jedine mliko za den. A to mu zatim urcite nechci brat a chci mu ho davat co nejdele. Akorat mi vadi ze mu ocistim zuby a jde spat stim mlikem takze nema po mliku vycistene zuby. Ale nevim kdy jindy mu to mliko davat…
Uvidis, urcite si najdete sve reseni a rezim.
![]()
Tak to bylo vyčerpávající
děkuju moc, určitě se nám taky brzy povede zavést nějaký režim
je pravda, každé dítko je jiné a co jednomu dělá dobře u druhého už to tak být nemusí. Já mám jen obavy kvůli těm prdíkům, na ty trpí stále, tak aby se mu to po zavedení těch příkrmů ještě nezhoršilo. Musí radši přemýšlet pozitivně a věřit že se tak nestane ![]()
@KKaculinKKa neboj to zvládnete
my kdyz jsme začínali tak jsem mu dávala mrkvicku s troškou brambory v době oběd a podle toho kolik spapal dokrmila UM, ze začátku mi spapal jen par lžicek a rozčiloval se ale nesmis na nej tlačit a zkusit třeba další den..a pak po tydnu třeba zkusit přidat k tomu další zeleninku
a ty prdiky vás brzo přejdou uz, nás zlobily do 4m, používáš nejake kapicky nebo tak? Můžeš mu třeba uďelat švestkovou nebo jablečnou štavičku (domácí) a naředit s kojeneckou, malému to krásně uvolňovalo bříško a pěkně se po tom vyprďel
![]()
@Novaska tak dva měsíce jsme používali Espumisan, předtím i Sabsimplex a i Infacol, ale přijde mi, že ani jedno obvzlášť nezabírá, k tomu ještě pije ten fenyklový čajík, tak spoléhám fakt jen na to, že už ty koliky nebo co to je přejdou co nejdřív sami, jinak už z toho zešílím
jinak dnes jsem mu zkusila dát koupený příkrm přesnídávku jablíčko, čekala jsem jak se bude poprvé šklebit a že do něj nedostanu ani dvě lžičky a ejhle, hned první lžička mlask mlask a po pěti už jsem mu to radši sama vzala, přece jen se napoprvé bojim, tak budeme poračovat zítra ![]()
@KKaculinKKa no ty prdíky jsou nepříjemné ale neboj už by ti nemělo dlouho trvat. My jsme na začátku používali espumisan ale nic moc tak nám byl doporučený Babycalm a ten byl fakt super, jsou to přírodní kapky a ty nám fakt ulevily, me prave maly ten fenyklovy nechtěl vůbec pit
…Jo jablecnymi je nejlepší začínat, ale můžeš jen koupit jedno jabličko a udělat mu pyré a ještě z toho máš šťávičku
..ale ja taky občas koupím ale raději dělám doma, jablicko+banán nebo s hruskou, merunkou..