Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
od jakého věku do nosítka bez novorozenecké vložky?
Mám Alpino a mei tai.
mladej zase na nošení moc není. Chtěla bych ho na to trénovat, aby vydržel, ale protože dost brzo začne ječet, tak se do toho ani nepouštím s tím vším omotáváním a zase vymotáváním šátku.
Odkdy do normálního ergo nosítka na břicho?
Ahoj, my jsme meli hned od zacatku babybjorn, zacala jsem v nem malou nosit hned asi po 10 dnech a dobry. Ve ctvrtym mesici jsme presli na ergo a jsme s nim moc spokojene
je perfetkni, muzes si dat dite dopredu i na zada a sedi na bocich, takze te nebolej zada. bbybjorn je taky fajn, je lepsi pro uplne maly miminka, protoze pak kdyz jsou vetsi, tak se pronesou…
zuzuho píše:
Ahoj, my jsme meli hned od zacatku babybjorn, zacala jsem v nem malou nosit hned asi po 10 dnech a dobry. Ve ctvrtym mesici jsme presli na ergo a jsme s nim moc spokojeneje perfetkni, muzes si dat dite dopredu i na zada a sedi na bocich, takze te nebolej zada. bbybjorn je taky fajn, je lepsi pro uplne maly miminka, protoze pak kdyz jsou vetsi, tak se pronesou…
babybjorn není dobrý pro žádný miminka, to jen tak na okraj ![]()
Pudlo já myslím, že 3 měsíce už by bez novovložky mohlo jít, ale zkušenost nemám, my manducu kupovali později ![]()
Pudloslava píše:
od jakého věku do nosítka bez novorozenecké vložky?Mám Alpino a mei tai.
mladej zase na nošení moc není. Chtěla bych ho na to trénovat, aby vydržel, ale protože dost brzo začne ječet, tak se do toho ani nepouštím s tím vším omotáváním a zase vymotáváním šátku.
Odkdy do normálního ergo nosítka na břicho?
My máme Beco, poprvý jsem jí do toho zkusila dát v 5ti týdnech a dobrý, přišlo mi že je do toho velká dost (ale ona je celkem velký miminko) a že žádná vložka není potřeba. Takže jsem se přestala motat s šátkem, a od tý doby se nosí v nosítku, když je potřeba (což teda není moc často… jen na výlety kde nejde projet s kočárem… na běžné vycházky a na hřiště je pro nás obě pohodlnější kočár).
Třeba Brána k dětem razí, že dřív jak ve 3m do nosítka ne (ani s nov. vložkou), ale podle mě záleží na konkrétním dítěti… nejmladší drží hlavičku od narození líp, než kluci ve 3m
… je taková pevná, takže z toho blbý pocit nemám.
Diky za odpovedi, tak ja to prubnu, uvidime, kam mu vyjde hlava a jak v tom bude zhroucenej.
Holky obnovuji diskusi a ptám se zkušených, od kdy jste dávaly dítě do nosítka bez novorozenecké vložky. Mám Ergobaby 4position…syn chtěl nosit zásadně čelem vpřed, ale bylo mu už 11 měsíců, když jsem ho v tom tahala po lese…teď mám mimčo a chtěla bych to využít na cesty ráno do školky. V začátku září bude dítěti dokončených 5 měsíců, ještě určitě sedět nebude.
@JaniceB tak do nosítka, kde je dítě čelem vpřed nepatří žádné dítě. Takže je naprosto zbytečné se ptát na novorozeneckou vložku.
@JaniceB dítě čelem ven NEPATŘÍ!! NIKDY a toto Ergobaby právě pro možnost nosit čelem ven není vhodné, přidej se na FB do skupiny Nosíme děti ![]()
Bez novorozenecké vložky až bude samo dobře držet hlavičku a bude dost velké, aby mu sedělo to roztažení nožek bez vložky.
Ahoj, my začli nosit v Kibi druhý/třetí měsíc, vešel se už bez novor. vložky, také sem potřebovala od září nosit skrz školu a úplně v poho, čelem nenosím ani teď, stále Kibi budou mu tři..a stále na břiše, na zádech se mi to nelíbí
Do ergo nosítka většinou od 3-4 měsíce (mimo několika málo výjimek vhodných už od narození).Doporučuji se pohlednout po jiném modelu než máte.
@Kristyna.Vechtova @lucenka A muzu se zeptat proc nesmi byt celem ven? To jako ani to rocni dite v tom nesmi sedet celem ven? A celem ke mne v tomto nositku tedy byt muze?
@Agneth Proc jiny model? Ja s tim byla spokojena…
Je pravda, ze jsem to pouzivala max. 2 hodiny denne a jen dva mesice. Ja jsem jinak zastance kocarku…
Ale na houby jsem toho rocniho proste jinak vzit nemohla. Jeste nechodil.
@Kristyna.Vechtova @lucenka Asi jsem se holky zeptala jako de*il:) Ale ja nositkum teda nerozumim, kluk uz byl velky a proto jsem volila nositko, kde mohl koukat ven. Nesnesl byt cumackem ke mne a na zadech uz vubec ne, takze jsem ho mela proste vzdycky dve hodinky na brise a celem ven…jasny, ze 5ti mesicni dite bych si teda celem ven nedala…a hodlam to pouzivat vyhradne pro cestu rano do skolky, kdy clovek chvata…takze denne max 1 hodinu i s cestou ze skolky. @Agneth K temto ucelum by i ten model 4 position stacil? Aby nekazil mimcu zada… ![]()