Od kdy nosítko?

737
15.8.11 10:41

od kdy nosítko?

přeji hezký den
Chtěla bych se zeptat, od kdy se může dát dítko do nosítka? Nám je měsíc..
A jaké nosítko doporučujete? ergo, šátek..máte zkušenosti? děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
882
15.8.11 10:44

Ahoj, my máme nosítko Manduca, vybrala jsem si ho proto, že je do 18kg, můžu mít mimi -vředu,vzdadu i naboku,je pro novorozence i větší děti. :palec: :palec: :palec: Nosíme v tom malou od 3 měcíce, to už trochu držela hlavičku. A je to super. :dance: Ono se taky s kočárkem všude nedostaneš. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
15.8.11 10:48

V šátku nosím od příchodu z porodnice. S nosítky poradím jen teoreticky - vybírej jedině ergonomická. Například Manduca, ta má novorozeneckou vložku, takže v měsíci už půjde. K Ergu se musí dokoupit novorozenecká vložka.

Jinak šátek je univerzálnější. Od miminka po předškoláka. Nosítko zase rychlejší na manipulaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
15.8.11 10:50

mě odpadávají už ruce. Malá se chce pořád chovat, jinak je to mazec 8-o :mrgreen: Ale je ještě maličká tak mám strach, abych jí neničila zádíčka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
15.8.11 10:51

pokud myslíš nosítkem i šátek pak od narození :palec:

pro nás byl ideál do 6m elastický šátek a pak manduca…
nosnost má do 20kg..synkovi už jsou tři a má skoro 18 a sláva za to že má svoje nožičky a chodí po nich, protože to už by moje záda neustála. Jinak další výhoda byla, že v ní byl ochoten bez řečí nosit i tatínek.
Na další dítko se chystám přikoupit ještě klasický šátek, ale to už je taková rozmazelost maličko :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
15.8.11 10:52

Já malou nosila nejdřív v šátku, ten má tu výhodu, že ho můžeš nejlíp přizpůsobit. No ale protože než jsem ho uvázala, dítě dostávalo hlad, tak jsem koupila manducu a v té nosím od cca 4,5kg, má novorozeneckou vložku. Teď jsem objednala oblečení z merino vlny, neb jsem chuďátko miminko během dvouhodinové procházky v lese málem uvařila :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
15.8.11 10:52
Alpaka píše:
V šátku nosím od příchodu z porodnice. S nosítky poradím jen teoreticky - vybírej jedině ergonomická. Například Manduca, ta má novorozeneckou vložku, takže v měsíci už půjde. K Ergu se musí dokoupit novorozenecká vložka.Jinak šátek je univerzálnější. Od miminka po předškoláka. Nosítko zase rychlejší na manipulaci.

a jaký šátek koupit? Jaké jsou v nich rozdíly? Vůbec netuším :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
15.8.11 10:53

jojo, ty ruce to je mazec, někdy mám pocit, že mám ramena jak VYHAZOVAČ. O zadíčka se neboj, když ji do nosítka správně usadíš,tak to bude v poho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
15.8.11 10:54

Já v Manduce nosila s novorozeneckou vložkou cca od 2 měsíců, proto vyhrála manduca, nechtělo se mi vložku k ergu dokupovat.
Teď občas nosím i v šátku, přijde mi to pohodlnější, ale trvá mi dlouho malého navázat a taky se tam víc potí než v nosítku, ale je fakt, že mám hodně silný šátek.
A v šátku můžeš nosit i jako v kolíbce (pokud má tedy v pořádku kyčle), ale malý to nesnášel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
15.8.11 11:03

Jedině šátek, v nosítku je to nebezpečné na zádíčka a pro hlavičku - dokud mimčo nedrží hlavičku samo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
15.8.11 11:04
Jiiriinka1 píše:
Alpaka píše:
V šátku nosím od příchodu z porodnice. S nosítky poradím jen teoreticky - vybírej jedině ergonomická. Například Manduca, ta má novorozeneckou vložku, takže v měsíci už půjde. K Ergu se musí dokoupit novorozenecká vložka.Jinak šátek je univerzálnější. Od miminka po předškoláka. Nosítko zase rychlejší na manipulaci.
a jaký šátek koupit? Jaké jsou v nich rozdíly? Vůbec netuším :roll:
Šátky jsou jednak elastické (materiál jako tričko). Jsou dobré pro malá miminka a začínající nosiče- uvázat je jednodušší. Uvážeš na tělo a miminko vložíš - díky své elasticitě se natáhnou a pžizpůsobí tělu miminka. Při váze na 6 kilo už to ale není na nějaké extra dlouhé nošení. na větší dítě už je pak vhodnější pevný šátek, je nosnější. Taky jsou hezčí a větší výběr. ŠÁTEK VYBÍREJ OD RENOMOVANÝCH VÝROBCŮ (Didymos, Storchenwiege, Zara, Nati). Jsou dražší, ale prodáš bez problémů s menší ztrátou dál. KLidně kup sama šátek z druhé ruky - zanošený je měkčí a lépe se váže. nekupuj nějaké levné náhražky šátků - šité z metráže. Nevyplatí se to . špatně se vážou, jsou nepohodlné jak pro nosiče, tak pro nošence. A použité prodáš s daleko větší ztrátou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
15.8.11 11:39
Monny89 píše:
Jedině šátek, v nosítku je to nebezpečné na zádíčka a pro hlavičku - dokud mimčo nedrží hlavičku samo :wink:

Není pravda.
V ergonomickém nosítku i šátku (při dodržení zásad nošení) je dítě usazeno +- stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
15.8.11 11:53

Ahoj, od malého mimi jsme měli šátek. Malá z něj byla nadšená (kyčle máme ok), je v něm jako v bříšku. Chvíli trvá než získáš cvik jak jej uvázat. Zvládáme to za půl minuty a při tom ještě nohou drndám kočár. Jak je v šátku je po křiku. Líp na ni do šátku vidím, dá se buď povytažením látky zakrýt nebo v horkém počasí šátek stáhnu. Nosítko máme až od 3měs. neudržela by v něm hlavičku a pro novorozence mi nepřipadá nejvhodnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
15.8.11 12:28

kyčle v pořádku nemáme. Nosíme široký zábal :-( Ale děkuju. Po nečem se poohlídnu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
15.8.11 12:35
Jiiriinka1 píše:
kyčle v pořádku nemáme. Nosíme široký zábal :-( Ale děkuju. Po nečem se poohlídnu :palec:

Tak v tom případě musí být na vertikál s roztaženýma nožičkama. Tím pádem žádné kolíbky ani vaky (Pech, Haipa-Daipa…). Myslím, že i ta Ergo novorozenecká vložka je jakoby na kolíbku, ale to možná kecám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí