Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nikdy jsem prádlo děti nijak extra neseparovala od našeho..teda od manželovi jo. ale jeho hadry jsem přála vždycky zvlášť dokud byl OSVČ protože byly od oleje, nafty atd…
Vždycky jsem prala naše oblečení dohromady.
Příspěvek upraven 17.10.25 v 20:33
Já mám malé děti a klidně dám prádlo dohromady do pračky s naším, ale většinou jejich peru zvlášť z praktického hlediska. Není tolik třízení do různých pokojů a taky proto, že dětské oblečení nežehlím, tak pak nemam ze sušičky vytáhlých 15 ks oblečení a z toho jen například jednu manželovu polokošili k žehlení.
Také jsem prala vždy vše dohromady s naším oblečením. Jen když byly děti opravdu malinké, tak jsem kupovala prací prášek pro miminka a bez aviváže.
Velmi, velmi citlivý dotaz. Anonym nezbytný.
![]()
Myslím, že jsem v dětském prášku vždycky vyprala jen novorozenecké a když jsem viděla, že miminko má kůži celkově v pohodě, prala jsem všechno společně (samozřejmě nějak rozdělené podle toho, kolik čeho je, jak je to špinavé, barevné a z čeho to je). Neměli jsme blinkací a více méně ani prokakávací děti, takže kdybych měla miminkům prát zvlášť, budu točit pračku jen s pár kousky. Používám ale spíš jemnější prášky, když něco na skvrny, tak sůl vhodnou i pro děti, místo aviváže trochu bílého octa a nedávala jsem žádné vůně (třeba ty perličky).
Jo a ty dětské věci jsem taky vyžehlila jen na novorozence, než jsem to oblékla poprvé. Jinak ze sušičky šup na miminko. ![]()
@TRG píše: Více
Tak s tou první větou souhlasím, protože je to velmi, velmi citlivý dotaz, proto je anonym nezbytný. ![]()
Nejsi náhodou až moc přecitlivělá?? Také prosím anonym, protože je to velmi přecitlivělé téma.
![]()
Také vždy s naším. Jen od miminka jsem měla dětský prací prášek. A jak došel, tak už jsem další nekupovala a prala jako dřív.
První dítě - výbavička vymazlená, vypraná, jemný dětský nealergický prášek/gel, sušeno při měsíčku a slabém vánku s pár kapkami rosy.. Druhé dítě to samé, do prvního nošení. Pak už běžný provoz. Třetí dítě? Ani nevím, s čím vším jsem jeho nejmenší oblečení prala, ale rozhodně už žádné crcání. A přežily to všechny úplně stejně ![]()
Čauky od kdy prosím perete dětem společně s vašim oblečením?