Od kdy spali děti u prarodičů

Anonymní
4.10.22 15:34

Od kdy spali děti u prarodičů

Od kdy spali děti u prarodičů. Na či přání? Troufli si na děti do jednoho roku?

Babička si přála aby vnučka přespala. (Ještě není rok)Nakoupila si postýlku, peřinky…
Moc se těšila. Dostala instrukce. Všemu babička rozuměla. Ještě psala jak ji užívají
Nikdy jsem neměla problém ji někomu dát. Když si ta osoba troufne.
V jedenac večer pro dceru partner šel. Babičce prý dělala scény. Po příchodu byla holka. hodná, klidná, hrála si v postýlce, usměvavá.

Nějak to spolu nedaly. Babička už hlídat nechce vůbec.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5688
4.10.22 15:38

Poprvé až kolem dvou let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
4.10.22 15:42

To se stává… U nás by to teda mimča do jednoho roku nedaly bez maminky ani jedno :lol: A ani babičky o plačící mimino (či malinké batole) uprostřed noci nestály, takže se všichni shodli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65108
4.10.22 15:43
@Anonymní píše:

Babička si přála aby vnučka přespala. (Ještě není rok)Nakoupila si postýlku, peřinky…
Moc se těšila. Dostala instrukce. Všemu babička rozuměla. Ještě psala jak ji užívají
V jedenac večer pro dceru partner šel. Babičce prý dělala scény. Po příchodu byla holka. hodná, klidná, hrála si v postýlce, usměvavá.

Měli jsme malého na noc někdy v sedmi měsících. Ted mu bude rok a dohromady jsme ho měli tak 6×, z toho jednou to byly noci dvě, pak to měly být zase dvě, ale změnily se okolnosti z vyšší moci, tak si ho k večeru odvezli (byla to jen jedna noc). Někdy večer pláče před usnutím, ale přesně tak pláče i doma, má problém usnout. V noci zatím vždy v pohodě, nabaští se a spí dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
4.10.22 15:46

Poprvé v necelých dvou letech, protože jsem byla v porodnici s druhým :lol: Dříve bych nedavala, pokud není nutné hlídání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
4.10.22 15:47

Neporadím - dceři budou v listopadu 2 roky a u babičky spala sice mockrát, ale vždy i se mnou. U druhé babičky ještě vůbec.
Dlouho nechtěla moc být ani u babičky nebo někoho jiného v náručí :D Nespěchám. Má to čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.22 15:47
@vokishka píše:
Měli jsme malého na noc někdy v sedmi měsících. Ted mu bude rok a dohromady jsme ho měli tak 6×, z toho jednou to byly noci dvě, pak to měly být zase dvě, ale změnily se okolnosti z vyšší moci, tak si ho k večeru odvezli (byla to jen jedna noc). Někdy večer pláče před usnutím, ale přesně tak pláče i doma, má problém usnout. V noci zatím vždy v pohodě, nabaští se a spí dál.

Ano, taky nechce usnout. Když baby se vždycky nadchne a jak to není podle jejich vysněných představ… Muž se těšil jak budem sami :lol: prd :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
71
4.10.22 15:48

Já jsem poprvé dala synka na noc k babičce v necelých 4 měsících. Všechno zvládli na výbornou, ale jsou na sebe zvyklí, babi je u nás skoro denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65108
4.10.22 15:50
@Anonymní píše:
Ano, taky nechce usnout. Když baby se vždycky nadchne a jak to není podle jejich vysněných představ… Muž se těšil jak budem sami :lol: prd :mrgreen: :mrgreen:

tak ono to není o představách. Ale vnouče je prostě něco jiného než vlastní dítě. Nejraději bych brečela s ním, když tak pláče. :mrgreen: i když vím, že ho nic nebolí, není to smutkem po mamince, prostě jen neumí zpracovat celodenní emoce a doma předvádí totéž. Prostě je mi ho líto. Doma běžně řve i v noci :mrgreen: to u nás zatím nepředvedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148502
4.10.22 15:54

Každé dítě je jiné. To se nedá takhle říct. Dcera spala u prarodičů ještě jí rok nebyl a bylo to v pohodě. Syn tam spát nechtěl ještě ve třech letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14693
4.10.22 15:59

Prvni dcera v necelych 6 letech, druha v necelych 4 letech a treti ve 2,5 letech. Urcite by to zvladly mnohem driv, ale babicka odmitala hlidat byt jen jednu byt jen par minut. A pak najednou si vzala vsechny 3 a rovnou pres noc.

Nejmladsi 19mesicni jeste nehlidal nikdo krome jedne cizi pani, kdyz jsem jela za 5letou na ARO a manzel byl 100 kk daleko.

Příspěvek upraven 04.10.22 v 17:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
4.10.22 16:04

Moje děti 8 a 13 doteď nespaly u babiček sami, protože prostě se babičky nikdy nechtěly starat, mít děti u sebe ano, to by chtěly každý víkend, ale ne nastarání, ale jen aby se dívaly:-) a kritizovaly.

Tak pokud babička nechce neřešila bych a elámala přes koleno. J eto podle mě lepší varianta než když to děti nedávájí a babičky (někdy bohužel i s podporou svého syna) tlačí a nutí děti, aby si uspokojily své nápady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.10.22 16:06

Az kdyz si deti samy rekly, nejak po druhem roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
4.10.22 16:09
@Anonymní píše:

A jinak si teda myslím, že když byla holka v 11 usměvavá, tak asi babička čekala, že nejpozději v půl 9 bude spát:-) a to možná je ten problém, ne:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
4.10.22 16:15
@Aglája75 píše:
A jinak si teda myslím, že když byla holka v 11 usměvavá, tak asi babička čekala, že nejpozději v půl 9 bude spát:-) a to možná je ten problém, ne:-)

To nejspíš urcite :D
Vzít si vnouce na noc ať jsem za vzornou a schopnou babcu ale běda jak u toho nebudu mít svůj klídek a pohodička… Známe to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová