Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, asi to tu je tak po stopadesátý ale když mě to prostě nedá ![]()
Mám tchýni co je učitelka, fanatička a sobec + hysterka, no krásná kombinace…Přemýšlím zdali má nějaké pozitivní stránky charakteru hmmm…
Jo! hezky se věnuje vnučce a podporuje jí v kreativitě. To je taky asi vše když nad tím tak přemýšlím…Jinak je to taková ta klasika, kecá vám do výchovy, kupuje něco co nechcete/nepotřebujete (pro děti) když odmítnete tak jste vy špatní protože za to ona utratila peníze a musí se toho zbavit, vše netradiční co se týče výchovy a životního stylu je riskantní nezodpovědné a prostě špatné!, jídelníček vašeho dítěte by měl být vyvážený přesto ho cpe sladkostmi těstovinami a vepřovým masem ve slevě…prostě vše co děláte je špatně jen její názor a postoj je správný ![]()
Manželovi je slušně řečeno u pr**** zažil si s ní celé dětství a nechce s ní mít nic společného. Je emočně co se týče ostatních lidí dost otupělý a je pro něj snadné se s matkou nevídat nevolat jí atd.
Pro mne jakožto matka jejich vnoučat je to celkem složité, chápu proč k ní má chlap takový vztah, jenže já to zcela neumím se takhle odtrhnout. Takže jsem v citové pasti…jenže… Ona je schopná vydírat, dělat scény poštvat proti nám celou rodinu a házet na nás špínu když se s ní nebudeme chtít stýkat. Skrze vnoučata je mi to líto ale proč mám dávat energii do toho aby nám to klapalo když se to zase pokazí a zase udělá hloupost a já to nepřekousnu tudíž s ní utnu kontakt. Ono se to děje dejme tomu každej půlrok…
Ona si nedá říct, podobrým ani pozlým je furt stejná. Furt bude psychický upír a já tohle do života nepotřebuji.
Taky to někdo řeší jako já tím že prostě toho člověka nemá v životě? Už třeba napořád?
Mne je to po čase líto a dám jí zase šanci ale je to furt dokola a nezmění se očividně
Hezký zbytek večerní soboty a díky za reakce
![]()
@Xeronias píše:
Ahoj, asi to tu je tak po stopadesátý ale když mě to prostě nedá
Mám tchýni co je učitelka, fanatička a sobec + hysterka, no krásná kombinace…Přemýšlím zdali má nějaké pozitivní stránky charakteru hmmm…
Jo! hezky se věnuje vnučce a podporuje jí v kreativitě. To je taky asi vše když nad tím tak přemýšlím…Jinak je to taková ta klasika, kecá vám do výchovy, kupuje něco co nechcete/nepotřebujete (pro děti) když odmítnete tak jste vy špatní protože za to ona utratila peníze a musí se toho zbavit, vše netradiční co se týče výchovy a životního stylu je riskantní nezodpovědné a prostě špatné!, jídelníček vašeho dítěte by měl být vyvážený přesto ho cpe sladkostmi těstovinami a vepřovým masem ve slevě…prostě vše co děláte je špatně jen její názor a postoj je správný
Manželovi je slušně řečeno u pr**** zažil si s ní celé dětství a nechce s ní mít nic společného. Je emočně co se týče ostatních lidí dost otupělý a je pro něj snadné se s matkou nevídat nevolat jí atd.
Pro mne jakožto matka jejich vnoučat je to celkem složité, chápu proč k ní má chlap takový vztah, jenže já to zcela neumím se takhle odtrhnout. Takže jsem v citové pasti…jenže… Ona je schopná vydírat, dělat scény poštvat proti nám celou rodinu a házet na nás špínu když se s ní nebudeme chtít stýkat. Skrze vnoučata je mi to líto ale proč mám dávat energii do toho aby nám to klapalo když se to zase pokazí a zase udělá hloupost a já to nepřekousnu tudíž s ní utnu kontakt. Ono se to děje dejme tomu každej půlrok…
Ona si nedá říct, podobrým ani pozlým je furt stejná. Furt bude psychický upír a já tohle do života nepotřebuji.
Taky to někdo řeší jako já tím že prostě toho člověka nemá v životě? Už třeba napořád?
Mne je to po čase líto a dám jí zase šanci ale je to furt dokola a nezmění se očividně
Hezký zbytek večerní soboty a díky za reakce![]()
Jak často u ní dcera bývá? Jako jestli ji jednou za 14 dní nacpe sladkostmi tak to ji nezabije no. Pokud se k ní chová hezky tak bych to asi zkousla. Věci hoďte na půdu a máš to.
Jídelníček, dary… To jsou blbosti, to neřeš… jak často cpe dceru sladkým? Týden v kuse nebo občas?… asi takhle… ať je jakákoliv, rozhodla bych se podle toho, zda je dítě s babičkou rádo… je dcerka ráda? Pokud ano, ostatní pusť za hlavu a neřeš to… nenapsala jsi nic život ohrožující… prostě se nezajimej co jedla, jakou další zbytečnost dostala…ale zajímej se jestli je šťastná a jak si to s babičkou užila…
Fakt to hod za hlavu a uleví se ti…
Nedočetla jsem se nic tak strašného, co tchyně dělá, aby byla odstřihnuta od vnučky, která ji má, předpokládám, ráda. Vyvážený jídelníček ji tvoř doma, dárky protřiď a schovej někam a nereš a nepatrej, čím bude dítě větší, tím si svůj vztah s okolím bude korigovat samo a neuhlidaš ji ve spoustě dalších věcí. Prarodiče jsou pro život dost důležití a dítě dobře ví, co je dovoleno jinde, není dovoleno doma. Čím víc lidí má dítě rádo, tím je to pro dítě lepší. Dítě není ničí osobní majetek.
Znicis vztah vnučky s babičkou kvůli věcem, které nejsou jinak hrozne. Za mne je to špatné rozhodnutí
Taky si myslím, že to nejsou tak závažné důvody k přerušení kontaktů vnučky s babičkou. Zkuste se prostě nějak domluvit, najít kompromis. Chápu, že je to těžké. Moje tchýně dělá v podstatě to stejné a je to těžké přejít jen tak. Jen u nás momentálně nastal problém ohledně jídla. Syn má vyloučených dost potravin kvůli alergii a tchýně to nerespektuje. Nevěří mi, že po některých potravinách má bolesti břicha. Vznikají tedy mezi námi dost konflikty. Bydlíme v jednom domě, takže je to hodně těžké. Ale je to babička a přerušit kontakt mi přijde i tak krajní řešení. I když tady už jde o zdraví syna. Zatím můžu jen doufat, že mu nic co nesmí nedá. Uvidíme jak to bude dál ![]()
Koľko má dieťa rokov, ako často sa stretávate? Myslieť si môže čo chce, rozprávať tiež. Zasahovať do vzťahu alebo súkromia by som jej nedovolila.
Řekla bych, že takové babičky většinou bývají… Pro vnoučata chtějí udělat první poslední. A píšeš, že se vnučce věnuje hezky, tak proč odloučení?
@anavi13 prepáč, ale zdravie syna by bolo pre mňa dôležitejšie ako či má vzťah s vnukom. Toto by mi dosť prekážalo.
@ekira5 píše:
Koľko má dieťa rokov, ako často sa stretávate? Myslieť si môže čo chce, rozprávať tiež. Zasahovať do vzťahu alebo súkromia by som jej nedovolila.
Holčička skoro 5let, párkrát do týdne někdy jednou někdy 2× za měsíc…záleží no. teď jsem ale v rozpoložení takovém že si od ni potřebuji odpočinout, s vnučkou se vídat může ale né přeze mne…chci ji prostě nevidět a nasát pozitivní energii a né tu její destruktivní. Bublinu se snažím dělat ale ona je jak chodící plíseň a rozsévá všude svou negaci…Jsem citlivá dost to vnímám, pokud by to byl nějaký týpek od vedle či sousedka je mi to šumák co mi říká atd ale jak je na nás napojená skrze děti je to jiné…
Jo no…když máme konflikt tak pokud to řeší semnou háže špínu na muže a když to řeší s ním (stejná situace) háže špínu na mě…snaží se nás zprotivit proti sobě..hlavně aby ona byla čistá
@Danilan Snažím se tyhle věci házet za hlavu posledních 6 let.. je toho víc…asi si musím představit že jsem průchozí aby to mnou prošlo a šlo dál…nesmí se to ve mě zakořenit no..to pak roste ![]()
@ekira5 zrovna to aktuálně řešíme co s tím. Přetrhat vztahy není tak jednoduché Zatím tam prostě na delší čas nebyl. Většinou na chvíli beze mě. Teď tam bude poprvé přes oběd a veškeré jídlo mu dám sebou. Je to hodně těžké. Ty vztahy jsou tím hodně poškozené. Ale mám ještě staršího syna. Ten žádné omezení nemá, prarodiče má rád. Je velmi složité to řešit, protože už i mladší chce být sám s prarodiči.
Donedávna měl jen alergii na mléko a pár dalších potravin. Teď máme vyloučené vejce, drůbež. Naštěstí má jako reakce jen bolesti břicha. Kdyby reagoval víc, tak bych samozřejmě musela jednat razantněji. Doteď stačilo být jen na návštěvě vždy se synem. Jenže právě uz tam chce být i sám.
Myslim, ze primarne by mel s tchyni udrzovat vztah jeji syn a skrz nej i jeho deti. Ty nejsi povinna snaset manipulace, negace a poznamky z jeji strany. Pokud na to tvuj muz kasle, at si to resi spolu, za vztah dcerka x jeho matka nese zodpovednost on, ne ty.
Jednak bych se vůbec nepřetrhla kvůli tchýni - tenhle vztah má opečovávat JEJÍ dítě, já k ní přišla jak slepý k houslím a fakt jí nic nedlužím, mám svojí stranu rodiny na starost. Takže ať jí vnučku vozí, návštěvy domlouvá, fotky posílá, atd, chlap, to za prvé.
A za druhé nesouhlasím, že je právo babiček cpát dítě od rána do večera sladkostmi a já jako matka jí mám akorát napravovat žaludek. Houbelec. Nedodržuje základní pravidla, kam strava jednoznačně patří? Tak prostě nehlídá sama, ale chodíme na návštěvy společně, hotovo šmitec.
Moc se s ní patláš, věř mi, že tchýni tvoje blaho neleží na srdci ani ze setiny tolik, jako tobě to její. Taky jsem tuhle chybu dělala, no more ![]()
@anavi13 už je dosť veľký aby odmietol čo nemôže jesť? Keby i napriek zákazu dávala potraviny ktoré nemôže, zrejme by som jej oznámila, že ak mu to dá, žiaľ, už tam chodiť nebude.. to by snáď pomohlo, ak nemá ani taký rešpekt, bohužiaľ.. vieš väčšie problémy začínajú s „ iba“.