Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Uvědom si, že babičky už nemají takový přehled, co zrovna za věci „frčí“ mezi mladými rodiči…Mám to stejně, už mě tento svět nezajímá, tak to asi budu kupovat z pohledu mladých číčoviny…no, co nadělám…Normálně to občas protřiď a vyházej. Dělám problémy, kde nejsou.
@VitaminC píše:
@Lucie_Sx Proc to pro to dite nedela otec?
Jestli to spravne chapu, tak otci je to fuk, resp. se potkavat vubec nepotrebuje.
Tchýně jsou zvláštní druh lidí. Bych mohla povídat.
Ale ty máš taky máslo na hlavě, když vše hrotíš.
Hysterické jste obě dvě.
@Xeronias píše:
Holčička skoro 5let, párkrát do týdne někdy jednou někdy 2× za měsíc…záleží no. teď jsem ale v rozpoložení takovém že si od ni potřebuji odpočinout, s vnučkou se vídat může ale né přeze mne…chci ji prostě nevidět a nasát pozitivní energii a né tu její destruktivní. Bublinu se snažím dělat ale ona je jak chodící plíseň a rozsévá všude svou negaci…Jsem citlivá dost to vnímám, pokud by to byl nějaký týpek od vedle či sousedka je mi to šumák co mi říká atd ale jak je na nás napojená skrze děti je to jiné…
Jo no…když máme konflikt tak pokud to řeší semnou háže špínu na muže a když to řeší s ním (stejná situace) háže špínu na mě…snaží se nás zprotivit proti sobě..hlavně aby ona byla čistá
Tobě její chování a „energie“ vadí, ale dceru tomu klidně vystavuješ.
Až bude holka starší, bude ji babička proti tobě / vám očkovat, na to se připrav. Já bych dítě nedala do prostředí, které je mi samotné nepříjemné.
Tvoje matka to není, jako tchyně je to pro tebe de facto cizí člověk. Tchyní můžeš mít třeba 5. Když se s ní nebaví syn, já bych se na to taky vykašlala.
@Kelsey píše:
Tchýně jsou zvláštní druh lidí. Bych mohla povídat.
Ale ty máš taky máslo na hlavě, když vše hrotíš.
Hysterické jste obě dvě.
Hmm když myslíš
nechám ti tvoji pravdu
Díky všem za vyjádření
ptala jsem se zda to má někdo stejně. Na to mi nikdo neodpověděl. Za ty co mi pomohli utřídit myšlenky jsem obdarovala srdcem
Rozhodla jsem se ještě předtím než jsem tohle vlákno založila..nevidím kde se ta diskuze může ukončit, takže z mé strany je to vše.
![]()
@VitaminC píše:
@Lucie_Sx No, tak zakladatelce to muze byt taky fuk.
Ale tomu diteti to jedno neni.
Jestli se o ni stara hezky a dite jezdi rado, tak bych to opravdu nerusila.
Moje mama je taky vselijaka, ale deti ji milujou, ona je, s hlidanim pomuze, tak nezaclanim.
@Xeronias
Tam ale bude asi větší problém, ne?
Skrze vnoučata je mi to líto ale proč mám dávat energii do toho aby nám to klapalo když se to zase pokazí a zase udělá hloupost a já to nepřekousnu tudíž s ní utnu kontakt. Ono se to děje dejme tomu každej půlrok…
Ona si nedá říct
Co za „hloupost“ dělá, že kvůli tomu na půl roku přerušíš kontakt na nemůžeš to překousnout?
Jinak Tě chápu, taky bych z ní byla na nervy. Je to jediné vnoučete a manžel je jedináček?
Ano stalo se mi. Před více než rokem jsem se zařekla, že přerušuji s tchyní kontakt po mnohaletých nenápadných či více viditelných „bojích“. Styk s dětmi a veškerou dopravu, logistiku a také fin. vyrovnání zajišťuje můj manžel. Došlo to tak daleko, že jsme stáli na pokraji rozvodu (různé důvody, ale i neřešená situace ohledně vztahů byla jednou součástí).
@Lucie_Sx píše:
Ale tomu diteti to jedno neni.
Jestli se o ni stara hezky a dite jezdi rado, tak bych to opravdu nerusila.Moje mama je taky vselijaka, ale deti ji milujou, ona je, s hlidanim pomuze, tak nezaclanim.
Ano, ale to je tvoje máma, tu máš na starosti ty. Tchýni má na starosti její syn, a pokud si ho nedokázala vychovat/chovat se k němu tak, aby měl zájem, tak to je problém mezi nimi a mají si ho řešit mezi sebou.
@Lucie_Sx píše:
Vzdyt muzes uplne krasne nastavit vztahy, jake maji rozvedene matky s detmi.
Proste predas dite mezi dverma a nic dalsiho neresis.Pises konflikty, jake? Kde vubec mohou vzniknout, kdyz se s ni proste nebudes vidat?
At hlida dceru a havaj veget.
Já popravdě řečeno fakt nerozumím tomu, proč podle podobných komentářů má pro mě být vrchol rodičovství zbavit se dítěte. Jako to bych si ho asi nepořizovala, ne? A sorry, pokud mi dítě jezdí se zkaženým žaludkem, který pak samozřejmě JÁ musím doma řešit, tak to nesplňuje definici „nic dalšího neřešíš“. A to ani nemluvím o různých „ale babička říkala, že tohle triko je jen pro kluky“ a podobně.
Prostě ne, babička nemá stejné právo vychovávat jako rodiče a o styku s babičkou rozhodují rodiče dítěte. A pokud cítí potřebu ho nějak regulovat, tak to v 90% případů má velmi dobrý důvod.
Ono popravdě já bych ani nechtěla, aby měl s dítětem bez dohledu intenzivní kontakt někdo, kdo si nedokázal slušně a s láskou vychovat to svoje (to se třeba mojí tchýně díky bohu netýká). A žádné „právo babičky“ na libovolný kontakt o samotě s dítětem nebo na výchovu podle jejích pravidel FAKT neexistuje.
Příspěvek upraven 03.10.22 v 15:33
@Liberalissima píše:
Já popravdě řečeno fakt nerozumím tomu, proč podle podobných komentářů má pro mě být vrchol rodičovství zbavit se dítěte. Jako to bych si ho asi nepořizovala, ne? A sorry, pokud mi dítě jezdí se zkaženým žaludkem, který pak samozřejmě JÁ musím doma řešit, tak to nesplňuje definici „nic dalšího neřešíš“. A to ani nemluvím o riznychz „ale babička říkala, že tohle triko je jen pro kluky“ a podobně. Prostě ne, babička nemá stejné právo vychovávat jako rodiče a o styku s babičkou rozhodují rodiče dítěte.
Jsi úžasná děkuji
úplně chápeš moji situaci
@Xeronias píše:
Jsi úžasná děkujiúplně chápeš moji situaci
On tenhle server je přeplněný ženami ve věku babiček, případně těch, které už se té role nemůžou dočkat a jedou filozofii „babička má právo na všechno, ale nemusí vůbec nic - ani slušně se chovat, a už vůbec ne respektovat rodiče vnoučat“. Případně ještě těmi, které samy žijí pod patami babiček generálek a nechápou, že když jim to tak vyhovuje, neznamená to, že to tak musí tolerovat každá. Tak já to tu vyvažuju na tu druhou stranu ![]()