Odloučení od tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27929
1.10.22 22:45

@Xeronias tak to dva krát do mesiaca úplne stačí. A inak dobrý nápad nechať to manžela. Je to jeho matka, ak chce, pôjdete, ak nie, bohužiaľ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
1.10.22 22:48
@Xeronias píše:
@Danilan Snažím se tyhle věci házet za hlavu posledních 6 let.. je toho víc…asi si musím představit že jsem průchozí aby to mnou prošlo a šlo dál…nesmí se to ve mě zakořenit no..to pak roste :D

A proč nedáš dcerku na hlídání a nejdeš cvičit, nakupovat? Vždyť se s ní nemusíš vůbec vidat… nemusíte spolu ani dlouze debatovat… pochopila jsem, že má zájem o vnučku, to samozřejmě může mít aniž by s tebou byla kdovíjaka kamarádka… já dávám dite na hlídání a je velmi spokojené a s rodinou si ani nestihnu skoro popovídat a říci co je nového, protože vozime a vyzvedávame a mají zájem především o to vnouče…ikdyz máme vztahy hezké..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.10.22 23:02

Vzdyt muzes uplne krasne nastavit vztahy, jake maji rozvedene matky s detmi.
Proste predas dite mezi dverma a nic dalsiho neresis.

Pises konflikty, jake? Kde vubec mohou vzniknout, kdyz se s ni proste nebudes vidat?

At hlida dceru a havaj veget.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
1.10.22 23:22
@Lucie_Sx píše:
Vzdyt muzes uplne krasne nastavit vztahy, jake maji rozvedene matky s detmi.
Proste predas dite mezi dverma a nic dalsiho neresis.

Pises konflikty, jake? Kde vubec mohou vzniknout, kdyz se s ni proste nebudes vidat?

At hlida dceru a havaj veget.

Přesně… :mrgreen: dítě už si to domlouvá samo kolikrát…neni třeba nic organizovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
2.10.22 00:05
@VitaminC píše:
Myslim, ze primarne by mel s tchyni udrzovat vztah jeji syn a skrz nej i jeho deti. Ty nejsi povinna snaset manipulace, negace a poznamky z jeji strany. Pokud na to tvuj muz kasle, at si to resi spolu, za vztah dcerka x jeho matka nese zodpovednost on, ne ty.

Viď, taky si myslím… ať si to řeší spolu já si napravila svůj vztah s mojí mámou a dala do toho energii dost… Na tohle mi nezbyla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
2.10.22 00:07

@Lucie_Sx ona mi chce vždy vyprávět miliardu věcí… Co dělali, pak mi i něco nabídne a furt něco no… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
2.10.22 00:08

Přijde mi to neslušné že bych jen přišla vzala dítě a čus ale asi si nic jiného nezaslouží pravda.. :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
2.10.22 00:08

@Liberalissima děkuji cítím to stejně :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.10.22 00:11
@Xeronias píše:
Viď, taky si myslím… ať si to řeší spolu já si napravila svůj vztah s mojí mámou a dala do toho energii dost… Na tohle mi nezbyla :D

Ale pochop, ze toto nedelas ani pro partnera, ani pro tchyni, ale pro svoje dite, kteremu chces doprat vztah s babickou!!

@Xeronias píše:
@Lucie_Sx ona mi chce vždy vyprávět miliardu věcí… Co dělali, pak mi i něco nabídne a furt něco no… :lol:

Takze chces stopnout kontakt jen kvuli vlastni neschopnosti udrzet si nejake svoje hranice…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
2.10.22 00:17

@Lucie_Sx Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
2.10.22 01:30

Snažila bych se vždy myslet na to, aby to co nejméně ovlivnilo vztah Vaši dcery s babičkou. Ono je krásné, když má dítě možnost být s prarodiči. Pokud je dítě u babičky rádo a babička jeví zájem, tak z Vašeho příspěvku nevidím nic extra hrozného, co by setkávání bránilo. Dceru to obohatí, babičku potěší a budete mít větší pohodu, než se deptat tím, zda má babička Vaší dcery místo ve Vašem životě. Věřte mi, jsou babičky, které o vnoučata zájem nejeví a to člověka hodně zamrzí, když se pak dítě zeptá, proč ho babička nemá ráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
2.10.22 06:50

@Lucie_Sx Proc to pro to dite nedela otec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24340
2.10.22 07:10

@ekira5 je malý. Budou mu dva. Teď spíš začal teprve vnímat to, že jí něco jiného a chce to co máme my. Starší syn už mu jídlo hlídá, ale budou mu čtyři, taky to ještě není schopný uhlídat úplně. U nás to musí řešit hlavně manžel. Ja nemám šanci. Naštěstí manžel to řeší.
To je to co tu píší nade mnou. Konflikt s tchýní musí řešit její syn. Ten se musí za rodinu postavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10934
2.10.22 08:18

Normální babča. Mě je úplně jedno, co cpou tety a babičky do mých dětí. Nemají žádné alergie a jí všechno, netrpí na obezitu, nebývají nemocné, tak ať si dají klidně sladkosti a těstoviny s konzervou vepřového masa (nechápu, co na to špatného?!). Většinou babičky kecají do výchovy, protože před 20-ti-30-ti lety se všechno dělalo jinak a nebyly takové vymoženosti. Rada pro tebe: poslechnu-odkývu-jedním uchem tam a druhým ven. Nebo si zkus s tchýní zjednat respekt a říct NE! Nebo půjčit vnučku a jít si dělat své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10934
2.10.22 08:21

A k těm věcem. Víš, kolik máme doma naprosto zbytečných číčovin, se kterými si děti nehrají? Vela! Jednou za čas to protřídím a schovám na půdu. V životě bych nikoho neurazila s tím, že dětem kupuje kraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová