Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Xeronias tak to dva krát do mesiaca úplne stačí. A inak dobrý nápad nechať to manžela. Je to jeho matka, ak chce, pôjdete, ak nie, bohužiaľ.
@Xeronias píše:
@Danilan Snažím se tyhle věci házet za hlavu posledních 6 let.. je toho víc…asi si musím představit že jsem průchozí aby to mnou prošlo a šlo dál…nesmí se to ve mě zakořenit no..to pak roste
A proč nedáš dcerku na hlídání a nejdeš cvičit, nakupovat? Vždyť se s ní nemusíš vůbec vidat… nemusíte spolu ani dlouze debatovat… pochopila jsem, že má zájem o vnučku, to samozřejmě může mít aniž by s tebou byla kdovíjaka kamarádka… já dávám dite na hlídání a je velmi spokojené a s rodinou si ani nestihnu skoro popovídat a říci co je nového, protože vozime a vyzvedávame a mají zájem především o to vnouče…ikdyz máme vztahy hezké..
Vzdyt muzes uplne krasne nastavit vztahy, jake maji rozvedene matky s detmi.
Proste predas dite mezi dverma a nic dalsiho neresis.
Pises konflikty, jake? Kde vubec mohou vzniknout, kdyz se s ni proste nebudes vidat?
At hlida dceru a havaj veget.
@Lucie_Sx píše:
Vzdyt muzes uplne krasne nastavit vztahy, jake maji rozvedene matky s detmi.
Proste predas dite mezi dverma a nic dalsiho neresis.Pises konflikty, jake? Kde vubec mohou vzniknout, kdyz se s ni proste nebudes vidat?
At hlida dceru a havaj veget.
Přesně…
dítě už si to domlouvá samo kolikrát…neni třeba nic organizovat…
@VitaminC píše:
Myslim, ze primarne by mel s tchyni udrzovat vztah jeji syn a skrz nej i jeho deti. Ty nejsi povinna snaset manipulace, negace a poznamky z jeji strany. Pokud na to tvuj muz kasle, at si to resi spolu, za vztah dcerka x jeho matka nese zodpovednost on, ne ty.
Viď, taky si myslím… ať si to řeší spolu já si napravila svůj vztah s mojí mámou a dala do toho energii dost… Na tohle mi nezbyla ![]()
@Lucie_Sx ona mi chce vždy vyprávět miliardu věcí… Co dělali, pak mi i něco nabídne a furt něco no… ![]()
Přijde mi to neslušné že bych jen přišla vzala dítě a čus ale asi si nic jiného nezaslouží pravda..
![]()
@Xeronias píše:
Viď, taky si myslím… ať si to řeší spolu já si napravila svůj vztah s mojí mámou a dala do toho energii dost… Na tohle mi nezbyla
Ale pochop, ze toto nedelas ani pro partnera, ani pro tchyni, ale pro svoje dite, kteremu chces doprat vztah s babickou!!
@Xeronias píše:
@Lucie_Sx ona mi chce vždy vyprávět miliardu věcí… Co dělali, pak mi i něco nabídne a furt něco no…
Takze chces stopnout kontakt jen kvuli vlastni neschopnosti udrzet si nejake svoje hranice…?
Snažila bych se vždy myslet na to, aby to co nejméně ovlivnilo vztah Vaši dcery s babičkou. Ono je krásné, když má dítě možnost být s prarodiči. Pokud je dítě u babičky rádo a babička jeví zájem, tak z Vašeho příspěvku nevidím nic extra hrozného, co by setkávání bránilo. Dceru to obohatí, babičku potěší a budete mít větší pohodu, než se deptat tím, zda má babička Vaší dcery místo ve Vašem životě. Věřte mi, jsou babičky, které o vnoučata zájem nejeví a to člověka hodně zamrzí, když se pak dítě zeptá, proč ho babička nemá ráda…
@ekira5 je malý. Budou mu dva. Teď spíš začal teprve vnímat to, že jí něco jiného a chce to co máme my. Starší syn už mu jídlo hlídá, ale budou mu čtyři, taky to ještě není schopný uhlídat úplně. U nás to musí řešit hlavně manžel. Ja nemám šanci. Naštěstí manžel to řeší.
To je to co tu píší nade mnou. Konflikt s tchýní musí řešit její syn. Ten se musí za rodinu postavit
Normální babča. Mě je úplně jedno, co cpou tety a babičky do mých dětí. Nemají žádné alergie a jí všechno, netrpí na obezitu, nebývají nemocné, tak ať si dají klidně sladkosti a těstoviny s konzervou vepřového masa (nechápu, co na to špatného?!). Většinou babičky kecají do výchovy, protože před 20-ti-30-ti lety se všechno dělalo jinak a nebyly takové vymoženosti. Rada pro tebe: poslechnu-odkývu-jedním uchem tam a druhým ven. Nebo si zkus s tchýní zjednat respekt a říct NE! Nebo půjčit vnučku a jít si dělat své.
A k těm věcem. Víš, kolik máme doma naprosto zbytečných číčovin, se kterými si děti nehrají? Vela! Jednou za čas to protřídím a schovám na půdu. V životě bych nikoho neurazila s tím, že dětem kupuje kraviny.