Od kdy vařená vejce?

78
25.3.05 09:44

Od kdy vařená vejce?

Od kdy je vhodné dávat dítěti vařená vejce?
Díky za odpovědi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
246
25.3.05 09:55

Ahoj Ketty, žloutek se přeci doporučuje už od 6. - .7. měsíce věku, a bílek, pokud vím, protože je vysoce alergizující, tak nejdříve od roku.
Takže celé vařene vejce od roku by občas v jídelníčku být mohlo a nemělo by uškodit. :wink:
Ahoj Radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
25.3.05 10:02

Souhlasím s Radu, žloutek dávám asi od 7m, s bílkem počkáme do roka. Prý se má dávat jeden žloutek 2× týdně - dle naší MUDr., já dávám 2× týdně, ale jen půl. Maso moc nevařím, tak aby měla dost železa.

Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.3.05 10:30

vejce

ahojte,chtela jsem se zeptat,jestli nekdo nemá podobnou zkusenost se zloutkem jako my. Kdyz mela malá asi 7,5 mesíce,zacala jsem jí dávat do zeleniny k obedu kousek zloutku.Poprvé bez reakce,podruhé vsechno vyzvracela,to jsem jeste premýslela,z ceho to muze byt. Potreti to byla hruza,zvracela hrozne,takze je to urcite ze zloutku.Jinak z niceho jiného nezvrací.Ted lituji,ze jsem nepockala do 1 roku,jak nekterí odborníci na detskou výzivu radí. Jitka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
25.3.05 10:37

Ahoj Jitko!

Mám úplně stejnou zkušenost - sedmiměsíční syn, dvakrát žloutek bez reakce, potřetí úplně šílené zvracení - byli jsme i na pohotovosti… druhý den ještě navíc průjem… Žloutky už asi dávat nebudu - i když mi MUDr. řekla, že to z toho není a že mám dávat jen půlku žloutku jednou týdně…

Gábina

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
25.3.05 11:34

My začali se žloutkem kolem 10 měs., dávala jsem ho ale hodně nepravidelně.
Teď ho dávám tak jednou za 14 dní, jíme totiž hodně vaječné těstoviny…

Zuzka+Em

• Citovat
  • Upravit
10459
25.3.05 12:07

Ahoj,
tak vidím, že v tom nejsme sami :) Malá dvakrát po přidání žloutku do jídla v pohodě, ale potřetí a počtvrté hrozně zvracela 8O Naše doktorka říkala, že se to může stát a doporučila žloutek na měsíc vynechat. Doufám, že se z toho nevyklube nějaká alergie :(
Silvie + Anetka 7 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.3.05 18:12

vejce

Gábi, tos me trochu uklidnila,ze nejsme jediní,taky jsem se rozhodla,ze zloutek nebudu aspon do roku dávat.Nechci to silenstvi absolvovat jeste jednou.Bylo mi malé tak líto :cry: Tak snad to fakt nebude nejaká alergie
 Jitka

• Citovat
  • Upravit
74
26.3.05 15:16

Ahoj holky, my dáváme žloutek jednou týdně a malá se ještě ani jednou nepozvracela a dáváme ho už asi pět měsíců. Důležité je ho uvařený pořádně rozmačkat. Já to dělám tak, že ho vařím skoro 20 minut a pak ho rozmačkám, přidám olivový olej, asi necelou lžičku a trochu vody, až z toho vznikne kašička a to pak vliju do hotového ohřátého příkrmu, pořádně zamíchám a malá ani neví, že tam nějaký žloutek je a nikdy jsme žádný problém neměly. Přeji Vám nezvracející mimi. Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí