Od kolika let může být dítě doma samotné 3 dny?

Anonymní
1.1.26 22:00

Od kolika let může být dítě doma samotné 3 dny?

S manželem se rozcházíme, rozvedení zatím nejsme, vše je v přípravách, ale dohodli jsme se od ledna na střídavé péči. Budeme se střídat u dětí v domě, děti s nikam stěhovat nebudou.
Vzhledem k tomu, že jsem nečekala, že to dostane takový spád, tak mám v únoru domluvený a zaplacený třídenní pobyt mimo domov.
Vychází to zrovna na můj týden. Nevím, jestli bude manžel ochotný si můj týden vyměnit. Normálně by mi pohlídala máma, ale přišly náhle nějaké zdravotní komplikace a vím, že určitě v tu dobu ještě nebude natolik v pořádku, aby mohl pohlídat. Nikdo jiný pohlídat nemůže. Mám děti 12 a 18. To starší to zvládne v pohodě, bývá doma občas samotné už 3 roky a je plně soběstačné. Dokáže se postarat i to to mladší. To by to zvládlo v pohodě také a vím, že starší dítě by dohlédlo. Samozřejmě bych navařila, nakoupila atd.
Jde mi o manžela, aby to nepoužil proti mně, že jsem nechala mladší dítě samotné doma. Jak to vnímáte vy? Je to problém?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
370
1.1.26 22:08

Nenechala bych 12, lete dítě doma tri dny bez dozoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21722
1.1.26 22:10

Pokud bude doma s tím 18 letým, tak bych to riskla, když to jinak nepůjde. Ale musíš zvážit povahu svých dětí sama. Zákonný plnoletý dohled tam bude. Zbytek je na celkové zralosti a schopnostech dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
1.1.26 22:11
@Krákora997 píše: Více

Nebude doma samotný. Bude ho hlídat dospělý sourozenec. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.26 22:16
@nozu píše: Více

Právě že mám děti hodně samostatné. Oba jsme s manželem podnikali a bralo nám to dost času a děti často musely bývat samotné doma třeba celý den. Umí se o sebe postarat. I to mladší se o sebe postará co se jídla týče. Zvládlo by to úplně v pohodě, navíc to dospělé dítě je dost zodpovědné a nemá problém dohlédnout na to mladší.
Jde mi jen o to, aby to manžel nějak nezneužil proti mně.

• Citovat
  • Upravit
45739
1.1.26 22:26

Pokud tomu starsimu bylo uz opravdu 18, je zletily a muzes ho klidne poverit dohledem. Manzel nema co proti tobe pouzit. To je jako bys ho dala na hlidani babicce nebo treba chuve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2820
1.1.26 22:26
@Anonymní píše: Více

Pokud je to starší zodpovědné, tak bych se vůbec nebála. A nedovedu si představit, že by to mohl manžel použít proti tobě :think: 3 dny jsou chvilinka, 2 noci, to je nic :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77385
1.1.26 22:32

to už tady bylo, stejný věk dětí, stejný dotaz :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.26 22:33
@Yasmen píše: Více

No, manžel 18 let ani nevěděl, že máme děti. Teď, když máme jít od sebe a on začal kolem sebe kopat, tak mi vyčítá všecko, i to, že se o děti nestarám. :D
On celý život jezdil do světa, ani neví, jak děti vyrostly, viděl je jen z rychlíku a vůbec netuší, co ty péče o ně obnášela- od vaření, praní, úklidu, školy, lékařů, kroužků atd. Teď, když už jsou starší a samostatné a já mám občas i čas sama pro sebe, tak mi to dává pěkně sežrat, že si dovoluji věnovat se i sama sobě. :nevim:
Na dovolené a výlety s nimi jezdím jen já, ale nedejbože když jedu někdy někam sama. Tak si říkám, aby to nepoužil u rozvodu u soudu…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.1.26 22:33
@stinga píše: Více

Já sem tento dotaz píšu poprvé. Proč bych se na něco takového ptala 2×? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
77385
1.1.26 22:36

to nevím, je to nápadně stejné,
a 18leté dítě je dospělý člověk, tak v podstatě nechápu, proč by je měla hlídat tvoje matka :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77385
1.1.26 22:37

a jak by to mohl použít při rozvodu proti tobě? na 12letého bude střídavka tak jak tak, navíc od 1.1.26 se zákony o střídavce úplně mění, a 18letý je dospělý, může a nemusí se s otcem stýkat,
a také mu to nemusí tak velké děti hned věšet na nos, že byly doma samy, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
1.1.26 22:41

Pobyt bych zrusila. 12 lete dite rozvod zasahne a k tomu uvidi, ze ani pro maminku neni prioritou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77385
1.1.26 22:44
@Krákora997 píše: Více

vždyť tam bude dospělý 18letý rozumný sourozenec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.26 22:44
@stinga píše: Více

To já vím, oni se stýkat budou, to zase chceme udržet oba. Záleží mi na tom, aby měly děti vztahy s oběma rodiči dobré.
Mrzí mě, že je manžel podlý a zákeřný napadá mě za to, že se podle něj málo o děti starám. Celý život jsem se o ně starala sama a teď, když jsem začala žít víc pro sebe, tak na to poukazuje, že to je moje pochybení. On je nikdy nikam nevezme, Já jsem s nimi byla letos na dovolené 3×, ale když si dovolím odjet pryč v době podzimních prázdnin dětí, tak mi to omlátí o hlavu. Jak jsem si to prý mohla dovolit? Přitom to starší už si žije svůj život a to mladší už se mnou taky moc nechce, vždycky se zeptám nejdřív jeho, jestli se mnou nechce někam vyrazit. To, že by je někam mohl vzít i on, ho nenapadne. Vždycky řekne, že on na to nemá. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna