Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Dorotka101 já nemyslím, že je to internetem, ale zkušenostmi. Třeba u prvního sem seděla na internetu pořád, ale nenapadlo mě hledat žádné černé scénáře, tak nějak to plynulo samo. Pak sem 2× potratila a už sem se bála každého píchnutí, další těhotenství byl strasny strach.
@Kriss Tina no a já zas neměla žádné špatné zkusenosti. Otěhotněla jsem, nosila, porodila. Pal dlouho nic, internet, zvědavost, strach a katastrofické scénáře.
@PT PCE píše:
@Dorotka101
Páni, to mě mrzí. Já měla potrat v 13tt. Taky strašný. Teď se teda snažíme znova, tak uvidíme.
Držím palce. Já o miminko přišla ve 23tt.
Když se vrátím na začátek, ty 2 týdny od ovulace mi přišly jako nejdelší 2 týdny v celém těhotenství. Dokonce ani při čekání na výsledky genetiky jsem nebyla napnutá tolik. Pomohlo mi hlavně si říkat, že by stejně test mohl vyjít zbytečně falešně negativní a to člověka jen rozesmutní. Jinak jsem nedělala nic, jen jsem si koupila kyselinu listovou den před testem. Chtěla jsem původně testovat až později, ale nevydržela jsem to a udělala jsem si ho 2 týdny od ovulace a ukázalo to jen ducha, takže dny před by to asi bylo sněhobílé. ![]()
@whitemirror píše:
Držím palce. Já o miminko přišla ve 23tt.Když se vrátím na začátek, ty 2 týdny od ovulace mi přišly jako nejdelší 2 týdny v celém těhotenství. Dokonce ani při čekání na výsledky genetiky jsem nebyla napnutá tolik. Pomohlo mi hlavně si říkat, že by stejně test mohl vyjít zbytečně falešně negativní a to člověka jen rozesmutní. Jinak jsem nedělala nic, jen jsem si koupila kyselinu listovou den před testem. Chtěla jsem původně testovat až později, ale nevydržela jsem to a udělala jsem si ho 2 týdny od ovulace a ukázalo to jen ducha, takže dny před by to asi bylo sněhobílé.
Mohu se zeptat, proč to nedopadlo? ![]()
Jo. Já u prvního testovala v den MS a duch a u druhého taky v den MS a sněhobílo ![]()
Obě ZT. Mám mozaiky. ![]()
Musíme tedy zkoušet a snad to vyjde. Dnes jsem 2DPO ![]()
To je těžká otázka, leda asi se opravdu hodně zaměstnat jinými věcmi, aby nebylo tolik času nad tím přemýšlet. To se snadno říká, ale já s tím mám taky problém. Lepší rada asi neexistuje. Nebo ještě jak tu psaly holky, fakt nemít ty testy doma a koupit si je až pár dní po zpožděné MS ![]()
Já osobně jsem vždycky taky nedočkavá, ale mnohem horší mi přijde ten další týden, dva, když to dostanu. Protože při tomhle čekání aspoň můžu mít pořád nějakou naději, že se třeba povedlo, ale pak přijde probrání, že nic a do další ovulace taková trochu bezmoc. Napište, jestli to má někdo třeba podobně.
@PT PCE píše:
Mohu se zeptat, proč to nedopadlo?
Jo. Já u prvního testovala v den MS a duch a u druhého taky v den MS a sněhobílo
Obě ZT. Mám mozaiky.
Musíme tedy zkoušet a snad to vyjde. Dnes jsem 2DPO
Co jsou ty mozaiky? A zkratka 2DPO znamená 2 dny po ovulaci?
Mému dítěti přestalo bít srdíčko, výsledky pitvy ještě nemáme.
@whitemirror
Mozaiky my vysvětlila tak, že ze 100 vajíček mám 4 špatný.
Jak píší holky, nejdůležitější se něčím zaměstnat a snažit se na to nemyslet. Ono se to snáz řekne, ale špatně dělá, což známe všechny
Ale jestli jsem si myslela, že těch 14 dnů bylo dlouhých, tak to je teprve začátek. Měsíční rozestupy mezi kontrolama mi přišly nekonečné. Nejraději bych tam byla tak co týden, aby mi řekli, že je všechno ok
![]()
Někdo možná vyhledává různé katastrofické scénáře a co všechno se může stát, já byla opak, nechtěla jsem si tyhle věci připustit a hledat je, pak by to bylo horší.