Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo, to znám, je to horší, než čekat na výplatu
. Každý měsíc jsem se dušovala, ze tentokrat ne a stejne…a chodit pro ty testy. Jak na mě koukali v drogerce a v lékárně u nás. To je taky kapitola. Pak už jsem je obj na internetu a jak jsem jich měla hromadu, tak jsem testovala i 2 krát denně, byly za chvíli pryč ![]()
Kdo nezažil, nepochopí. Já teda nikdy nezakladala diskuse, holky co vidíte, co myslíte, atd. To by mi už dočista hrablo.
Přestala jsem s tím po potratu v 5.mesici. Říkám si, co se má stát, se stane. Je to přes rok, zatím nic a neřeším to. Během toho roku jsem byla pro test dřív než přišla ms snad jednou.
Jsem na tom úplně stejně
i když chodíš do práce, nakupovat, pořád na to myslíš ![]()
@Dorotka101
Páni, to mě mrzí. Já měla potrat v 13tt. Taky strašný. Teď se teda snažíme znova, tak uvidíme. ![]()
Tak zkus nějaké seriály, filmy nebo nějaký výlet?
Nebo se do něčeho dát a začít tvořit, třeba háčkovat něco pro miminko, nebo sjíždět e-shopy a dětskými/těhotenskými oblečky. A nebo sex, prostě něco kdy na to nebudeš muset moc myslet. Taky mě napadlo kalendář, něco jako adventní třeba se sladkostmi nebo kosmetikou a do posledního si dej ten těhotenský test 😆 😁 Odzkoušené to nemám, teď čekáme druhé a přivezli jsme si ho z dovolené, tam mě ani nenapadlo testovat 🤪 🙏 Joo a držím palce ![]()
Čímkoliv se zabavit, hrát nějaké hry třeba, číst, hlavně se nepozorovat, ať si nevsugerujes příznaky.
Musis se hlavne zamestnat, po praci se seber a vyraz na cele odpoledne ven. Kdyz se pak k veceru vratis, tak jsi rada, ze nejak stihnes dat dokupy domacnost a jde se spat. Takhle si najdi na kazdy den program a uvidis, ze ti tech 14 dni utece jako voda. Mam to odzkousene na sobe, ziju hodne aktivne a jak jsem v jednom kole, tak mi dokonce ani nedoslo, ze mi ms meska nejak dlouho a tehotenstvi jsem zjistila az v 6tt ![]()
Doporučuju nekupovat testy předem. Co doma není, to tě neláká. A zabavit se koníčky nebo prací. Ale chápu, taky jsem byla magor, co se neustále pozoruje a hledá na netu příznaky 7DPO, příznaky 8DPO… Je to na bednu, soucítím.
Kdyz jsme se rozhodli poridit si dite, tak jedine, co jsem udelala, byla koupe kysliny listove. Testy jsem doma vubec nemela, koupila jsem si ho, az kdyz mi menstruace meskala 5 nebo 6 dni. Nejak jsem na otehotneni nemyslela, mela jsem dost prace, mela 2 psy, chodila na jogu a ven. ![]()
@PT PCE dík. Co se dá dělat…každopádně pozitivní test už by pro mě nic neznamenal, asi už jen velký strach. Bohužel.
@PT PCE píše:
@Dorotka101
Toho se trochu bojím. Že se taky budu děsit.
To už bývá, od pozitivního testu je to už do konce života jeden velký strach. To se bojíš do každého dalšího vyšetření, aby bylo všechno v pořádku, porodu, pak se bojíš o dítě. To už k tomu prostě patří ![]()
@Kriss Tina patří. Jsou normální obavy, ale ne panický strach. Kor po takové zkusenosti
@PT PCE jak říkám vždycky, nejhorší je ten internet, je to zlo. Mám deti uz dospělé, nebyl tolik internet, v začátku. Proste jsem otěhotněla a nenapadlo mě, ze se něco muže stát. Hodně dela psychika, bohužel u mě až moc. Tohle poslední těhotenství jsem byla vystresovana a i když do potratu bylo vše v pořádku, pořad mi někde vzadu blikala kontrolka, ze tohle nedopadne. Nedovedu to vysvětlit.
Ahoj holky.
Čekám, že určitě někdo napíše nijak nebo že je to blbá otázka, ale mějte s námi trpělivost. Každá jsme jiná, každá to jinak prožívá, jinak chce. Díky 
Nebudu asi mluvit jen za sebe, když napíšu, že čekání od ovulace je dlouhý, když opravdu chcete miminko, tak kolikrát i testujeme pár dní před MS…
Já bych se chtěla naopak zeptat, jestli byste mně a rozhodně i více holkám, které chtějí mimčo, poradily, jak jste toto období přežily bez zbytečného testování a sledování duchů pod lupou. Jak se prostě nezcvoknout.