Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
tohle je můj první příspěvek. S přítelem (30 let) se snažíme už druhý měsíc o miminko, mě je 22let. Máte nějaké dobré rady či zkušenosti jak otěhotnět? Případně, co pomohlo Vám? Beru doplněk stravy Fertility Blend, piju kontryhelový čaj, dávám si po sexu nohy nahoru i ovulační testy jsem si pořídila. Poslední menstruaci jsem měla o šest dní opožděnou, ale nakonec stejně přišla a testy mám pořád negativní
. Taky bych ráda věděla, jak zjistit kdy mám ovulaci (bez měření teploty a testů). Předem děkuji za odpovědi. ![]()
Terka
Uz druhý měsíc?
no to je teda doba, to už bych ani nedoufala. Proboha sexuj, když je chuť a neupinej se na to. Průměrnému páru to trvá půl roku, než se zadari.
tys prošla dvěmi cykly a už doma zavádí řízeny sex na početí? ![]()
@Cenarius Tak jasný. Hodně jsem jich i pročetla, ale chtěla bych taky i odpovědi které se týkají mého případu ![]()
@TerkaVeverka98 píše:
Ahoj holky,
tohle je můj první příspěvek. S přítelem (30 let) se snažíme už druhý měsíc o miminko, mě je 22let. Máte nějaké dobré rady či zkušenosti jak otěhotnět? Případně, co pomohlo Vám? Beru doplněk stravy Fertility Blend, piju kontryhelový čaj, dávám si po sexu nohy nahoru i ovulační testy jsem si pořídila. Poslední menstruaci jsem měla o šest dní opožděnou, ale nakonec stejně přišla a testy mám pořád negativní. Taky bych ráda věděla, jak zjistit kdy mám ovulaci (bez měření teploty a testů). Předem děkuji za odpovědi.
Terka
Už druhý měsíc? No to uz je na návštěvu Caru ![]()
V tvém případě ti pomůže se na to všechno vykašlat a nemyslet na to. Až to nepůjde po více než 3/4 roce, roce, tak se můžeš domluvit s doktorkou, co dál.
Teď pro lepší pocit můžeš brát třeba listovku. Ale myslím, že tobě pomůže ta psychická pohoda a nestresovat se, že přijde menstruace a hlavně nehledat žádné těhu příznaky. ![]()
Neboj, určitě se vám zadaří. ![]()
My jsme třeba měli přístup ten, že to určitě nějaký čas ještě potrvá než se zadaří, tak už se můžeme snažit a vše se přizpůsobí za pochodu a budeme mít čas a pak malá přišla dřív než jsme čekali. Takže klid a hlavně nic nečíst, nestudovat. ![]()
@TerkaVeverka98 píše:
@lachtanice86 Dobrej fór![]()
![]()
No mě připadá spíš jako hodně špatnej fór tvůj úvodní příspěvek
@TerkaVeverka98 píše:
Ahoj holky,
tohle je můj první příspěvek. S přítelem (30 let) se snažíme už druhý měsíc o miminko, mě je 22let. Máte nějaké dobré rady či zkušenosti jak otěhotnět? Případně, co pomohlo Vám? Beru doplněk stravy Fertility Blend, piju kontryhelový čaj, dávám si po sexu nohy nahoru i ovulační testy jsem si pořídila. Poslední menstruaci jsem měla o šest dní opožděnou, ale nakonec stejně přišla a testy mám pořád negativní. Taky bych ráda věděla, jak zjistit kdy mám ovulaci (bez měření teploty a testů). Předem děkuji za odpovědi.
Terka
Asi odhadem.
Neřešit to, neslehldovat ovulaci, zahodit všechny testy. Věnovat se svým zájmům, užívat si s přítelem, jet třeba na dovolenou, na výlet. Spát spolu bez ochrany, když je zrovna chuť a neřešit to, jestli se tento měsíc zadaří nebo ne. Prostě si užívejte života i sexu a těhotenství neřeš… Ono to prostě přijde. ![]()
Kdyby byla ráda jak zaručeně otěhotnět, tak nebudou centra asistované reprodukce
měla by ses naučit trpělivost, s dítětem ji budeš potřebovat