Odběr plodové vody v Brně - Veveří

341
13.10.11 19:53

Odběr plodové vody

Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat jestli některá z Vás byla na odběru plodové vody v Brně na Veveří? Jak to probíhalo, jak dlouho to trvalo, jak dlouho jste tam po tom zákroku ještě byly apod..... Jo a ještě po odběru mě čeká cca 2 - 3 hodinová cesta autem - samozřejmě nebudu řídit ;-) - dá se to zvládnout nebo by se mělo radši jenom ležet???? Díky moc za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22163
13.10.11 20:31

není to o bolesti spíš o psychice
a taky jsem jela dvě hodiny.. a ok! chce to potom si jít lehnout.. a nezvedat nic těžkého… samotný odběr je záležitostí cca pěti až deseti minut! manželovi jsem drtila ruku a dívala se na obrazovku, kde byl vidět malej! abych se soustředila na něco jiného..
ale byla jsem v Č. Budějovicích.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta1980
13.10.11 20:39

já byla na Veveří 2×. V obou případech v pohodě. Při prvním odběru jsem měla takový pocit, jako by mě vysávali (nebolelo to, ale bylo to pocitově trochu nepříjemný), po druhé mi napíchli nerv, takže vznikla trochu prudší bolest, zato odsávání jsem pak necítila vůbec. Chvilku si tě tam nechají a pak jdeš domů.
Na druhou stranu to pro mě byl zážitek, protože hodně pečlivě prohlíží mimčo, aby ještě před odběrem zjistili, zda je něco podezřelého či ne.
Jinak já šla na odběr dobrovolně, mám špatnou genetiku.

• Citovat
  • Upravit
2891
13.10.11 20:44

ahojky já byla na odběru taky - i když teda v Ústí nad Labem, ale myslím, že ve většině nemocnic to probíhá stejně :nevim: vpich vůbec nebolel, to když mi berou krev, tak to je pro mě větší bolest :-D nebála jsem se, riziko potratu je mizivé. Domů jsme to taky měli asi hodinu a samozřejmě jsem neřídila :lol: Po odběru a ještě následující jsem ležela a po 5 dnech jsem šla do práce :nevim: Musela jsem na plodovku kvůli mutaci CFTR…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
13.10.11 20:46

Na odběru plodovky jsem byla v Praze, ne sice v Brně, ale podle mě je postup všude podobný.
Nechci tě strašit, ale mě to teda bolelo neskutečně, píchli mi to až napotřetí, ale trvá to opravdu jen 5 minut a pak tě nic nebolí. Po odběru jsme tam všichni museli dvě hoďky počkat (ale uteklo to) a pak nás pustili dom. Jinak cesta autem vůbec ničemu nevadí, ani ležet nemusíš, hlavně, že jsi v klidu a sedíš a doma si pak určitě běž hned lehnout. Já měla klidovej režim asi týden a po kontrolním ultrazvuku kdy bylo vše v pořádku se všechno vrátilo do normálu.
Pak už jen ty nervy jak dopadnou výsledky :think:

Držím palce ať vše proběhne v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
13.10.11 20:56

No nám to doporučili taky kvůli genetice. O první mimčo jsme přišli ve 22. týdnu, ale bylo to z důvodu toho, že se mě ztratila plodová voda tzv. anhydramnion. Pak jsme byli na gen. konzultaci a tam mě vyšla z krve mozaika…takže proto nám doporučili plodovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18000
13.10.11 21:02

Já byla na plodovce před měsícem v Praze a naprostá brnkačka-odběr krve mi téměř přijde horší. trvalo to jen tak dvě minutky-klidně bych na to mohla jít každý den několikrát jak mě to vůbec nebolelo. Jinak jsem pak dva dny ležela a pro jistotu byla ještě další čtyři dny doma-ale nic mě nebolelo-spíš jsem se jen bála.Já byla kvůli špatnému NT,ale vše máme naštěstí v pořádku :palec:
Takže žádný stres a hodně štěstí!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
13.10.11 21:33

Ahoj, já byla na odběru v Hradci Králové. Měla jsem z toho opravdu velký strach. Uprímně řečeno samotný zákrok nebyl tak strašný. Nejhorší na tom všem byl ten strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
13.10.11 21:48
Renulka píše:
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat jestli některá z Vás byla na odběru plodové vody v Brně na Veveří? Jak to probíhalo, jak dlouho to trvalo, jak dlouho jste tam po tom zákroku ještě byly apod..... Jo a ještě po odběru mě čeká cca 2 - 3 hodinová cesta autem - samozřejmě nebudu řídit ;-) - dá se to zvládnout nebo by se mělo radši jenom ležet???? Díky moc za info.

ahoj, byla jsem na odběru plodové vody v Brně na Veveří vloni v srpnu. Odběr bezproblémový, kontrolovali mimčo a pak napíchávali opravdu opatrně, vpich jsem skoro necítila, nic mě nebolelo. Odběr samotný trval asi 5 minut. Pak mě odvedli do vedlejší místnosti, kde jsem si lehla na lehátko. Mohla jsem zůstat jak dlouho jsem chtěla, ale doporučili aspoň 10 minut. Cítila jsem se OK, tak jsem po 5ti minutách odešla. Cesta domů trvala hodinu, sklopila jsem si sedačku více do lehu a odpočívala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
13.10.11 21:54

Já tě strašit nebudu … :wink: ,byla jsem na odběru na Veveří minulý rok a stejně,jako psaly holky přede mnou.
Miminko pečlivě prohlédnuté,samotný odběr cca půl minuty,nebolí,ale je to zvláštní tlak,poté odpočinek na lůžku ve vedlejší místnosti jak dlouho chceš a cesta domů.
Bud´na sebe opatrná,dej si opravdu klid klidně týden,mně se to nevyplatilo,po 3 dnech ležení cesta na kontrolu do nemocnice MHD a skončila jsem na pohotovosti s abnormálním tvrdnutím břicha.
Dle dr je nejlepší klidový režim 10 dnů,po tu dobu se doplnuje odebraná pl. voda,nestojí nic za to riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
13.10.11 22:20
berry4 píše:
Dle dr je nejlepší klidový režim 10 dnů,po tu dobu se doplnuje odebraná pl. voda,nestojí nic za to riskovat.

to koukám, který dr. tohle řekl? Vždyť plodová voda se komplet vymění každých cca 24 hodin…, ke konci těhotenství ještě výrazně častěji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
14.10.11 08:42

Taky jsem byla na odběru plodové vody a ještě my dělaly odběr přímo z pupečníkové krve měla jsem toho více za problém a nebala jsem na Veveří ale přímo v Bohunicích tam to bylo stejné jak všude nejdříve zkontrolovaly miminko a kd ten vpich udělají a je to takový tlak jak kdyby se my chtělo na malou stranu chvílu odpočinula a odjely domu hodinu cesty autem a celí víken jsem musela odpočívat týden nic těžkého nenosit prostě bíti v klidu nic nedělat jen odpočívat.
A vubec to nebolí já se jen po tom vpichu šíleně třepala ale nic to není. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
14.10.11 16:11

Holky,
děkuji zatím za info. Jsme objednaní na 31.10., tak budu informovat :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
7.11.11 12:11

Holky prosím Vás, kdo byl z vás na plodovce. Je možné si třeba některá vyšetření připlatit? Zrovna nedávno jsem tu četla, že dvojčátkům po několika měsících diagnostikovali svalovou distrofii, ale když jsem se dívala co všechno se vyšetřením plodovky zjistí, tak tohle tam psali, že se standardně nedělá. Nevíte prosím jak to je???? Jde mi o to, že když už tam musím jít (kvůli věku), tak bych chtěla mít co nejvyšší možnou jistotu, že je vše v pořádku. Děkuji moc za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
7.11.11 12:14

S doplňkovými vyšetření neporadím, ale proč tam musíš jít kvůli věku? Jak ti vyšel NT screening?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí