Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Milusko-dobře to dopadne, neboj se!. Jinak ted nevím kdo ještě měl ty cysty, ale u mýho malýho se ztratily
byli jsme na kontrole po 4 týdnech a po cystách ani stopy takže jsem byla moc ráda a prý to má tak hodně miminek-tedy ne hodně ale těch co to mají se většinou ztratí do 30 týdne. a když ne tak do 2 měsíců od porodu-ale asi to opravdu nemusí být nic vážného.
Ahoj holky, tak jak pokračuje Vaše těhulkování? My jdeme 17.2. na ten ultrazvuk v cca 30.-32. týdnu. Už se docela těším…ale i bojím, protože mě doktorka řekla, že je u mě i riziko předčasného porodu. Tak snad si prďolka nepostaví hlavu a ještě aspoň 8 týdnu si tam pobyde ![]()
Tak my jsme 23tt a mame z 20tt potvrzeneho zdraveho chlapecka…a na velky utz ve 30tt jdu az nekdy za 7tydnu…
Renulko, snad vse bude ok
Já jsem teď ve 24 týdnu a naštěstí zatím vše v pohodě. Příští týden jdeme na 4D UTZ, tak se taky těším ![]()
Přeji všem klidné těhotenství ![]()
Matrix, tak to je dobre, budes rodit o neco drive nez ja… 4D kam na nej jdes?
ahojky holky, tak já dnes začínám 24tt, výsledky plodovky dobrý i UZ ve 20tt a máme potrvzeného chlapečka
janik73 píše:
Matrix, tak to je dobre, budes rodit o neco drive nez ja… 4D kam na nej jdes?
Zase do Brna na Veveří ![]()
Milusko, velka gratulace, jsme tak plus minus na stejno, ja byla dnes na kontrole a v poho az na drobne nesrovnalosti
janik73: my jsme byli taky na UZ a našli nesrovnalosti, měli jsme v hlavičce cystičky, ale na dalším kontrolním UZ už tam nebyly, tak držím palečky
no ja si myslim, ze akorat moje doktorka lehce prehani… ale to je u ni standart
Ahoj vsichni asi si nedokazete predstavit jaky ja mam strach ze vsech co tady pisete protoze ja mam vazne postizenou dceru ktere je 5let u ktere me plodovou vodu nebrali a tet jsem po druhe tehotna v 16tydnu a 5dni. a nevite jaky mam strach ze mi je stoho zle na zvraceni protoze nevim kdy pujdu na plodovku ale bylome receno ze tentokrat meji brat budou a kdyz ctu jaky jsou ryzika a ze spousta zvas prisla o mali tak je mi tak blbe ze nevym co mam dela na mimi se moc tesime vzhledem ze jsme to dlouho skouseli a nic a tet konecne kdyz cekame tak bych nechtela o nej prijit i kdyz nevim co to je prosim poradte jsem zoufala a do havlickova brodu nechci mam spatne skusenosti z brodem. Brali me akorat moc a krev z ruky na vyvoje vad. a 14.9.2012 jdu na cukrovku.Uz mame vzivote dost smuli a to ani raci nechci psat co se stalo mimu manzelovi minuli rok v praci ale prezil jeste k tomu postizena dcera a spousta starosti a problehu.Asi bych to neprezila kdyby bylo neco z miminkem. Prosim poradte napis temi co mam dela Veronika 25let.
@VERONIKA 77 píše:
Ahoj vsichni asi si nedokazete predstavit jaky ja mam strach ze vsech co tady pisete protoze ja mam vazne postizenou dceru ktere je 5let u ktere me plodovou vodu nebrali a tet jsem po druhe tehotna v 16tydnu a 5dni. a nevite jaky mam strach ze mi je stoho zle na zvraceni protoze nevim kdy pujdu na plodovku ale bylome receno ze tentokrat meji brat budou a kdyz ctu jaky jsou ryzika a ze spousta zvas prisla o mali tak je mi tak blbe ze nevym co mam dela na mimi se moc tesime vzhledem ze jsme to dlouho skouseli a nic a tet konecne kdyz cekame tak bych nechtela o nej prijit i kdyz nevim co to je prosim poradte jsem zoufala a do havlickova brodu nechci mam spatne skusenosti z brodem. Brali me akorat moc a krev z ruky na vyvoje vad. a 14.9.2012 jdu na cukrovku.Uz mame vzivote dost smuli a to ani raci nechci psat co se stalo mimu manzelovi minuli rok v praci ale prezil jeste k tomu postizena dcera a spousta starosti a problehu.Asi bych to neprezila kdyby bylo neco z miminkem. Prosim poradte napis temi co mam dela Veronika 25let.
Kdyz nechces do Brodu, tak jdi klidne jinam.Co treba Hradec? Ja bych sla do nemocnice, nejlepe nejake velke, maji nejvic zkusenosti.Maji tam i rizikovku, tak, kdyz nechces do Brodu a neveris jim, tak se muzes domluvit treba na tomhle.Kdyz se prihlasis, napisu ti soukromou zpravu, takhle to bohuzel nejde.
Ahojky veroniko…vůbec se neboj toho odběru…já na tom byla dvakrát a můžu ti zcela jistě říct, že za ´mě je horší, když mi berou krev z ruky. Poprvé jsem byla na plodovce v roce 2010 a zté mi zjistili, že bych měla mentálně retardovaného chapečka. Jeho IQ by dosahovalo podle jejich tabulek na genetice 20-30…Což jsme se celá rodina rozhodla, že půjdu na ukončení ve 24.týdnu těhotenství. Posléze mi ještě brali krev na genetice, aby se zjistilo, kde se stala chyba a včem je zakopaný pes. Mě vyšla z krve genetická chromozomální vada a tím pádem mnohem vyšší ryziko vývojových vad, než u normální ženské. Řekli mi, že u mě to bude vždy 50 na 50 protože já sama jsem přenašečka špatného genu. To mi zjistili vtom roce 2010 …ale díky bohu mám dvě zdravé děti, které jsem měla ve dvaceti letech a o žádné mojí vadě jsem nevěděla…tet je mi 36 let a v květnu jsme zjistili, že čekám miminko. Radost se střídala s velkými obavamy. Jelikož mi bylo jasné …co mě dobudoucna čeká…na konzultaci mi řekli, že mi budou brát v 9 týdnu choriové klky a to ztoho důvodu, že kdyby se něco našlo, tak je to ukončení miniinterupcí. Což je i šetrné pro tělo. V daný týden jsem tam došla stím, že jsem připravená na odběr. Udělali mi ultrazvuk a řekli, že miminko vypadá krásně, že by ustoupili od klků a počkáme až do 16.týdne na odběr plodovky…že je prý i šetrnější, než ty klky. Tak jsem souhlasila a naklusala v tom 16 tém týdnu…udělali mi odběr a tet jsem ve 20 týdnu těhotenství a výsledky z plodovky dopadli úžasně. Čekáme zdravou holčičku. Nenese si sebou moji vadu…genetickou výbavu chromozonů si nese po tatínkovi. A ten ji má v pořádku…víme z vyšetření. Takže i já věřím, že se zázraky dějí.
A snaž se aspon týden po odběru polehávat, odpočívat a zničím těžším se netahat…to je důležité. Já jsem si ještě v lékárně koupila laktobacili, aby mi udržovali dobré prostředí a nechytla jsem třeba nějakou infekci…do toho vpichu na děloze…brala jsem dvě tobolky deně. Jinak se vůbec neboj…odběr krve je horšíííí…aspon za mě. ![]()
Taky bych se zase tak moc nebala.Na tan odber by te meli poslat uz brzy. Zeptej se na to a fakt muzes jit jinam, kdyz nechces do Brodu.Drz se.
@VERONIKA 77 píše:
Ahoj vsichni asi si nedokazete predstavit jaky ja mam strach ze vsech co tady pisete protoze ja mam vazne postizenou dceru ktere je 5let u ktere me plodovou vodu nebrali a tet jsem po druhe tehotna v 16tydnu a 5dni. a nevite jaky mam strach ze mi je stoho zle na zvraceni protoze nevim kdy pujdu na plodovku ale bylome receno ze tentokrat meji brat budou a kdyz ctu jaky jsou ryzika a ze spousta zvas prisla o mali tak je mi tak blbe ze nevym co mam dela na mimi se moc tesime vzhledem ze jsme to dlouho skouseli a nic a tet konecne kdyz cekame tak bych nechtela o nej prijit i kdyz nevim co to je prosim poradte jsem zoufala a do havlickova brodu nechci mam spatne skusenosti z brodem. Brali me akorat moc a krev z ruky na vyvoje vad. a 14.9.2012 jdu na cukrovku.Uz mame vzivote dost smuli a to ani raci nechci psat co se stalo mimu manzelovi minuli rok v praci ale prezil jeste k tomu postizena dcera a spousta starosti a problehu.Asi bych to neprezila kdyby bylo neco z miminkem. Prosim poradte napis temi co mam dela Veronika 25let.Ahojky, tak na ten odběr můžeš jít kamkoliv budeš chtít. My třeba bydlíme v Poděbradech, což je blíž k Praze, rodinu ale máme na Moravě. Tak jsem to zkoušela objednávat do Prahy a zkusila jsem i Brno - Prenatal a ten byl rychlejší co se týče obj. časů apod. Nejen plodovku, ale i všechny podrobné ultrazvuky, genetiku a další jsme absolvovali v Brně. Moje dr. na gyndě mě akorát vždycky napsala doporučení a mohla jsem jít kam jsem chtěla. Takže záleží na tobě. A neměj strach, vždycky se může něco stát a my to prostě neovlivníme. A radši mít jistotu, že je mimčo zdravé i s tím čekáním, které je o nervy, než se to dozvědět v den porodu. Strašně obdivuju lidi, kteří se starají o postižené děti, ale popravdě já bych to nezvládla. Tak držím palce aby ses rozhodla správně a aby bylo miminko zdravé