Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, nikde jsem se o tom moc nedočetla. Od včera mě škrábe v krku a v pátek mě čekají první odběry krve v těhotenství (půlka 11tt). Pokud se mi přitíží, tak to odložím i kvůli sobě, ale jde mi o to, že pokud to bude opravdu jen o tom, že mě bolí a škrábe v krku a stačí na to čaj a klid, tak jestli to může výskledky nějak zkreslit? Kdyby mi bylo v pátek tak, jak dnes, tak si myslím, že se o nemoci moc mluvit nedá, no nevím.
Třeba mi bude už dobře, ale bacil by tam třeba pořád ještě byl. ![]()
Nejlepší bude zavolat, to je jasný. Taky už začínám 12tt příští týden, takže by bylo fajn už to mít za sebou. Jen bych ráda, jestli máte vlastní zkušenost, předem děkuji. ![]()
Zkus to vyležet a při zhoršení zavolej, že jsi onemocněla a najdou jiný termín. Mně kvůli žílám dělali tyto první odběry na 2× po měsíci.
Jinak by mi vadilo, kdybych šla na prevenci a vedle mě přišel někdo nemocný.
@Paní.Norrisová píše: Více
Jasně, to chápu. Nemocná bych taky nešla. Šlo fakt jen o bolest a škrábání v krku, ale dneska už je to rozhodně lepší a bolelo to spíš jen po ránu, přes den o tom ani nevím.
Jinak..Volala jsem a prý pokud nemám teploty, antibiotika, kašel a takhle, tak je to vpohodě a mám přijít.
Tyjo řešila jsem přesně to samé ve stejném týdnu
Nevadilo to ničemu ![]()
Ahoj, pokud ti jen škrábe v krku a nepociťuješ jinak vážné symptomy, pravděpodobně výsledky odběrů zkreslené nebudou. Samozřejmě, pokud se necítíš dobře, v klidu to můžeš odložit. Zavolat lékaři je skvělý nápad, aby ti dal přesné doporučení na tvůj konkrétní případ.