Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Celina netuším, neznám postupy toho konkrétního doktora. Znám doktory co toho moc nepoví, všechno akorát napíšou do zprávy.
@Anonymní píše:
Zdravím, podle asi 10 ti pozitivnich testů jsem zjistila že jsem tehu(snažili jsme se dlouho tak jsem chtěla mít jistotu)(krome poz. testu i ranní nevolnosti, šílená bolest prsou žádná ms)
dnes jsem šla poprvé na utz měla bych být něco mezi 7 -8 týdnem (počítáno podle poslední ovulace a ms která byla naposled na Vánoce). Byla jsem objednána, moje gynekoložka to ale vzala strašným hopem, podívala se na mě „vnitřne“ Ani nesla nějak dozadu.. Viděla jen vaječníky, prý mám cystu okolo 5 cm vodovou.. Ale těhotenství mi nevyvrátila ani nepotvrdila. Přitom jsem ji o testech říkala.. Měla tam sice ještě jednu pacientku, se kterou to měla na dýl. Ale i tak, byla jsem objednána na danou hodinu, neměla by to takhle dělat.. Byla jsem tam se vším všudy asi 3 minuty..Teď jsem strašně zklamaná. nevím na čem jsem.. Ano a napsala mi jen gynprodyl který by měl být asi na tu cystu? Jestli jsem to pochopila správně.. Kdyby o těch práskách někdo věděl něco víc, určitě dejte vědět, mám brát jeden na noc.. Ach jo.. Stalo se někomu že doktor" odbyl "utz a nepodíval se pořádně do delohy? Nevím jestli nemám skočit o víkendu do nemocnice na pohotovost na utz, protože tento týden už doktory nestíhám. Sice budu zbytečně platit poplatek ale to je to nejmíň. Prosím o zkušenosti ne kritiku. Děkuji
Chápu, že jste byla zaskočená. Ale tak když jste tam šla pro potvrzení těhotenství, tak bych trvala na tom, že odejdu s tím, že vím, na čem jsem. Chápu, že má třeba hodně lidí, složité případy, ale to se Vás netýká a Vy tam jdete taky s něčím, co potřebujete zkontrolovat.
Na pohotovost nechoď, vždyť ti nic není, k tomu pohotovost neslouží.
Zítra máš normální všední den, navštiv znovu svojí ať ti řekne víc, nebo si zajdi k jiné lékařce a popiš co se ti stalo.
V 8/7TT jsem už viděla na ultrazvuku srdíčko, dostala papíry, poslala mě na krev, objednala na další termín..
@Celina píše:
@Kriss Tina myslíš, že doktor uvidí těhotenství, o kterém bude mlčet a bude řešit cystu? Tak tomu fakt nevěřím
Tak u mě třeba 2× mysleli, že těhotná nejsem, i když jsem byla…Podruhé jsem si vydupala kontrolu HCG a pak přišel frmol, protože viděli, že těhotná opravdu jsem, ale embryo ve mně nemohli najít… ![]()
@Markéta80 píše:
je to divné, pokud jsi jí říkala o pozitivních testech tak jako první měla řešit těhotenství až pak cystu. Pokud v děloze nic není měla nabrat krev . Kolik jsi dělala testů? Sílí?
Nejmíň 10.. Jsou dálnice
@Mari.G píše:
Tak u mě třeba 2× mysleli, že těhotná nejsem, i když jsem byla…Podruhé jsem si vydupala kontrolu HCG a pak přišel frmol, protože viděli, že těhotná opravdu jsem, ale embryo ve mně nemohli najít…
A jak se tohle může stát? že nemůžou najít plod.. No já budu asi s největší pravděpodobností stejnej případ
můžeš o tom napsat více info? Jak to vše dopadlo ![]()
@Anonymní píše:
Nejmíň 10.. Jsou dálnice
Tak si buď zajdi někam jinam na vyšetření (pohotovost nemyslím), nebo jako samoplátce na krev. To ti pak za pár hodin řeknou výsledek a budeš aspoň vědět víc…
@Anonymní píše:
Nejmíň 10.. Jsou dálnice
Tak si dojdi jako samoplátce na krev a vědět to budeš během několika hodin
@Lucinka157 píše:
@Celina mě moje obvodní gynekoložka zprávu taky nedává z žádných kontrolprostě to má u sebe v počítači a tím to hasne
Přesně tak. Kdybych měla dostat zprávu po každé kontrole, tak jich mám doma haldu.
@zuzikka tak na prevenci taky nedává, ale když tam jdeš s nějakým problémem, máš podezření ze jsi těhotná, máš cystu, tak by měla dr dát zprávu, právě kdybys skončila na pohotovosti, tak tam se asi těžko podívají tvoji dr do počítače, aby zjistili diagnózu. ![]()
Zašla bych na krev. Pokud by se to z krve potvrdilo, naklusala bych opět k mojí Dr. Co s tebou na pohotovosti? Já když tam šla, aby mě zkontrolovali, tak mě poslali do porodnice, že to není jejich věc.
@Kriss Tina vím jak to myslíš, nicméně Dr. by mi ji na vyžádání dal, ale já bych ji stejně nechtěla. A kdybych šla k někomu jinému, tak ten mě zkontroluje podle sebe. Taky by po mě mohl chtít rovnou celou složku.
Jo když jsem šla do porodnice, tak tam mi automaticky dali zprávu pro mého Dr.
Postup doktorky je fakt pozoruhodnej, ale na co jsem alergická je přístup „v týdnu nemám čas, tak si o víkendu skáknu na pohotovost“. Od toho tam ta pohotovost není. Máš tři dny do víkendu, kdy můžeš zpátky ke své doktorce, že ti není jasný na čem jsi a chceš potvrdit nebo vyvrátit těhotenství.
Za svůj dospělej život jsem na pohotovosti byla třikrát, a pokaždé tam přišel někdo, komu už několik (tý)dnů není moc dobře, ale až teďka má čas. Doufám aspoň, že si ti lidi vzali k srdci to seřvání od sestřiček ![]()
@Lily Evans píše:
Postup doktorky je fakt pozoruhodnej, ale na co jsem alergická je přístup „v týdnu nemám čas, tak si o víkendu skáknu na pohotovost“. Od toho tam ta pohotovost není. Máš tři dny do víkendu, kdy můžeš zpátky ke své doktorce, že ti není jasný na čem jsi a chceš potvrdit nebo vyvrátit těhotenství.
Za svůj dospělej život jsem na pohotovosti byla třikrát, a pokaždé tam přišel někdo, komu už několik (tý)dnů není moc dobře, ale až teďka má čas. Doufám aspoň, že si ti lidi vzali k srdci to seřvání od sestřiček
Díky všem za názor. Zkusím zajít na krev ![]()