Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nestalo. Ale zato jsem měla při cystě pozitivní testy a těhu příznaky ![]()
Ohledně ostatního netuším, já mám lékařku pečlivou, přístup tvojí lékařky mi přijde minimálně zvláštní a hodně na pováženou
asi bych se nenechala takhle odbýt
každopádně k věci Gynprodyl je progesteron, známější je třeba utrogestan ale plní obdobnou funkci, a dává se na udržení plodu, na cystu pokud já vím se nic nedává, prostě se čeká zda odejde, ale nevím jak je to v případě cysty a těhotenství
… Na kdy jsi zase objednaná na kontrolu?
Gynprodyl je jako utrogestan, já ho brala na udržení těhotenství když sem měla hematom, brala sem 3 denně, je to víceméně progesteron. Jinak mě ani v těhotenstvi (krom velkých utz na genetice) nikdy nikdo nezkoumal 3 minuty a vic, prostě tam dr „zalovila“ jak viděla embryo, nebo miminko, busici srdíčko, tak řekla dobrý, a víc nezkoumala,od nějakých podrobnějších náhledů je ten screening, kde tě zkoumají půl hodiny do detailu. Pokud máš nervy tak si klidně na tu pohotovost zajed, řekni že tě třeba bolí břicho ať tě pro klid zkouknou. Objednala tě znovu na kdy?
@Kriss Tina píše:
Gynprodyl je jako utrogestan, já ho brala na udržení těhotenství když sem měla hematom, brala sem 3 denně, je to víceméně progesteron. Jinak mě ani v těhotenstvi (krom velkých utz na genetice) nikdy nikdo nezkoumal 3 minuty a vic, prostě tam dr „zalovila“ jak viděla embryo, nebo miminko, busici srdíčko, tak řekla dobrý, a víc nezkoumala,od nějakých podrobnějších náhledů je ten screening, kde tě zkoumají půl hodiny do detailu. Pokud máš nervy tak si klidně na tu pohotovost zajed, řekni že tě třeba bolí břicho ať tě pro klid zkouknou. Objednala tě znovu na kdy?
Dekuji za info, právě že až za měsíc ..... Jsem z toho na nervy
@Lucinka157 píše:
Ohledně ostatního netuším, já mám lékařku pečlivou, přístup tvojí lékařky mi přijde minimálně zvláštní a hodně na pováženouasi bych se nenechala takhle odbýt
každopádně k věci Gynprodyl je progesteron, známější je třeba utrogestan ale plní obdobnou funkci, a dává se na udržení plodu, na cystu pokud já vím se nic nedává, prostě se čeká zda odejde, ale nevím jak je to v případě cysty a těhotenství
… Na kdy jsi zase objednaná na kontrolu?
Aha děkuji za info,divne , mě říkala že to mám brát 10 dní a potom přestat užívat, že je to pro to aby odešla cysta
@katyna1984 rozumím, cysta ale pozivitni testy nedělá, a myslím si že např clear blue je dost spolehlivý v dnešní době.
Tak to je hodně podivný jednání
to bych si být tebou došla regulérně pro další názor jiného lékaře klidně do nemocnice, máš na to právo a celý je to divný ![]()
@Celina píše:
Nepotvrdila ti těhotenství v 8tt?? Už by mělo být vidět srdíčko, určitě by ti měla nabrat krev na hcg, dát foto z utz
Celé je to prapodivné
No abych to popsala přesně, šla jsem tam, vzala mě. Říkala že na mě nemá moc času podívala se na vaječníky (protože cystu mam už delší dobu) a to je vše. Nic víc
pripadalo mi jak kdyby se dal už nepodívala. Nevím je to me první těhotenství. Jsme z toho s přítelem pěkně na nervy, nevíme na čem jsme. ![]()
Zitra bych tam zavolala a objednala se znovu. Rekla bych ji, ze proste ani nevis, zda mas jen cystu nebo si tehotna z toho jejiho vysetreni. To se ani nepodivala zda bije srdce? Nezeptala kdy si mela posledni ms? Proc litat na pohotovost, kdyz svyho doktora mas, jen te odflaknul.
@Lucinka157 píše:
Tak to je hodně podivný jednáníto bych si být tebou došla regulérně pro další názor jiného lékaře klidně do nemocnice, máš na to právo a celý je to divný
Děkuji za příspěvek, asi ano, chystáme se v sobotu asi na pohotovost do nemocnice.Tak uvidíme ![]()
@Micaella22 píše:
Zitra bych tam zavolala a objednala se znovu. Rekla bych ji, ze proste ani nevis, zda mas jen cystu nebo si tehotna z toho jejiho vysetreni. To se ani nepodivala zda bije srdce? Nezeptala kdy si mela posledni ms? Proc litat na pohotovost, kdyz svyho doktora mas, jen te odflaknul.
Děkuji za příspěvek. No ona ví že poslední ms byla na Vánoce, a taky ví o cyste. O těhotenství jsem ji řekla až dnes, ale ji zajímala jen ta cysta. Podívala se jen jakoby na začátek (vnitrne) a dále nic, pripadalo mi to opravdu podivné. Nicméně je to moje první těhotenství, tak nevím jestli si mám dělat ještě naděje. Kdyby mi aspon řekla že vidí plod, nebo že se stalo něco ale neřekla nic. Mlela o cyste a napsala mi ten gynprodyl. Jsem z toho jelen. ![]()
@Celina dát foto nemusí, u nás je jenom na požádání a pri zaplacení, krev se taky nebere když už je aspoň něco vidět na utz.
Zdravím, podle asi 10 ti pozitivnich testů jsem zjistila že jsem tehu
(snažili jsme se dlouho tak jsem chtěla mít jistotu)(krome poz. testu i ranní nevolnosti, šílená bolest prsou žádná ms)
dnes jsem šla poprvé na utz měla bych být něco mezi 7 -8 týdnem (počítáno podle poslední ovulace a ms která byla naposled na Vánoce). Byla jsem objednána, moje gynekoložka to ale vzala strašným hopem, podívala se na mě „vnitřne“ Ani nesla nějak dozadu.. Viděla jen vaječníky, prý mám cystu okolo 5 cm vodovou.. Ale těhotenství mi nevyvrátila ani nepotvrdila. Přitom jsem ji o testech říkala.. Měla tam sice ještě jednu pacientku, se kterou to měla na dýl. Ale i tak, byla jsem objednána na danou hodinu, neměla by to takhle dělat.. Byla jsem tam se vším všudy asi 3 minuty..Teď jsem strašně zklamaná. nevím na čem jsem.. Ano a napsala mi jen gynprodyl který by měl být asi na tu cystu? Jestli jsem to pochopila správně.. Kdyby o těch práskách někdo věděl něco víc, určitě dejte vědět, mám brát jeden na noc.. Ach jo.. Stalo se někomu že doktor" odbyl "utz a nepodíval se pořádně do delohy? Nevím jestli nemám skočit o víkendu do nemocnice na pohotovost na utz, protože tento týden už doktory nestíhám. Sice budu zbytečně platit poplatek ale to je to nejmíň. Prosím o zkušenosti ne kritiku. Děkuji