Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máš kde bydlet? Máš z čeho uživit sebe a dítě?
Pokud ne, tak jak to zařídíš? Co potřebuješ k tomu, aby to šlo?
Na bývalého milence se nespoléhej, primárně to bude na tobě.
Promiň, na mě to ale působí, že jsi prostě potkala bývalého, jiskra zažehla a teď ti vadí na tvém příteli úplně všechno. Nebylo to tak trošku i předtím naopak? Rozhodnout se musíš sama, jednou už ti na něm drobnosti vadily, nebudou zase? Uvědom si, že teď už jednáš i za své dítě. Já bych neodcházela k někomu, ale když už, žila bych nějaký čas sama. Lítání ze vztahu do vztahu smysl nemá. Už kvůli dítěti.
Máš kam jít? Máš něco do začátku? Práci máš? Až to všechno promyslíš, tak klidně jdi, ale bez nějakého plánu to půjde jen velmi těžko.
Jsem zatím stále na MD, ale do práce se můžu kdykoliv vrátit aspoň na víkendy. Jinak nechci jít přímo do vztahu, chci být sama a konečně si začít užívat dítěte. Bývalý mi sice slíbil, že mi finančně dokáže pomoct, ale nechci být na něm závislá. Co se týče nynějšího vztahu, byly tam od začátku pochybnosti a hodněkrát jsem chtěla odejít. Na začátku karanteny pil téměř každý den, prej to na vesnici tak chodí, ať si zvykám. Takže jsme se akorát hádali. A neříkám, že chci odejít zítra, vím že si musím vše pořádně promyslet. Ale do konce roku bych to chtěla rozseknout.
@Anonymní píše:
Jsem zatím stále na MD, ale do práce se můžu kdykoliv vrátit aspoň na víkendy. Jinak nechci jít přímo do vztahu, chci být sama a konečně si začít užívat dítěte. Bývalý mi sice slíbil, že mi finančně dokáže pomoct, ale nechci být na něm závislá. Co se týče nynějšího vztahu, byly tam od začátku pochybnosti a hodněkrát jsem chtěla odejít. Na začátku karanteny pil téměř každý den, prej to na vesnici tak chodí, ať si zvykám. Takže jsme se akorát hádali. A neříkám, že chci odejít zítra, vím že si musím vše pořádně promyslet. Ale do konce roku bych to chtěla rozseknout.
No tak to rozsekni, v tom se tady asi všichni shodneme, že by k tomu došlo stejně časem. Věřím, že to zvládneš, dokonce se zdá, že jsi se poučila. Takže to je podle mě fajn 🙂
Ahoj, potřebuju se trošku anonymně vypsat. Už delší dobu premýšlím, že odejdu od partnera, bohužel nemám moc kam a taky spolu máme dítě. Nejsme spolu moc dlouho cca 4 roky, ale vždycky jsem u něj měla pochybnosti. Bydlíme v domě s jeho rodiči a je to kolikrát velký očistec. Když jsem navrhla, že se odstěhujeme do vlastního, tak odmítl, nechce jít od rodičů pryč. často pije a dostali jsme se už do stádia, kdy mi vadí, že si dá pivo denně, celkově mi vadí on, vybudovala jsem si k němu velký odpor. Vztah fungoval možná v sexu, ale i ten se po porodu skoro vytratil. Společné zájmy taky žádné nemáme, takže já chodím sama po okolí a on doma aspoň hlídá dítě. Komunikujem spolu jen minimálně, buď je naštvaný nebo protivný a nebo se prozměnu hádáme. Když jsem řekla, že to nefunguje a chci odejít akorát se mi vysmál, vůbec nic si neuvědomuje a myslí si, že je vše v naprostém pořádku. Je to prostě vztah kdy jsem „vytloukla klín klínem“ a ktomu se teď dostávám. Před ním jsem měla zhruba dva roky vztah, kdy fungovalo úplně vše, rozuměli jsme si, dokázal při mě stát (což současný partner nedokáze a vždy stojí na straně rodičů a nebo někde mezi aby si to s nikým nerozházel), v sexu to byl úplný luxus, akorát jsem ho nakonec vyhodila ikdyž jsem ho strašně milovala, protože mi vadilo pár drobností. Ano některé chyby si uvědomí člověk s odstupem, ale lituji toho celou dobu. Jenže on se mi nedávno ozval a my si začli psát, všechno jsme si vyjasnili a komunikujem spolu téměř každý den. Nikdy bych nevěřila, že se tohle může stát zrovna mě. Dokonce jsme se i jednou sešli a neskončilo to jen u povídání..stále nás k sobě něco táhne, něco mezi náma furt je. A já chci teď odejít víc kdy předtím, slíbil mi, že mi pomůže. Jsem tady docela v pasti a chci být asi sama a mít svůj život pod kontrolou a né, že mi bude furt stát někdo za zadkem a kafrat mi do něj.
děkuji za nějaké odpovědi a urážky si prosím nechte pro sebe, díky..těch si totiž užiju ještě dost. 
Asi bych se teda chtěla zeptat, máte někdo takovou zkušenost?